GURBON: Tak je to jinej žánr hry především. Me obecne na hrach bavi, kdyz muzu postavu budovat, rozvijet, stavet, minmaxovat - proto v PoE většinou hraju jen 1, max 2 postavy za ligu, a investuju do nich všechno. Což je přesně idea maina v LA, supportovaného armádou altů, ale navíc je tu spousta horizontálního rozvoje. Pořád je tam co dělat, a to navíc je tam úplný zlomek kontentu, co už mají v Korei. Takže očividně zábava na dlouho. Trochu mi tam vadí ten FOMO efekt, co sice reklama slibovala je eliminovanej rest bonusama, ale v reálu se to používá jinak, a kdybys to chtěl dělat efektivně, je to skoro fulltime job.
Můj největší problém s LA aktuálně je, že to je prostě těžký, už aktuální kontent má věci, co se musím nadřít, a ten budoucí content, co jsem viděl z Korei, je úplný šílenství, fakt asian level gaming. Navíc všechno můžeš chodit jen jednou týdně, takže to nenadřeš spoustou pokusu (teda, neúspěšnejch jo). Navíc to skoro pořád neděláš sám, jsi v partě, a malá chyba kohokoliv způsobí full wipe. To klade dost jako nároky na to hrát s nějakou partou dlouhodobě. Je to vlastně bizarní, že PoE má snad jedinou wipe mechaniku, memory game u Marven, kterou fakt nesnáším - a v LA je takovejch věcí mrťě, zrovna malá pizza u Argose je třeba skoro to samý. Sice tam to zrovna není wipe, ale když tam vychcípá půlka party, tak to má efekt stejnej. A bude hůř, raidy kde si musíš pamatovat sekvence geometrických tvarů, otáčet je v prostoru, běhat v nich ve chvíli kdy se ti otočí ovládání směrů na ovladači, atd. Třeba v tom posledním abyss raidu co je ve hře se v jedné chvíli nad hlavou potvory objeví hvězda s různým počtem hrotů, a ty máš asi 5 vteřin doskákat na tobě přidělenou plošinu se stejným symbolem. Jinak smrt. Je to furt hrozně primitivní proti jinejm věcem co budou - a nepřežil jsem to ještě ani jednou, co jsem tam byl. Naštěstí je to konec skoro tak to ostatní vždycky vyhrajou i za mě. Prostě cesta hlava-map-buzola v mém věku nefunguje jako dřív, a nedokážu s tím nic dělat.
Takže aktuálně hledám spíš nějakej způsob, jak hrát LA míň, v klidu si jet horizontálně a zbytečně se nestresovat, k tomu mi asi start nové PoE ligy pomůže, teda doufám...