• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    BATY: Ne, jde mi o turistiku. V přehledu na webu se ukázala mapa, kudy jsem šel. Najednou jako když utne, vidim ostatní informace - nadmořskou výšku, tempo, celkovou vzdálenost,... - takže to evidentně zaznamenává kde jsem, ale výslednou mapu s trasou to neukáže.
    BATY
    BATY --- ---
    SAMMAEL: Pokud běháš třeba kousek od baráku na ovalu a máš privacy nastavený tak, že ten ovál například je v té vzdálenosti, tak to mapu vůbec neukáže...
    Pokud se teda bavíme o Stravě...
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Po pár měsících mi Garmin Instinct Crossover přestaly zaznamenávat polohu. Když ukončím a uložím aktivitu, tak v přehledu na webu nevidím mapu. V nastavení ale nemůžu najít nic, co by k tomu opravňovalo. Nemáte někdo prosím tip?
    FINSON
    FINSON --- ---
    BUCCI: Super, díky! Dávám si upomínku :-)
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    Možná ještě hint, v září mají vyjít Fenix 8, je nasnadě, že vyjdou i instinkt 3, pak současná generace půjde cenou dolů
    FINSON
    FINSON --- ---
    OK, já to ještě zvážím, protože ty Casia, i když jsou velký, jsou pořád lehký. Velkej display nepotřebuju, jak jsem psal, na hodiny a na tep při běhu na tom uvidím a jinak jsou ty hodinky pro mě v podstatě sofistikovaný senzor, data si zkouknu na compu.
    A Vivoactive jsem nabíjel denně, tak i bez toho solaru bych si s Instinctama myslím poradil.
    Jako ne že by to, co psal Bucci, nebylo lákavý, ale fakt ještě popřemýšlím.
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    MAESTRO_007: a úplně nejlepší funkce je ta baterka :D ...doteď si pamatuju jak tu BUCCI psal že to používá každý den aby nebudil manželku atd . Si říkám ty vole já ji ještě ani nepoužil a od té doby to taky používám každý den pro nenápadný pohyb okolo spící rodiny, na práci atd :-)
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    BUCCI: je to individuální, já mám Fenix 7x a že bych chtěl menší mě napadne skoro každý den když jedu na kole nebo běžím :-) ty hodinky jsou prostě obrovské a hlavně těžké. To že si je asi koupím zas je druhá věc :D

Po hodině na kole v terénu mě bolí ruka tak, že je to fakt nepříjemné (snažím se co nejvíc vozit Edge). Váží skoro 100g. Oproti tomu Forerunner skoro polovinu. Což je i při běhu extrémní rozdíl a pokud někdo běhá výkonnostně tak to jde sakra poznat.

Taky jsem chtěl větší displej, hlavně na mapy, což ve skutečnosti vůbec nepotřebuju, protože orientace čisté podle mapy je mi k ničemu a když používám navigaci podle připravené trasy tak by stačil displej mensi a dotyk jsem vypl po 30 minutách co jsem si je koupil a už nezapl :-)

Co teda hodně oceňuji tak je výdrž, tak je fakt luxusní. V řádech týdnů a to je používám každý den. Přítelkyně má 7s je to fakt rozdíl ve výdrži.
    FINSON
    FINSON --- ---
    BATY: OK, ukládám si info, díky :-)
    BATY
    BATY --- ---
    FINSON: Ano nebo na Epixech.
    FINSON
    FINSON --- ---
    BATY: Myslíš na Fenixech...
    SATAI
    SATAI --- ---
    Dotyk i tlačítka jsou super, záleží na situaci.

Co zbožňuji je ale luneta u Samsungů, skvělý vynález, co mi i Garminů dost chybí.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    FINSON: zas tak velkej nejsem a mé "dívčí" zápěstí bych do toho netahal už vůbec ;-)
    ano dotyk vypnout lze, zkoušel jsem to, tlačítka jsou super, ale ťapání po displayi v jejich kombinaci je imho pro mě lepší (před tím jsem měl WearOS a Honor)
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    Za mne desnej problem u Venu a Vivoactive je neexistence resume later u aktivity a automaticky ulozeni po 30min, ktery nejde vypnout. Mam Venu 3, jinak super hodinky, ale byt to muj primarni device pro zaznam tras (jezdim hlavne na kole a na to mam Edge) tak uz by sli davno z baraku. Podle mne to Garmin dela schvalne, aby to cloveka nasralo a musel si koupit forerunner a vyssi model pro zaznam sportu, jinak mi to nedava smysl.
    BATY
    BATY --- ---
    Nevim proč tak řešíte dotyk, jde deaktivovat, tak pokud chce někdo používat jen tlačítka, dotyk prostě vypneš a je to. Lze to nastavovat pro každou aktivitu zvlášť dokonce.
    JOPS
    JOPS --- ---
    ja s dotykem mam trochu moralni problem na hodinkach. Prvni hodinky co jsem mel, tak byly Garmin Vivoactive HR, tkaove hnusne, ale fungovaly, ale mely dotyk a ty vogo, ja u toho docela trpel. Ted mam Fenix 5X a tlacitka jsou tlacitka, mam to tak trochu vic pod kontrolou no :D
    FINSON
    FINSON --- ---
    BUCCI: Tak ale ty máš trochu jiný obvod zápěstí a jsi celkově krapet větší :-) Na mně je to obrovský, ale tak nějak se s tím poperu. Dotyk nechci, vyzkoušel jsem si ho na těch Vivoactive a ne že by mě to vyloženě drásalo, jenom chvilkama mě otravovalo, že jsem si nějakým otřením ten display zbytečně aktivoval a vyvolal něco, co jsem nepotřeboval - jsem zvyklý z Casií všechno řešit tlačítkama, tak u toho zůstanu. BW display mi nevadí (opět, Casia :-) ), chci Garmin kvůli tomu trackingu všeho možného a statistikám, to si pak otevřu na compu...
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    Jediný co by mi vadilo na Instict jsou chybejici mapy. Už jsem si na ně zvyknul při navigaci při běhu.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    FINSON: já mám fénix 7x a menší bych fakt už nechtěl... pro mě byl důležitej dotyk, a barevný display....
    dneska dotyk téměř nevyužívám... ale pár kamarádů má instinkt 2x a jsou z nich nadšení...
    FINSON
    FINSON --- ---
    BUCCI: OK, koukal jsem, že Casio ProTrek, které jsem občas nosil, než jsem pořídil ty Vivoactive, mají 49 mm, tak to už ty 50 mm Instincty můžu kousnout taky - tudíž díky za doporučení, sice na ty velké + solar verzi kvůli vyšší ceně budu chvilku čekat, ale mám vybráno.
    BUCCI
    BUCCI --- ---
    FINSON: solar u instinktu opravdu v létě dokáže nabíjet hodinky, vím větší, tím více solární plochy... 2x jsou veliký,cale úplně boží, navíc mají svítilnu jako Fenix 7x nebo 7pro všechny velikosti
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam