• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    RESCAPEGPS sports tracking, ENDOMONDO, RUNKEEPER, SPORTS TRACKER, STRAVA, GARMIN CONNECT a další.. Garmin Fenix a další
    KUBLAJ
    KUBLAJ --- ---
    Měl bych dotaz na optickej senzor na FR265.
    Posledních cca 14 dní mi přijde, že mi hrozně přeměruje tepovku ve vyšších hodnotách. Běžím svůj standard, kdy se snažím držet tep na 145, ale např dnes se stalo, že když jsem se zahřál a přiblížil se k těm svejm 145 tak mi to najednou vystřelilo nad 160 a drželo se to tam po celou dobu běhu, i když pocitově jsem byl v pohodě na tom, co mám být. Místama to šlo dokonce na 170, což je těsně pod mým prahem a tam jsem nebyl ani náhodou? CZkrátka celou dobu mi přijde, že to bylo +- 20 nad správnou hodnotou (samozřejmě odhaduju)
    Je to tím, jak se ochladilo, kůže je studená (běžel jsem v tričku) a ten optickej senzor to nedává? Nebo je to na reklamaci?
    Mám pocit, že při běžném nošení je měření tepovky vcelku ok.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    PUSCHPULL:
    PUSCHPULL:
    PUSCHPULL:
    Od včerejška hotovo uhledně funkčnosti. Ještě chci doladit vzhled (případně více vzhledů) a nějakou jednoduchou administraci (já jako admin/editor a běžný návštěvník).
    Je tam vše co jsem chtěl:
    Databáze se třemi propojenými tabulkami, v hlavní tabulce všechny hodnoty načtené z navigace (z GPX souboru), plus k tomu řada dopočítaných hodnot a možnost přidat ke každé položce vlastní poznámku, alternativní trasu, kategorii a případně změnit barvu trasy. Soubor je možné stáhnout, editovat a zobrazit na mapě v samostatném okně. Zde vedle mapy s přepínáním vrstev (základní, turistická a satelitní) ještě výškový profil s možností zobrazení terčíku na mapě při procházení tohoto výškového profilu. Podním zobrazení pár základních údajů - datum a čas cesty, maximální rychlost, průměrná rychlost, průměrná rychlost při pohybu, minimání a maximální nadmořská výška ...
    Je tam možnost importovat trasy, jednotlivě i dávkově, funguje i drag and drop.
    Načtených tras tam mám cca 640 (nějaké byly nekorektní případně duplicitní cca 15 tras).
    Dávkové načtení všech těch tras trvalo maximáně 2-3 minuty, možná méně.
    Takže nyní jen pár dní na hrani si se vzhledem, případně vychytání nějakých drobných mušek ...
    :-)
    OODOOW
    OODOOW --- ---
    PUSCHPULL: https://www.statshunters.com/

Já to mám teda napojené na stravu, ale možná to tam jde ládovat i z gpx. Umí to všechny možný statistiky, co tě jen napadnou.
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    PUSCHPULL:
    MIKEKT:
    jde mi pouze o data z mých Garmin navigací: GPSMap 64sx a GPSMap 60csx.
    Už se mi ta vlastní aplikace rýsuje.
    Nahrubo vše chodí, takže tomu dát fazónu a hlavně filtraci dat z databáze,
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Tohle, nicméně tohle sosa data ze serveru a nevim, umi-li gpx z fleku
    GitHub - arpanghosh8453/garmin-grafana: A Dockerized python Script to fetch Garmin health data and populate that in a InfluxDB Database, for visualization long term health trends with Grafana
    https://github.com/arpanghosh8453/garmin-grafana
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    PUSCHPULL: byl tady odkaz na nějaký projekt založený na grafane
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    PUSCHPULL:
    PUSCHPULL:
    asi se to pokusím (s pomocí AI) naprogramovat jako webovou aplikaci (PHP, MySQL, HTML, CSS). Uvidíme ... :-)
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    PUSCHPULL:
    Toto odpověděla AI:

Možnosti, které stojí za vyzkoušení
    Název / typ Klíčové funkce Výhody / omezení
    Viking Správa GPS dat (GPX, TCX, KML), vizualizace na mapách (např. OpenStreetMap), import tras, routování, tvorba/úpravy tras Open source, běží na Linuxu / Windows / Mac (GTK)
    GitHub
    +1

GPXSee Výpis a analýza GPS souborů, podpora více formátů (GPX, TCX, KML atd.), grafy (výška, rychlost), mapové podklady, tisk/export Open source, multiplatformní (Windows, macOS, Linux, Android)
    gpxsee.org

GpsMaster Desktopová aplikace pro analýzu GPX souborů, včetně profilu výšky, zobrazení na mapě, editace tras atd. Open source (Java), multiplatformní
    wiki.openstreetmap.org

GPX.studio Webová aplikace (nevyžaduje registraci), prohlížení a úpravy tras, zobrazení profilu výšky, více tras najednou apod. Snadno přístupné online, dobré pro prohlížení a základní úpravy, ale ne full-blown katalogizační databáze s filtrováním pro stovky tras
    gpx.studio
    +1

GPX Manager (Google Workspace / online nástroj) Správa GPX souborů, zobrazení statistik (vzdálenost, výška, rychlost) přímo v cloudovém prostředí Může být užitečné, pokud chceš mít vše online a integrovat se s Google Drive apod.
    Google Workspace
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Zeptám se v tomto vláknu.
    Existuje nějaká aplikace (Online či ke stažení jako free/opensource) která by umožnila nějak katalogizovat moje uložené GPX soubory? Mám těch uložených výšlapů za cca posledních 12 roků asi 750.
    Představoval bych si nějaký přehled do tabulky či lépe do databáze, kde by šlo prohlížet data cesty (datum, čas, výškový profil, průměrné a maximální rychlosti, maximální výška, zobrazení trasy na mapě ...)
    Možnost třídit, řadit, filtrovat podle určitých kritérií ...
    Děkuji
    MAESTRO_007
    MAESTRO_007 --- ---
    LEDOFREDO: teď mi přišel email od Stravy ohledně API nastavení a musí to logo začít zobrazovat i třetí strany které využívají data od stravy, které původně pocházejí od Garminu, evidentně se to pohlo a sklonili se před garminem.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    Myslim, ze to co pises plati pro Suunto, Polar, Coros atd. prostě zarizeni ktere si kupuji hlavne sporťáci. U Garminu to mozna platí pro cyklo computery, ale ne pro Garmin hodinky/naramky.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    LEDOFREDO: já mám na stravě asi sto znamejch, na Garminu dva lidi, který nejsou na stravě:)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    SMOKY: S tim teda vubec nesouhlasím, mam 29 lidi ve friendlistu v Connectu a Stravu maj 2 lidi. Strava je pro lidi co fakt žerou beh nebo kolo, ale garmin zarizeni si kupuje strasne nesportovcu, nebo trochu-sportovcu jen aby je to trochu motivovalo k pohybu - trekovali si kroky, fitko, prochazku a obcas vylet. Tyhle lidi Stravu vubec neznaj a protoze jim nema co nabidnout. Strasne moc lidi ma vsemozny typy garminu, delaj varianty pro kazdyho - levne, drahe, módní, sportovní atd. Running a cyklo freaků je z celé garmin customer base zlomek.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    LEDOFREDO: Garmin sice Stravu nepotřebuje, Stravu jako primární patformu používá naprostá většina lidí, co používá Garmin zařízení. Kdyby to Garmin zařízl (což stejně úplně nejde, nic ti nezabrání tam ručně hodit gpx), tak by fakt hodně nasral většinu svých uživatelů. To si rozhodně dovolit nemůže.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    Jenže tohle není celá ta story, ty žaloby přichází až po tom, co Strava nechce realizovat požadavek Garminu, že mánu zobrazování dat z Garminu ukazovat Garmin logo (jiné třetí strany to alceptovaly). Na redditu to drama běží dost intenzivně, píšou tam i ofiko zástupci Stravy a je teda překvapivě hodně jednostranné v neprospěch Stravy.. to samozřejmě nemusí být super vypovídající, ale objektivně na rozpojení stravy a garminu by brutálně doplatila především Strava.. ja tam osobne sice roky uploaduju, ale nepouzivam to, garmin apka mi úplně stačí a lidi by si zvykli.. nebo by se našel někdo jiný, kdo by Stravu nahradil, pokud by to nebyl sám Garmin.. sem celkem zvědavý jak to dopadne
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MTHU: rekl bych, ze Strave jde primarne o nejaky mimosoudni vyrovnani. Uprimne Garmin by klidne mohl ty svoje segmenty a heatmapy klidne zrusit, neznam vlastne nikoho, kdo by to pouizval (narozdil od Stravy).
    MTHU
    MTHU --- ---
    SMOKY: Ray Maker v tom článku (z kterého čerpá mobilenet) myslím spekuluje, že se jen vytahujou kvůli blížícímu IPO. A pak tam taky konstatuje, že si nepamatuje, že by Garmin prohrál nějakej soud.
    SMOKY
    SMOKY --- ---
    MTHU: a v čem konkrétně? Myslíš, že Garmin zablokuje export do Stravy? To by ho uživatele asi prokleli.
    MTHU
    MTHU --- ---
    PUSCHPULL: Já myslím, že má obrovský problém Strava, akorát to ještě neví. Většina dat na Stravě pochází z Garmin hodinek ...
    PUSCHPULL
    PUSCHPULL --- ---
    Garmin má obrovský problém. Žaluje ho Strava | mobilenet.cz
    https://mobilenet.cz/clanky/garmin-ma-obrovsky-problem-zaluje-ho-strava-53358

Strava podala žalobu na Garmin kvůli údajnému porušení patentů na funkce segmentů a tepelných map
    Společnost žádá soud o zákaz prodeje většiny současných zařízení Garmin i omezení provozu platformy Garmin Connect
    Spor je paradoxní v tom, že přichází navzdory dlouholeté spolupráci obou značek, jejichž systémy jsou úzce propojené
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam