Tak už to budou pomalu 2 měsíce co jsme zdolali Bóbr. Vyjížděli Prahy vlakem do Jelenie Gory (bomba cesta kdy jsme spálili zásoby rumu na cely týden) a odtud potom busem do Marczowa. První dny nám počásko moc nepřálo, občas sprchlo ale od půlky týdne jsme měli tropy.
Pískovna Rakowickia byla super, ale chytla nás zde bouřka + již zmiňovaný boční vítr, ale každej deštík jednou skončí takže po dešti jsme vyhledali příhodné místo k vylodění a utáboření se. Ráno mě zbudil pokřik Šukáme Jindru, vylezu ze stanu a tam polský poliši, který tam běžně hlídkují. Nelíbila se jim miniskládka za rohem která tam zbyla po předchozích vodácích/rybářích. Po mém ujištění že odpadky jsme za jeden večer opravdu nejsou naše nám popřáli hodně štěstí a odjeli. Kolega co neměl stan spal v igelitu od matrací se mi potom přiznal že ho zbudili také ovšem kontrolou tepu, poté se ho zeptali who is the leader of the trip na to konto padlo mé jméno a už mi ta komunikace s polákama zůstala :-)
Za zmínku ještě stojí Boleslawiec kde jsme si sjeli jez a zakempili jsme to v městském parku, kde na můj dotaz zda si můžeme rozložit stany odpověděl policista "go on the other side, this is not our area, good luck we dont have time". Bolaslaviec je známý svou keramikou, má pěkné historické centrum s bonusem v podobě mramorového gauče uprostřed námka.
Jen dodám že boleslawiec nebyla konečná destinace, ještě jsme pluli 2 dny, potom hurá do Wroclawi kde jsme na jednom z ostrovů objevili takovou lepší náplavku a tudíž jsme se propařili až do 4 do rána kdy nám jel bus do Prahy.
tady se pokusím popsat jaké byli podmínky
V červenci jsme chytli opravdu minimum vody. Jezy jsme jeli všehovšudy 3, jinak přenášení je mnohdy náročnější a delší (poslední den jsme přijeli k jezu který zrovna opravovali tudíž hladina cca o 3-3,5 m níž než je normálně takže místo písečku po kolena v bahně - holky toho po prvotním remcání využili k bahením zápasům :-) ). Jinak v podstatě celou řeku jsme měli pro sebe. Příroda nádherná, potkali jsme spadlý strom nebo rovnou několik, občas proto neprojedete při soulodění, pro rafťácký rodinky s dětma úplně nedoporučuju, určité úseky byli náročnější :-). Pokud srovnám dostupnost občerstvení po cestě nic moc, ale téměř vždy jsme kempili max. 5 km od nejbližší civilizace.
Bobra jsme na Bóbru neviděli, ale řeka má své kouzlo a doufám, že se tam ještě někdy vrátím.