• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    E42
    E42 --- ---
    FATBOZZ: Jj, to jsem koukal, že skutečný nový update to být nemůže. Tohle jenom po zapnutí hodinek oznámí update, instalační čas minuta. Proběhne a za pár dní, možná týdnů další. Garmin Express je...? Fakt je používám minimálně.
    WAKI
    WAKI --- ---
    E42: To mi dělaly venu, jestli je to to co si nyslím. Nakonec reklamace a garmin dal nový.
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    E42: A jak ten update vypada ? FW ktery vysel naposled se datuje do 2020 https://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=9575 tak asi nejaky minoritni srajdy ala jazyky nebo pozice satelitu ? Odlozil bych to, pichnul na garmin express at ti rekne co se updatuje.
    E42
    E42 --- ---
    Na historické Forerunner 235 mi každou chvíli (třeba 1x týdně) chodí nějaká aktualizace. Je to normální? Má to nějaké vysvětlení? Používám je 1-3x týdně jen na běhání.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    už to někdo koupil? :-)

Cyklonavigace Edge 540 a Edge 840 s novými funkcemi, prostředím a solárním dobíjením (oficiálně) | Život s Garminem
    https://www.zivotsgarminem.cz/cyklonavigace-edge-540-840-s-novymi-funkcemi-vylepsenym-prostredim-solarnim-dobijenim-oficialne
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    KLON: Dělá si to tímhle skriptem.
    GitHub - VasaMM/OSM-Garmin-Maps-by-VasaM: Script for generating Garmin maps from OSM data.
    https://github.com/VasaMM/OSM-Garmin-Maps-by-VasaM

Pouziva tam mkgmap ... ten z osm generuje img > https://www.mkgmap.org.uk/
    KLON
    KLON --- ---
    Garmin eTrex32x mapa https://www.garmin.vasam.cz/. Zkouším dlouhou trasu po silnicích, ale občas mi basecamp uhne z trasy, vede divnými místy a pak se vrátí, nebo v extrému z křižovatky vede kilometr bokem a pak se stejnou cestou vrátí a křižovatkou pokračuje dám. Odhaduji, že je nějaká chyba v datech, jak to VasaM stahuje v OSM a převádí do gamin formátu. Navigování mám nastavené na cykloturistiku, minimální vzdálenost, standardní výstup (ani minimalizovat výstup nepomohlo).
    DYNK
    DYNK --- ---
    Dcera má taky WatchY2 a funguje to přesně jak popisuje BATY, žádný problém s nima nebyl, má je rok. Data a volání jsem vyřešil tak, že jsem dcery simku přidal do svojí skupiny Magenta a převedl ji nějaký sdílený data. Volání v rámci Magenty je zdarma jakýmkoli směrem. Jednou za rok dobiju 250 Kč, který vypotřebujeme na volání v zahraničí, kde výhody Magenty neplatí.
    BATY
    BATY --- ---
    SMOKY: Nenašel jsem hodinky bez šílených recenzí. Ale řídil jsem se pravidlem, že recenze většinou píšou lidi, když to nefunguje. Myslím, že lidi, kteří jsou spokojení píšou recenze v menší míře a lidi, co jsou nasraný ve větší míře...
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    BATY: Na ty sem koukal, ale některý recenze na netu sou šílený, ale zdá se, že dokud nebude dostupný Garmin Bounce , tak nic moc lepšího není :/
    BATY
    BATY --- ---
    BATY: Teda kecám, ta simka má data (200mb - stačí bohatě) i normální volání. Akorát hovor stojí asi 5kč za minutu, takže mu to típám a volám zpět.
    BATY
    BATY --- ---
    SMOKY: Jak píšeš, Garmin Bounce tady nejsou dostupný, jinak se mi to libí. Ale řešil jsem to rok a něco zpátky. Starší syn 8 má normálně mobil a mladšímu jsme koupil LAMAX WatchY2... Jako na to, co jsem o toho chtěl to funguje. Můžu mu zavolat nebo on mně, může posílat hlasové zprávy a já jemu taky. Pokud je outdoor, tak ho vidím i na mapě, trvá to mi přijde, ale zatím to vždy fungovalo. Pokud je indoor, tak je to marný... Třeba mobil i indoor ti ukáže polohu hodně přesně, tyhle hodinky pak ukazují úplné krviny... Ale tak nějak to funguje, celkem ok... Je tam simka od tmobile jen s daty za 70 Kč měsíčně. Baterka moc nevydrží, tak dva dny asi. Musíš na to myslet, dítě na to kašle :)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Existuji nejake detske hodinky s GPS a LTE, ktery nejsou uplna sracka ? Nic rozumnyho sem nenasel a Garmin Bounce zatim v CR neni dostupny.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    AUDIAC: je to Daily suggested workout.
    Akorát u mě v hodinkách se to jmenuje Denní doporučení a u tebe Dnešní doporučení .) a vidíš jenom jeden den.
    Je možné že je to součást vylepšeného stavu tréninku a tu aktualizaci tvůj "starý model nemá" a nebo máš aktivní nějaký tréninkový plán který je vždycky nadřazený dennímu doporučení.

Tady taky mají dnešní doporučení a já tam mám denní, když to otevřu tak tam vidím doporučení na celý týden + nastavení
    Řada fēnix 6 Owners Manual - Zapnutí a vypnutí výzev doporučeného denního tréninku
    https://www8.garmin.com/manuals/webhelp/fenix6-6ssport/CS-CZ/GUID-3E98F0F7-8B88-46FC-9F82-61EB6ECEC628.html
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    MAESTRO_007: Já mám právě na F6Pro jen to jedno denní. To co píšeš mi připomíná tréninkovej plán.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    AUDIAC: ja si to vybírám přímo v hodinkách (Fenix 7x) Aktivita Běh - zrušit návrh pokud je - šipka nahoru - tréninky - denni doporučení a tam vyberu na co mám náladu, jsou tam tréninky na celý týden. Když vynechám nebo dělám něco jiného celé se to pak přepočítá nebo posune.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    Je možný si u Garminů nějak vybrat u běhání Daily suggested workout / Dnešní doporučení?
    Pod treninkama mám naimportovaný nějaký z absolvovaných tréninkových plánů, ale ty úplně neodpovídají tomu, co se mi tam normálně ukazuje. Chápu, že od toho je to doporučení, že je to aktuálně nejlepší, ale tak ne vždycky na to mám prostor/náladu…
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    PULKA: jestli ti bude končit záruka tak je co nejdřív reklamuj. Na reklamaci s GPS jsou zvyklí.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    PULKA: Factory reset je určitě dobrý nápad
    PULKA
    PULKA --- ---
    BUCCI: No, to prave mi stary vivoactive 3 delaly taky. Zpdate tam neni, tak moc nevim. Asi jim napisu, jeste chvili by mely byt v datart zaruce… ale mozna je jeste hodim do tovarniho nastaveni, jestli to nepomuze?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam