• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIQUIDFREAKPath of Exile
    rozbalit záhlaví
    YORK
    YORK --- ---
    To skoro vypadá jako mód PoE, ve ktery má konečně smysl hrát v grupě. To zní zajímavě.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    CHA1NDLER: jako rikas "hrali", "koupis" - to zni jako trade group hra. Pak mi neprijde ze extra zalezi na tom, ze to je HC, jakmile jsi na nejakem vyssim contentu tak proste spolehas na ostatni, a kdyz neco potrebujes tak nefarmis tu vec, ale proste jen grindujes currency za kterou si ji koupis. To mi prijde jako trochu jako kdyz jdes na teambuilding na bunjee jump, a pak se vzajemne poplacate po rameni, jakej to byl zazitek, kde jste riskovali zivot... :)

Kazdopadne to je ale na POE prave pekny, ze si tam kazdej najde to svoje, co ho bavi, v uplne odlisnych disciplinach. A celkem nema cenu pomerovat si co je rezim s nejvetsi challenge, protoze pro kazdeho to znamena neco jineho.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    CHA1NDLER: nehraju hc, na to nemam cas
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    ORBIT: hrajes ruthless SSF HC ? ;)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    CHA1NDLER: Me to bavi a kazdej si spokojene hrajeme svoje :D A ja teda hraju výhradně ssf, protože spoléhat se na druhy s berličkami me nebaví
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    ORBIT:
    Hele hrali jsme to, a dostali jsme se do map. Trvalo to dlouho, ale prave na zaklade tyhle zkusenosti rikam, ze je to +- stejny, jen to trva strasne, strasne dlouho. Bud je nekdo lucky a dropne determinacku/grace a potaha zbytek party, nebo farmis na levelu kde to davas dokud si to nekoupis.
    Ja jsem ji treba nedropnul a tak jsem s 4k armorem behal jen bily mapy, kdyz byly. To ale zadna challenge neni - jak muzes jit dal je proste jasny (musis mit defense, a to jaky defense je kazdymu celkem jasny), takze dokud to nemas, tak progress neni - vis ze dal jit nemuzes a je to jen dlouhej grind, nez ty mitigacky sezes a muzes se posunout. Me to absolutne nebavilo.
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    EVILMIND: Myslim ze bez zahrani si clovek neudela perspektivu. A to sis vybral fakt op build a ascend.
    Jednu ligu jsme hrali ruthless se specialnim challenge ze zacinas jako ascendant only a tvuj gem s cim vudes hrat si losnes v prvnim labu. Jeden modrej, zelenej a cervenej a podle toho jedes dal. Na 85 dalsi 3 gemy a na 90 sis odemknul dalsi ascendance podle toho co jsi mel jake specializaci ascendanta. Bylo to hodne zajimava challenge
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    CHA1NDLER: Zkus si zahrat ruthles hc s az se dostanes na level 85 tak napis
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    EVILMIND: Vnimas to pohledem nekoho, kdo to predtim nikdy nehral a nema zkusenosti :)
    pokud na HC pujdes na Uber Exarcha, tak te to taky donuti si popremyslet, co budes delat, s cim a jak tam pujdes. A mnohem vic, nez kdyz vis, ze o nic nejde a o nic neprijdes.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    CHA1NDLER: eee, ve skutečnosti tam fakt není to, co v normálním POE. Teď, když to prvně konečně hraju, tak to konečně vidím jasně. Teoreticky tu jsou všechny mechaniky - ale jejich šance je taková, že je reálně nikdy nepotkáš, a až je potkáš, tak jsou jejich odměny brutálně říznuté. I včetně těch, co potkáváš prvně v kampani - já třeba Nika, co normálně máš na první mapě v A4, potkal až v lvl 75 někde, poprvé a naposled. Juna jsem ještě nepotkal furt. Cokoliv v atlasu, co něco dává, je tu nějaká cena, např. i jen šance na vyšší tier mapy znamená +15 procent dmg as extra. Stejně tak ascendy jsou brutálně ořezaný. Taky je tu MNOHEM méně expů, jak pro tebe tak pro gemy, to jsem třeba vůbec nevěděl a vysvětluje to, proč v historii ruthless tak málo lidí dalo 100. Nemluvě o tom, že nemáš movement skilly, což samo o sobě dělá z některých boss fightů problém.

Ani to s těma 6 portálama není pravda - bossove na ruthlessu si healnou 50 procent HP, pokud umřeš, a to i v kampani, takže je nemůžeš odpižlat.

Osobně mi to přijde mnohem víc jako něco, co mě nutí přemýšlet o tom, co budu dělat, a jakým způsobem bych se mohl posunout, a to mi přijde jak zábava tak challenge. Kdežto kdykoliv jsem v minulosti hrál HC tak jsem prostě jen hrál safe, protože nechceš umřít na disconnect klienta, takže jsem hrál tak abych neumřel ani AFK než dosáhnu vytyčeného cíle, challenge v tom nebyla žádná skoro - aspoň teda v mém pojetí, kde podstupuju nulový risk. Jsi ostatně sám psal, že hrajete v partě, kde není možné umřít, ne? ;)
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    Me osobne prijde, ze lidi si ten Ruthless berou jako challenge a vyzvu, ale v konecnym dusledku to bez HC to zadna challenge neni a nikdy nebude.
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    ORBIT:
    Nevim no. Pro me je zasadni problem Ruhlessu v tom, ze to je v zasade pouze delsi. Krome par veci ktery jsou vylozene smazany je tam vsechno, co v normalnim PoE, akorat to trva mnohem dele (az nekonecne) ziskat.
    Coz ale porad vubec neresi to, ze pokud to neni HC o nic nemuzes prijit a tak je to zase yolo 6 portal defence.
    Na svete je jen jeden typek, co na SSF HCR Settlers zabil vsech 7 uber bossu, a kdyby ta liga netrvala skoro rok, tak se mu to nikdy nepovede. Coz teda nic nemeni na tom, ze to je nejvetsi POE GIGACHAD alive :)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    EVILMIND: asi nejaly z tech novych tartarus gemu.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    ORBIT: btw jsem dropnul Oro sacrifice, coz teoreticky super na muj fire damage build, dvakrat vetsi dps nez mam ted, akorat snaking nemuzu pouzit s mecem. Co bys s tim hral? :-)
    ORBIT
    ORBIT --- ---
    Video o Ruthless - je naprsto nové, ale fakt dobré
    Starting Ruthless In 2025
    https://www.youtube.com/watch?v=RBF5rWseDUg
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    JJOXER: to je mechanika ze Settlers ligy, ta v POE2 neni
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    btw podarilo se nam vyzpovidat No.1 Trickstera na HC
    Builds - MidnightSecrets - poe.ninja
    https://poe.ninja/builds/mercenarieshc/character/Moonlight666X-7266/MidnightSecrets?i=0&search=class=Trickster&sort=energyshield

chteli jsme zjistit, jak si na to vydelal, a je to vtipne. Hral celou dobu solo, a behal 14 v kuse ritual. delal v prumeru cca 1000 Div denne.
    JJOXER
    JJOXER --- ---
    EVILMIND: ehm co je to lodka? [:
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    CHA1NDLER: 50M.. 17M jsem predtim posilal nekolikrat a nikdy jsem nedostal mirror shard, tj. realne na tom jsi v minusu
    CHA1NDLER
    CHA1NDLER --- ---
    EVILMIND: A cos posilal? 17M nebo 50M ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam