• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    JOPS
    JOPS --- ---
    JOPS: diky za minus :)

asi se naslo reseni problemu. Kdyz jsem bezel s hrudnim pasem, tak Garmin bral udaje z hrudniho pasu (podle delky kroku a nevim ceho jeste), nikoliv z GPS z hodinek. Takze to bylo uplne napicu. Nasel jsem hejblatko v nastaveni snimacich u hrudniho pasu, kde to slo vypnout.

Takze ja beham 3 mesice, casy uplne napicu a porad hledal chybu u sebe a ze na beh se mam asi vysrat...

A zaroven mi jeste doporucili, at si zkusim zapnout ve Strave korekci vzdalenosti u tech behu s hrudnim pasem. Plesk a najednou me to behani zacina bavit :) viz dva screeny, ten s tou kratsi vzdalenosti je to, co mi vyhodil Garmin. Ten s tou delsi vzdalenosti je po korekci (ta sama trat). A ty udaje sedi i se vzdalenosti v mapy.cz.

Takze bacha na hrudni pas.

JOPS
    JOPS --- ---
    Hola hej, hodil jsem tenhle dotaz i na FB, treba nekdo budete vedet.

zacal jsem trochu behat. A rikal si, doprdele, to na tom fakt jsem tak blbe? K behu pouzivam Garmin Fenix 5x a hrudni pas od Garminu HRM-PRO Plus (primarne jsem to pouzival na kolo), ale na beh to je uplne bozi.

A ted k tomu memu problemu a mam pocit, ze jsem tady videl reseni, ale ten prispevek nemuzu najit...
    Jedna se o to, ze kdyz "dobehnu", znicenej a vidim svuj cas, tak si rikam, fakt jsem na tom tak blbe? ubehnout 2,5km za 22 minut.... Fakt tezka bida. Coz znamena tempo 9:06/km. (beham s hrudnim pasem)
    A pak jsem zacal chodit do prace pesky a moje tempo do prace je kolem 9:11/km chuze, prijdu do prace a nechcije ze me, jsem v pohode, no stress. (chodim bez hrudniho pasu)

A tak to ve me hlodalo, vzal jsem ze STRAVA.com gpx soubor (platim si premium kvuli kolu) a ten soubor jsem jebnul do mapy.cz.
    a to prekvapeni pro me. To co mi garmin ukazuje jako 2,54km vzdalenost, tak podle mapy.cz ve skutecnosti je 3,5km.

Problem je, kdyz mam ten hrudni pas. A existuje nastaveni, ktere nejakym zpusobem preferuje hrudni pas pred GPS souradnicema...
    TWARR
    TWARR --- ---
    říkal jsem si, ze dam starý fr245 ženě. jen tam umřela baterka, tak jsem psal na ceskej garmin, jestli mi vymění baterku 😂

JOPS
    JOPS --- ---
    Když segmenty, tak jedině STRAVA. U Garminu mi to přijde jako takový chudý příbuzný. A Garmin jde se Stravou v pohodě propojit, takže co se nahraje do Garmina automatická to skočí i do Stravy.
    RONDALUS
    RONDALUS --- ---
    ty segmenty... zkusim nějaký taky udělat. Až mi sroste noha a budu moct zase něco dělat. To ja vlastně docela dobrej tip, kterej jsem doteď ignoroval.
    Máte někdo tip, jak odlišit elektrokolo od normálního? :) Zatim se ptám jen čistě ze zvědavosti, jestli na to někdo má nějakej tajnej tip... až přijde nějaký velký mrzení, že me někdo strašně sundal :)
    FATBOZZ
    FATBOZZ --- ---
    Hlásím že segment v Garmin connect jde udělat. Je to tak zašité že dostanete za vytvoření segmentu odznak objevitel. Uvidím. Zatím jsem jel jednou a doufám že tam uvidím všechny runy a ne jen nejlepsi
    FINSON
    FINSON --- ---
    MAESTRO_007: VST jsem četl, že je dost problém měřit na zápěstí přesně, Garmin to má takhle zmáknutý? Předpokládám, že to tak jako tak budou umět jenom ty dražší modely, když už....
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    skóre spánku se skládá z tolika proměnných, že výsledná hodnota není kolikrát moc vypovídající o tom jak se člověk cítí/vyspal. Já už třeba sleduju "jenom" stav VST. Tam vidím při výkyvu oproti normálu hned potřebu větší regenerace, únavu dlouhodobější, kvalitní/nekvalitní spánek. Nastupující nemoc atd.
    FINSON
    FINSON --- ---
    DYNK: Nemám, počkám do toho září, jestli současná generace zlevní ;-) Zatím to u mě přece jenom vypadá spíš na ty malé, budu je vozit na kole, tak ať mi nepolámou ruku :-) Vědět pak klidně dám.
    CATEE: Zajímavé, starší generace stejného modelu a takový rozdíl ve funkčnosti.
    CATEE
    CATEE --- ---
    FINSON: Nemam to teda s ditetem ale dvema hodne aktivnima kockama, co vyzadujou pozornost a svoje misto pod perinou (sphynx), ale zkusenost s presnosti zaznamu spanku stejna jako u tebe. Byly to fenix 7, bohuzel nedavno umrely. Docasne ted pouzivam vivoactive3 a nesrovnatelny. Ty casto vubec nepoznaji, ze jsem byla vzhuru.
    DYNK
    DYNK --- ---
    FINSON: A nahradu jeste nemas? Das mi pls vedet az poridis Instincty(?) jak ti meri spanek?
    FINSON
    FINSON --- ---
    Vivoactive 4 mi detekovaly spánek a bdělost během noci naprosto přesně. A jelikož mě v noci budí dítě, bývá to fakt pestré - zachytily to fakt všechno. Než teda chcípnuly :-) To jenom tak...
    B3DA
    B3DA --- ---
    DYNK: 4 roky jsem pouzival samsungy, ktery me teda sraly spoustou veci, ale zrovna spanek umely dobre. jakoze detekce probuzeni v noci ok, bralo to spanek ve dne a celkove ukazatel kvality docela sedel s realitou.
    tedka mam chvili instinct 2 a jakkoli jsou v mnoha ohledech presnejsi pri aktivitach, z mereni spanku jsem zatim dost rozpacitej - cteni v sede fakt nepovazuju za deep sleep a bdely stav za rem fazi. wtf
    urcite to jde udelat lip
    DYNK
    DYNK --- ---
    MINER: Me prave zaujalo, ze jsem se vzbudil celkem zbitej a mel jsem skore spanku 87, tzn. treti nejlepsi za ty dva tydny pouzivani. Jinak bych to ani neresil. Ale asi je pravda, ze do toho probuzeni jsem spal dobre a ta pocitovana unava muze byt z nedostatku spanku nad ranem. Stejne to ale za me neni na 87.. no, uvidim, dam tomu jeste sanci a kdyz to bude v podobnym stylu, budu je na noc sundavat.
    MINER
    MINER --- ---
    DYNK: Je to orientační. Zrovna to probouzení mu moc nejde.

Přesnost měřil např. Quantified Scientist: F7 detekuje jen 24 % deep + 10 % jiného misinterpretuje jako deep sleep.

Tzn. není to úplně přesný, ale pro trendy je to OK, pokud tě fakt nezajímá, jak to bylo na minutu, tak horší spánek změří většinou opravdu horší než lepší atd.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Cau, pouzivam ted asi dva tydny nove Forerunner 255 Music. Predtim jsem zadny hodinky nemel, tak nemam srovnani. A proto dotaz: Jak vam Garmin (nebo hodinky obecne) meri spanek? Odpovida to realite? Dneska jsem byl treba vzhuru v dobe, kdy mi Garmin zmeril lehky spanek a REM fazi (ta preskrtnuta cast grafu). To mi prijde k nicemu a trosku prestavam verit tem statistikam jako celku.

FOOTFAN
    FOOTFAN --- ---
    Používám navigaci v Garmin Fénix 7pro, ale jen na chůzí kde není tak krátká doba na rozhodování a tam mi přijde, že mi to zlepšilo život o 100%. Baterka mi, narozdíl od mobilu, vydrží v pohodě na celodenní navigování a nemusím furt vyndavat telefon. Je pravda, že značení různých druhů cest, je na té mapě v hodinkách trochu zmatečné, ale zorientovat se dá. Časový předstih mi při chůzi (běhu) přijde dostatečný, při cyklistice to asi stačit nemusí.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MAESTRO_007: Nedělal sem si test, podle odhadu Garminu 4.07/kg
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    SMOKY: VO2 70 je dobrá kvalita Je to sice orientační ale stím uz se obecně dá vyhrát pár závodů na vyšší české úrovni. Kolik máš FTP? :-)
    JOPS
    JOPS --- ---
    Taky mám Edge 130 plus a musím říct, že to úplně ideální na navigování není. Pokud přijedete ke křižovatce ve tvaru Y, tak často nevíte kudy dál,protože nevidíte ty okolní cesty a to zpoždění tam trochu je. Ale přežít se s tím dá. Ale mám pocit, že když používáte v tomhle navigaci, tak to strašně žere baterku. Ale přijde mi, že extrémně...

Takže to teď řeším klasika, mobil na řídítka, držák od Peak Design, obal na mobil od Peak Design a pohoda. Ale asi časem udělám upgrade tachometru. Ale ještě to úplně nepotřebuji.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    DYNK: Taky bych to tak nějak odhadoval. A možná lag zvětšuje i ten černobílý displej, který se nestačí obnovit. Takže řešením je, až Instincty doslouží, koupit lepší model.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam