• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    PULKA: Klasická nyxí ráda - ztratil jsem svoje Fenixy na kole. S velkou slevou pořídil AW Ultra a na sport mi nevyhovují. Takže jsem chtěl něco levného jen na sport jako ty. A zkusil krok stranou a koupil Suunto 5 Peak s tím, že je kdyžtak vrátím. Na Alze mají vrácené nebo rozbalené fakt docela levně. A mě se ve finále líbí přes všechny jejich negativa. Jiné ovládání než Garmin, jiná aplikace (vůbec ale ne horší), opuštění ekosystému (ale stejně jde všechno do Strava), plastové sklo (asi nejhorší, koupil jsem si fólií radši), skvostná výdrž (naprosto super), jen navigace dle GPX bez mapy (to jsem měl i předtím). Vyrobené komplet ve Finsku (za mě příjemné plus body). A AW nosím přes den a v práci, přijdu domů a vezmu si hodinky o kterých ani nevím, že je mám na ruce.
    PULKA
    PULKA --- ---
    Vrátli mi peníze za moje rozbitý garmin vivoactive 4s a řeším, co pořídit místo toho. Mám úzký zápěstí, takže koukám jenom po menších modelech. Představuju si od toho měření cyklistiky, hike nebo pěší chůze (10h výdrž mi většinou stačí) a sem tam běhání (jen tak tréninink a orienťák). Z funkcí nějaké notifikační info a timer :-D. Garmin pay asi není podmínkou, moc ho nepoužívám.

Líbilo by se mi, kdyby na hodinky bylo vidět bez nějakých dotyků (tj. nechci amoled), ohybání zápěstí a tak (mám teď místo toho apple watch a vůbec mi to nevyhovuje). Trochu mi chybí ručičkový hodinky. Tak si říkám, že by šlo pořídit garmin vivomove 4 sport do města (a na cyklojízdu po městě s mobilem) a k tomu obyč garmin 55 na sport. Cenově mi to skoro vychází, ty na sport bych vzala klidně někde z druhý ruky. Taky můžu vzít třeba jenom 55 nebo 255s, ale nevím, jak moc sportovně budou vypadat na ruce a jak vysoký jsou (někdy je překvapivě u malých hodinek otravná jejich výška vzhledem k tělu).

Nemáte někdo s těma vivomove zkušenost? Váhám, jak moc vydrží ty vivomove nabitý s tou asistovanou GPS (předpokládám třeba do hodiny, hodiny a půl denně) nebo jak moc to vytlouká mobil (mám iPhone 13 mini a nabíjím ho tak jednou za 1,5 dne až dva).

Předem díky.
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    KOLOCH: Předpokládám že solární instinct bude mít menší prodlevu v nahrávání aktivit apod.. Instinct 2 jsou oproti forerunner 955 hroznej šnek.
    KOLOCH
    KOLOCH --- ---
    Diky moc za rady, tipy a taktiky!
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    VOJTAM: je to přesně tak, u instinktu je solar dostatečně velký a zvládne dobít, takže doporučuju...

U mých fénixů 7x je to takový, že jen zpomalí vybíjení, ale nenabije
    VOJTAM
    VOJTAM --- ---
    KOLOCH: Mam Garmin Instinct 2 Solar... a je to tady někdo psal - pokud se pohybuješ venku na slunci trochu se i dobijou - poznam to o vikendu kdyz litam po zahrade. Pres tyden v kanclu je to k nicemu.
    A jak uz jsem tu nedavno psal - za 3 hodiny vystavene primemu slunci se mi vydrz zvedla o den :)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    KOLOCH: spíš je to otom jestli jsi ochotný připlatit. Obejdeš se bez toho Já původně nepotřeboval 50% "funkci" co teď potřebuju až když už je mám :-)

Solár mám, hodinky si ani nepamatuju kdy sem naposled dobíjel a měsíční výlety nechodím. Ale vím že málo co je horší než to když se v nevhodnou chvíli vybijou :D A pohyb na slunci je většina aktivit. Navíc hodinky mám pořád na ruce a nabíjet je pro mě docela otravné.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    KOLOCH: mám je bez soláru, co jsem četl před koupí tak to má smysl když se celé dny pohybuješ venku na sluníčku, jinak to prý skoro nepoznáš, ale nezkoušel jsem

Osobně to považuju za zbytečný pokud se nechystáš na nějaký měsíční výlety kdy se dostaneš k zásuvce jednou za 14 dní a víc.

Alee kromě soláru je tam rozdíl i v NFT - tzn. ty se solárem maj garmin pay - ty bez ho nemaj - ale to jsem nakonec taky oželel - nicméně pro někoho už by to mohl být dealbreaker.
    KOLOCH
    KOLOCH --- ---
    Zdravim, jsem před koupí garmin instinct 2. Dotaz: Má opravdu smysl si připlatit za solar? Je to markantní věc, nebo ne? Zkušenosti? Díky
    HAJOUNEK
    HAJOUNEK --- ---
    https://m.youtube.com/watch?v=11dmUrh7XKo ruce střídám na každý tempo, nejedu dvakrát na stejnou, jak ve videu..
    HAJOUNEK
    HAJOUNEK --- ---
    BATY: Zkusím drill mode. Díks.
    HAJOUNEK
    HAJOUNEK --- ---
    MINER: Ano, plaveš motýla a ruce nejdou souhru ale střídají se, zařazuju na rozplavaní, je to víc shoulder friendly :-) no a dám dva bazény, ale hodinky ukážou, že jsem uplavala jen jeden. Žádným jiným způsobem to tuhle chybu neháže.
    Chápu, že to nejsou hodinky primárně zaměřený na plavání, ale obyč Xiaomi Mi 4 za pět stovek s tímhle problém neměly. Nevím, co to nerozpoznává..
    MINER
    MINER --- ---
    Já asi úplně nechápu, co to přesně dělá: jak započítá ze dvou bazénů jen jeden?
    Na střídačku? Náhodně?

Plaveš prostě motýlka, ale pokaždé vynecháš jednu nebo druhou ruku?

Neni to tim, že hodinky s tímhle stylem nepočítají?
    Nebude to tim, že nohy trhnou neaktivní rukou i při kopu během záběru té druhé, a hodinky se přitom snaží sledovat jen jeden rytmus a ne střídání dvou?

(Mně hodinky zvládne rozhodit i to, když ve veřejnym bazénu vynechám tempo, protože mi někdo zkříží cestu…)
    BATY
    BATY --- ---
    HAJOUNEK: Tak to taky nevim... Hodinkám je jedno, co děláš nohama... A jaký tam je rozdíl v záběrech kraul vs dobihacky?

Zkus ten drill... To budeš mít bazény dobře na 100%. Jediná nevýhoda je, že si je musíš počítat sama...
    HAJOUNEK
    HAJOUNEK --- ---
    BATY: Ruce se střídají jako při kraulu, zatímco nohy jsou motýlový. Nenapadá mne tak žádný jiný zjevný důvod, než počet záběrů k nějakýmu průměru.
    BATY
    BATY --- ---
    HAJOUNEK: Nejsem expert na plavání, nevím co jsou motýlové dobihacky... Ale asi jestli plaveš jednou rukou a ne tou, na které máš hodinky, tak to asi nemusí fungovat... Celkem logicky, řekl bych...

Na tyhle věci tam je podle mě ten mód drill, plaveš co chceš, klidně s ploutvema a na konci zadáš ručně kolik bazénu to bylo a máš to správně.
    HOLAKAC
    HOLAKAC --- ---
    HAJOUNEK: můžeš napsat na Garmin support, max ti odpoví proč to tak dělá...mě odpověděli celkem rychle :)
    HAJOUNEK
    HAJOUNEK --- ---
    Nějak to se záběry počítá, protože nerozpozná délku odplavanou pouze nohama. Běží nový časový interval, ale nepočítá metry. Ale to s nohama jsem vyčetla v recenzích. To se dá řešit. Ale při plavání mě tohle rozčiluje..
    HAJOUNEK
    HAJOUNEK --- ---
    MIKEKT:
    BATY: Funguje to u kraulu, znaku a prs bez problému, když ale na rozplavaní zařadím dobíhačky aka motýlový jednoručky, tak mi prostě započítá ze dvou bazénů jen jeden, zatímco čas běží za dva. Stalo se mi to opakovaně už několikrát, u klasické souhry motýlem ne, jen dobíhačky. Samozřejmě rukou se hrany bazénu dotýkám.
    BATY
    BATY --- ---
    HAJOUNEK: To funguje tak, že hodinky bazén zapocitaji až po změně směru. Ideální je se i dotknout rukou hrany bazénu při otočce. Taky je zásadní si pri plavání nebouchnout o stěnu bazénu, pokud plaveš v krajní lajně nebo o jiného člověka, pak to započítá bazén a máš blbě čas. To jakým stylem plaveš a jak rychle nemá na nic vliv. Hodinky i umí poznat jakým stylem byl bazén zaplaván, když více styly, tak je tam mixed. Hodinky jsem přesně tyhle koupil synovi, tak můžem někdy otestovat, ale myslím, že to funguje na všech stejně...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam