NESS: Tactician mi prijde, ze nema tu gameplay, co ja osobne od totemu ocekavam, protoze tam beres ten node, ze totemy utoci jen kdyz utocis ty, neco jako focused ballista v POE1. Navic i ten node, co dava 25% tvoji zbrane totemu, je realne o nicem, protoze totemy (ani ballisty) si neberou ze zbrane nic krome globalnich statu a +projectile levelu. Takze jo, fungovalo by to, ale jen kdybys mel totalne mirror tier zbran, co bude mit jak +7, coz je priorita, tak super staty. Navic tam nevidim zadnou zajimavou defensivu, pokud tam neco neni OP co neni videt na prvni pohled.
Logicka volba je Gemling, ale toho uz jsem hral, navic je ponerfovanej. Smith of Kitava mi prijde jako zajimava moznost, specialne na startera, protoze resi zadarmo super defensivu, a kdyby nahodou byl Cloak of Flame drahej, tak zbyle 4 body do brneni. Startuje hned vedle Gemlinga, takze realne muzu mit fakticky stejnej strom, a pro ty max resisty bych jel tak jako tak. Navic tam porad je sance, ze jeden z tech 3 skillu v ascendu bude realne uzitecnej (resp. dvou protoze to jedno je urcite jen melee). Na +2 totemy mi prijde to vychazi asi na level 37 strom, kdyby mi stacil jen +1 tak muzu hned jak ten gem dostanu.
No a kdyby to nahodou nefungovalo, tak je to novej ascend kde tutove neco OP bude, do ceho bych mohl swapnout... :) Ale neverim, ze s 90% resistama do na low tier mapy nebude v pohode farmit s cimkoliv, coz je presne co od starter buildu chces.