• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    BATY
    BATY --- ---
    DYNK: Ne, garmin právě jen vyměňuje celé hodinky a baterii v hodinkách ti nevymění.

MIKEKT: Taky jsem na tím přemýšlel, ale u Edge, kterého potká maximálně slejvák by to snad nemělo vadit, když ho nebudeš potápět v bazénu.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    DYNK: myslim si, ze prave vetsina hodinek se bude lepit, takze to na domaci vymenu moc neni.
    DYNK
    DYNK --- ---
    MIKEKT: Vodeodolnost je podle me duvod proc tu vymenu na Edge 130 nedela Garmin. Neznam konstrukci hodinek, ale pokud by tam nebylo potreba nic rozlepovat, tak by to nemuselo mit na vodeodolnost vliv. Oni v nekterych hodinkach i baterku oficialne meni, ne?
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    DYNK: jak si vyresil nejakou vodeodolnost? tenhle postup by asi nesel moc aplikovat na hodinky, se kteryma se chodi do bazenu co? :)
    BATY
    BATY --- ---
    DYNK: No tak vidíš, dobrá práce.
    DYNK
    DYNK --- ---
    DYNK: Nakonec jsem to vyresil vymenou baterie podle navodu zde. Misto puvodni 180mAh baterky tam ted mam 250mAh (vetsi nebyla v CR k dispozici), coz by v teorii melo dat o tretinu vetsi vydrz. V reci cisel bych se mel dostat z oficialnich 12 hodin na soucasnych cca 16 hod. V realu zatim nevyzkouseno. Celkove naklady do petikila i s lepidlem a dalsi nahradni baterkou (koupil jsem dve, jednu nejspis poslu dal).
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    RONDALUS: tak jeste k tomu... nasel jsem, ze na F6 je beta software 20.03 a je dle release notes a i dle uzivatelu co to zkouseji opravena prave nadm. vejska
    Fenix 6 Series - 20.03 Public Beta - fēnix 6 series - Wearables - Garmin Forums
    https://forums.garmin.com/outdoor-recreation/outdoor-recreation/f/fenix-6-series/280919/fenix-6-series---20-03-public-beta
    Nemyslim si, ze by byl mezi softwarem mezi tactix a F6 nejakej rozdil. Takze bych to skoro smeroval na toto
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    BATY: jojo... a koukám na kámoše a má podobnej problém s Fenix 5. No zkusim napsat na support a uvidime. Reklamaci bych bral az jako posledni moznost
    BATY
    BATY --- ---
    RONDALUS: No, ale zas je divné, že manželka to má ok, ne?
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    BUCKOWSKI: hm ok. Diky
    Jinak to teda spis vypada, ze bydlim asi v nejaky zastineny lokalite, protoze kdyz sem bezel do Piseckejch hor, tak to uz ukazovalo dobre... se rekou to ma problem. Zkusim tu kalibraci jeste udelat nekde uplne jinde
    BUCKOWSKI
    BUCKOWSKI --- ---
    RONDALUS: asi bych zkusil reklamaci, obecně mám zprávy, že chybu měření nadmořské výšky uznávají, prožože nikdo ze servisáků to neběží zkusit na kopec. Já takhle jedy garminy vyreklamoval.
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    Caute, mam cca roce pouzivani problem s Garmin tactix delta... spatne meri nadm. vysku a i kdyz jsem zkousel nekolikrat kalibraci (DEM i GPS), restart, tak je to stale spatne. Treba jsem na miste a vidim jak se mi metry hejbou a celkem hodne.
    Toto je priklada grafu nadm. vysku, kdy jsme bezeli s zenou a ona ma nove VENU 2s - tam je graf v poradku. Zapinali a vypinali jsem to ve stejny moment. Zkousel jsem mereni a navigaci pres GPS + Glonass i GPS + Galileo a je to stale stejny.
    Nemate nekdo tip co s tim? Diky moc

COYOT
    COYOT --- ---
    DYNK: Dik, tohle mi uteklo a že koukám skoro denně
    DYNK
    DYNK --- ---
    CLOJSTER: V01 jsem zvažoval před pořízením té stávající Edge 130, ale ta už se teď sehnat nová nedá a jak říkáš, V02 je cenově jinde.
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    CLOJSTER: Aha, divam se a V02 se prodava uz nejak draho. Kolem 7K. Ja mam V01 a ta ma akorat cernobily displej, dala se sehnat kolem 5K
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    Zkus se poohlednou i po Wahoo Elemnt Bolt. Mam a jsem hodne spokojeny… ma vsechno co potrebujes a dlouhou vydrz. + tlacitka
    DYNK
    DYNK --- ---
    BATY: oni v tom označení mají bordel i na garmin.cz. V přehledu píšou Edge 530, na detailu Edge 530 PRO. Asi to bude nějaký dodatečný označení, aby se odlišily ty verze bez mapy.

Dotykáč nechci určitě, taky mi to přijde nepraktický.

Něco mimo Garmin má smysl zkoumat? Lidi jsou spokojený s Wahoo, ale tam je cenovka ještě vyšší.
    BATY
    BATY --- ---
    DYNK: Není žádné 530 PRO, jen 530, to PRO nevím proč na nějakých eshopech píšou (jestli kvůli tomu, že k tomu dávaj i czech topo mapy...). Pokud už nechceš 130, tak 530 (tlačítka) a nebo 830 (dotykový). Já osobně volím vždy všechno tlačítkové. Nechci, aby mi déšť přepínal obrazovky, ani abych měl konstantně upatlanej displej od prstů :)

Pokud zvolíš 530, tak si myslím, že battery pack nebudeš potřebovat, možná až někdy za 5 let, až baterka vyšumí. Jinak ta baterka v 530 vydrží fakt dlouho...
    COYOT
    COYOT --- ---
    Když je tu řeč o 530:) kdyby ji mel nekdo nevyuzitou , tak bych mu od ni pomohl :) novou nechci , nejsou love .. ale 3,5-4 bych do nějaký postarší investoval :)
    DYNK
    DYNK --- ---
    Teď jsem si ještě změřil, že ta 530 je na můj vkus dost velká a pro můj styl ježdění (a padání) to asi nebude úplně ono. To fakt asi skončím u tý 130 zase.
    JIRKA207
    JIRKA207 --- ---
    DYNK: na alze ji maji o fous levneji. Ale rozumim jak to myslis. Garmin bohuzel nic mezi nenabizi no. Kazdopadne baterka v takove zime pujde dokopru asi vsem zarizenim...:-/ ikdyz externi zdroj je samozrejme pomucka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam