• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    BUCCI: ty edge fungují dlouho. Ale ten Fenix je marný. Předtím měla obyčejný Forerunner a ten funguje bez problémů taky x let.
    U F3 odešlo propojení s mobilem i propojení přes kabel. U 5x a 7x úplné nesmysly nadmořská výška. 5x úplně mimo jak kdybych byl na Everestu. A 7x aktuální ok, při pomalém pohybu ok, ale na kole ustřeluje o stovky metrů.
    A přítelkyni na 7s meří nesmyslně tep. Jdeme do kopce, má aktivitu Skialp, tepy 160 a je úplně vklidu. Za chůze přepne na jinou aktivitu a má.tam 110 hned.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    MAESTRO_007: masakr, mé 7x jsou naprosto bezproblémové, ženy 7s taky
    CLOJSTER
    CLOJSTER --- ---
    Presne pro to bych si od Garminu nikdy nic nekoupil… krome radaru :)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    Jestli Garmin v něčem vyniká tak je to bezproblémová reklamace v záruce a možnost nového modelu za lepší cenu .)

Edge 500 odešel po záruce a moje 530 se pokazila jenom na dva měsíce a pak se rozběhla :-( takže nový model budu muset koupit za plnou cenu.

Ale takový Fenix si nemůžu vynachválit. Pokazili se mi všechny a postupně sem se slevou vystřídal Fenix 3, 5x a teď se mi pokazil 7x, ale v záruce takže jsem spokojený. Příště si ho koupím zas :D

Doporučil jsem Fenix i přítelkyni a taky už je na reklamaci. Akorát je to její první reklamovany Garmin tak z toho není tak nadšená jak já.
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    SMOKY: ja prave u Garminu mam poslany na servis Tactix delta kvuli nefukcni wifi, no nabidli mi novy Tactix 7 standard za 18,5k
    jsem z toho celkem rozladenej.
    BATY
    BATY --- ---
    SMOKY: Tak zalezi kolik to bude stát. Jestli bych měl dát za výměnu displeje a baterky 3K, tak bych si vzal raději 540 za 6500... Zas takovej ekolog nejsem 🙂
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    BATY: tak zrovna tohle je mi uplne fuk :) Baterka uz nebyla uplne 100% precejen to mam uz 4 roky , v zime obcas kdyz to melo min procent tak to umrelo. Povazoval bych to jako prilezitost pro vymenu baterky, kdyz uz by se v tom nekdo hrabal .
    BATY
    BATY --- ---
    SMOKY: Já bych chtěl 540 jen kvůli tomu, že už to umí pořádně synchronizovat ten stav tréninku...

Jinak taky zůstávám u 530... Baterka zatím pořád drží...
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SMOKY: Resp. ani o penize ani nejde . Spis bych radeji opravil jinak funkcni vec, kdyz jeste muze nejaky cas v pohode slouzit (530 mi uplne vyhovuje) nez kupovat novou. Pripadne to pak nekomu dat, kdybych mel potrebu koupit novej Edge.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    BATY: Asi sem to napsal blbe. Je mi lito davat 6500 za 540, kdyz ta 530 muze byt lehce opravitelna, radsi bych to zkusil opravit.
    BATY
    BATY --- ---
    SMOKY: Ten jim budeš muset dát, aby ti dali tu slevu na tu 540ku, ne?

Tak proč to řešíš? Nebo ti ho nechají?
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    SMOKY: Tak Garmin min nabidl 540 za 6500, je mi lito ale vyhazovat tu 530, kdyz podle mne staci vymenit displej. Neznate nekdo nejaky servis v Praze ? Servis v Humpolci nebere objednavky a nasel sem jeste jede v Brne, ten ma mizerny reference.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    PULKA: Asi počkám, až se objevím nový Pace 3 i u nás, a pak se na něj podívám u nás v Hodinkach365 naživo. Funkční oxymeter by se mi hodil, letos mě poprvé lízla výšková nemoc a bylo to překvapivě nepříjemné.
    PULKA
    PULKA --- ---
    ZOIDBERG: Vydz je fakt fajn (Suunto pesk 9 pro), navigace cara ma svy limity (a mezi mne, ze tam nejsou mapovy podklady), ale na kolo to treba celkem ok funguje. Projdi si recenze, tepovka je nekdy off (zjevne off), ale ja jsem spoko - cena nizsi nez Garmin, vzhledove fajn a maji vymennou baterii, coz je za mne plus.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    STEMBUS: Tak nějak jsem si to představoval - předdefinovaná trasa a důrazné upozornění na to, že bych měl odbočit.
    Podívám se ještě na Coros, nový Pace 3 vypadá velice dobře.
    STEMBUS
    STEMBUS --- ---
    Suunta maj jen čáru trasy a šipku, jsou bez mapových podkladů (kromě těch novej Vertical myslim) ale zas maj i upozornění na změnu směru (zvuk + vibrace) a veeelmi dobrou výdrž no...

mapy tam házíš přes appku kde si je vytvoříš nebo importuješ GPX
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    BUCCI: Jo, ale zase při sportu, na co názvy ulic. Na těch mých ty názvy stejně nejdou moc přečíst. Já potřebuju jenom čáru abych věděl kam běžet. Podklad se hodí, když je tam víc odboček tak se lépe zorientuješ, kterou přesně máš jít.
    Pokud chci jít na nějakou adresu atd.. tak si vytáhnu mapy.cz.
    Jinak ty nový Polary vypadaj celkem slibně, ale jsem skeptik co se týče toho amoled displeje. Bude to pořád zhaslý/nevýrazný a svítit to bude jenom na gesto. https://www.gone4.run/2023/10/polar-vantage-v3-donuti-vas-byt-atletem.html
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    OODOOW: jj Coros to měl snad i první, co se map týče, ale nejsou tam názvy ulic a mapa je taková obecná, i když v červenci updatovali a je to o dost lepší
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    BUCCI: Coros má podklad už dlouho a novej polar teď bude mít podklad taky. Jo, Garmin umí upozornění na odbočky, ale to jsem si stejně vypnul a u mých 6X ta obrazovka s mapou brutálně žere baterku, že bych radši kdyby to vydrželo déle ale byla tam třeba jenom čára bez podkladu. U nových Fenix 7 už to opravili.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    OODOOW: k že navigaci, buď je jen šipka se směrem, případně trasa po slepé mapě (po nahrání z gpx) nejvyšší modely mají i mapové podklady (tam s detailem vede opět Garmin), dá se navigovat jako v autě i nahráním gpx
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    ZOIDBERG: jsem fanda Garminu, pořídil jsem první a hodně váhal, vše splnily nad mě očekávání...
    Zkus FR 265
    Mé nejvíce pro jsou, kromě funkcí a přesnosti, také pravidelné aktualizace

Případně Coros je taky pecka a levnější, mají super aplikaci a parádní metriky a grafy s přehledy, jen poznámka, neumí česky

Suunto a Polar trochu házím do jednoho pytle, vždy je tam něco, co nechci akceptovat, ať už limitované funkce nebo nízká výdrž
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam