• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NATCHEZvodáci
    VASEKT
    VASEKT --- ---
    ICI: Jo, loni v červnu. Minimum kempů? Nepotkali jsme ani jeden :D Divočina nejlepší! Z Marczowa do Boleslawce. Přenášení VYSOKÁNSKEJCH jezů ... Dlouhý nošení. Libózní pískovna Rakowickia. Bacha na boční vítr...
    ICI
    ICI --- ---
    Ahoj, máte někdo zkušenosti z polska? konkrétně mi jde o řeku Bóbr, která by měla být s minimem kempů, prostě divočina. Jel jste někdo?
    KATCHKA81
    KATCHKA81 --- ---
    BLUERAVEN,CABANNOS,LOKOMELO: DIIIKY MOC ZA TIPY
    BLUERAVEN
    BLUERAVEN --- ---
    KATCHKA81: Lužnice z Tábora do Bechyně...je tam dost jezů a docela by to mohlo jít. případně na víc dní začít třeba už v Plané
    CABANNOS
    CABANNOS --- ---
    KATCHKA81: Ahoj, pěkná je i Orlice z Kostelec nad Orlicí do Týniště, kde můžete přespat a druhý den pokračovat dál.
    LOKOMELO
    LOKOMELO --- ---
    KATCHKA81: Ahoj, obávám se že začátek Sázavy sjízdnej nebude a Vltava je stejná, možná ještě horší dálnice než Sázava. Zkusil bych třeba Jizeru, Berounku, Ohři. Ale nezaručuju že to nebudou dálnice v tuhle dobu na tyhle řeky nevyrážím. Ohledně sjízdností se koukněte na raft.cz tam je u každý řeky statistika kolik dní bylo sjízdnejch v jednotlivejch měsících a letech.
    KATCHKA81
    KATCHKA81 --- ---
    ahoj! poradí někdo, kam se vydat v ČR začátkem června, aby byla velká šance, že to bude sjízdné? Jsme začátečníci. Rádi bychom někam, kde nebývá tolik lidí (např. Otava byla super, Sázava z Kácova hrozná dálnice, čekání na jezu pohroma atd.). Co Vltava nebo začátek Sázavy? díky!
    LOKOMELO
    LOKOMELO --- ---
    STRONGPAJDA: Pěkný, užijte si to. A asi bych doporučil kolečka k přenášení.
    STRONGPAJDA
    STRONGPAJDA --- ---
    LOKOMELO: tak jsme nakonec vymysleli od hráze Orlíka do Prahy - změna časovýho plánu. A někdy příště z Budějovic na hráz Orlíka
    LOKOMELO
    LOKOMELO --- ---
    STRONGPAJDA: Osobně jsem horní Vltavu nikdy nejel, ale myslím že na seakajak by byl vhodnější dolní tok. Kolegové jezděj na seakajaky na Lipno, kde když začne foukat tak se dělaj pěkný vlny. Zkusil bych jet třeba z Budějovic do Prahy (cca 180km) to by mohla bejt pěkná pádlovačka. Nebo jet z Prahy a pak pokračovat po Labi... Ale osobně znám Vltavu jen ze břehu a kanálu v Tróji.
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    STRONGPAJDA: Teď na jaře by to mělo být dost prázdné, narazíte asi jen na vodáky bez uvozovek. Já mám bohužel zkušenost jen s horním tokem, takže pod Boršovem už neumím poradit.
    STRONGPAJDA
    STRONGPAJDA --- ---
    PEPAK: vize byla se vyhnout turisticky exponovaným úsekům. počítáme s tím, že to moc nepoteče
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    STRONGPAJDA: Nemám tušení, jak se jezdí na seakajaku. Jestli je to jen trochu podobné normálnímu kajaku, tak se bojím, že se na Vltavě budete nudit. Jestli je to podobné jako na kanoi, tak za 3-4 dny to můžete v pohodě sjet celé z Vyššího Brodu do Boršova.
    STRONGPAJDA
    STRONGPAJDA --- ---
    asi trošku offtopic, ale i tak to zkusím:
    Napadlo nás přítelkyní, že bychom si sjeli kus Vltavy na seakajaku. Viděl bych to tak na 3-4dny na cestě - spaní v kempu nebo na divoko, zkušenosti s pádlováním trošku jsou. Doprava není problém. Tak a teď, kterou část byste nám doporučili?
    ZRIZENEC
    ZRIZENEC --- ---
    SKALARIAK: otava je dobra kdyz je vic vody, jinak jsou tam dost oleje, jezy na kterejch by ste raft zbytecne nicili a podobne. ja ji jel letos na zacatku mesice a fakt sme dost trpeli. nedokazu si to predstavit na laminatovy lodi.
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    IMHO to zakázané není, jen relativně riskantní (relativně vůči témuž ve dne). Pokud to je laguna s nehybnou vodou a ty tam plánuješ sedět a nasávat atmosféru, tak by to zvýšení rizika mohlo být zanedbatelné.
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    Jde mi o to, že budu nejspíš bydlet hned u řeky, kde je i nádherná laguna, jak stvořená pro člun. Včera večer jsem tam byl nasát atmosféru a úplně mě to dostalo, těžká romantika, nikde nikdo, jen les, klidná voda, úplné ticho. Moc by se mi líbilo pořídit třeba pramici a sem tam večer jen tak kousek vyplout, třeba i se světlem. Ale nechci provádět nic zakázaného.
    PEPAK
    PEPAK --- ---
    MICKEY_MOUSE: Nikdy jsem neslyšel o tom, že by s tím kdokoliv měl problém. Ale také neznám moc lidí, kteří by něco tak hloupého dělali - uvědom si, že i na rybníku může někdo spadnout do vody a v noci je výrazně ztížená možnost orientace a záchrany, kdyby třeba došlo k něčemu problematickému (třeba se plaváček zamotá do nějakých vodních rostlin, když už nebudeme uvažovat o tom, že posádka lodi bude natolik opilá, že si jeho pádu přes palubu nevšimne).
    MICKEY_MOUSE
    MICKEY_MOUSE --- ---
    je dovoleno jezdit v kanoi nebo clunu v noci? mam na mysli klidnou vodu, prijizdky po rybniku, prehrade, klidne rece apod. Diky.
    SKALARIAK
    SKALARIAK --- ---
    mel bych dotaz na otavu ze susice, uz je to strasne davno co jsem ji jel naposledy, hlavne ve srovnani s vltavou z vysaku, jde mi zejmena o to jak to tece, protoze jede letos i raft s fotrama s detma, kterejm se pochopitelne moc padlovat nechce.... v tabulce je to ww1 vs ZWC, mate nekdo zkusenost?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam