• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NERASISMUIniciativa Ne rasismu!
    Iniciativa Ne rasismu! Za společnost bez předsudků. Naše iniciativa sdružuje antirasisticky, antifašisticky a antiautoritářsky smýšlející pracující a studenty středních a vysokých škol, kterým není lhostejná xenofobie v současné české společnosti a zejména pak aktivity neonacistických a rasistických organizací a hnutí. Iniciativu Ne Rasismu jsme na podzim roku 2009 zakládali bez návaznosti na politické strany či jiné organizace. Protože jsme nechtěli být jen další antirastickou nevládkou, rozhodli jsme se nespoléhat se na granty od státu či jiných struktur a organizací, ale pouze na zdroje vlastní. Nejsme „profesionální“ aktivisté a veškerou naši činnost připravujeme ve svém volném čase www.nerasismu.cz www.facebook.com/nerasismu
    rozbalit záhlaví
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    JOSEFDRUHY: zcela vazny dotaz ...trpis nejakou dusevni poruchou?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    Nevím proč a za co jsou označováni lidé v Řecku "jako neonacisté". Nevím..., ale u nás jsou téměř výlučně označováni tímto "honosným" přízvyskem lidé, kteří nemají rádi cigány. Už 3-4 rky od Vítkova, od upálení malé Natálky.
    Proč to tak je v české kotlině ? , ..kdo za to může ?. Nic naplat, je nade všechny meze nutné zjistit přičiny a pachatele !! Tomu se nevyhneme, ani lid, ani vláda. Lidi, co nemaj rádi cigány, nejsou rasisti, ani ti, co "pouze" s tímto pocitem vyšli do ulic.
    Podle mě za to může jen a jen vláda, která s tím nic nedělá. 20 let ! Hraje si na pštrosa s hlavou v písku. Jen ona je vinna. 20 let s tím nikdo nic nedělá !!
    Přeci je naprosto jasné, že když vláda-společnost vynakládá na sociální dávky cigánům a dávky v nezaměstnanosti pouze pro romskou komunitu 13,5 miliardy ročně, že tutéž částku lze vydávat ... nadále..., ale za práci. Kdyby vláda vypracovala pomocí geniálních výzkumníků z Akademie věd ( co se tam neflákají ) koncept "jak" zaměstnat Romy, čím a na čm, a v jakém programu, pod nějakým dozorem bílých , pak by ( sice ) "vyplýtvala" 13,5 miliardy néééé za dávky, ale za mzdy. !!! To přeci není až tak nebetyčný problém pro supervědce z Akademie vypracovat koncept jak ( dočasně uměle cíleně a záměrně ) zaměstnat pááány cigány, co pracovat nechtějí, jen lžou že cjtějí.

Pak ani lidé nebudou rasisty uvidí-li, že cigán pracuje ( jako Vietnamci, proti nim nikdo nic nemá ) a dostává mzdu a musí platit za byt, elektřinu, jídlo i jiné prosté spotřební zboží tak jak platí chudý bílý a chudý důchodce, co celý život dřel a soc-přídavky nemá žádné.
    NERASISMU
    NERASISMU --- ---
    Týden po zavraždění Pavlose Fyssase demonstrují v Řecku desetitisíce antifašistů a antifašistek proti neonacistům ze Zlatého úsvitu a vládě. Mluví se dokonce o zákazu strany a rovněž v ulicích je Zlatý úsvit na ústupu. Mezitím se rovněž objevily nové informace o pozadí strany…Přinášíme vám překlad článku 50.000 march on Golden Dawn headquarters in Athens, který vyšel 26.9. na stránkách Roarmag.org.
    Athény: 50.000 lidí pochodovalo k sídlu Zlatého Úsvitu | Iniciativa NE RASISMU!
    http://nerasismu.cz/kratce/ath-ny-50000-lid-pochodovalo-k-s-dlu-zlat-ho-svitu
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    což je přibližně 13,5 nezaměstnaných na 1 volné pracovní místo..
    což je přibližně 40x víc volných míst, které si místní chytrolín josefdruhy vybásnil

to jen, aby byla vidět ta nesouměrnost, co se týče fikce a reálných dat, s kterými náckové a vůbec česká "nejsem rasista, ale ..." svoloč operuje
    a také odpověď na otázku: proč je podle mě jednodušší podobné exoty poslat rovnou do míst pro ně určených, než se je snažit v diskuzi přesvědčit, že jejich názory jsou mylné
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    JOSEFDRUHY: "Víme, že pracák nabízí 3x víc pracovních míst než je nezaměstnaných"

statistika MPSV 08/2013

K 31. 8. 2013 evidoval Úřad práce ČR (ÚP ČR) na svých krajských pobočkách a jejich kontaktních pracovištích celkem 551 731 uchazečů o zaměstnání...

ÚP ČR evidoval k 31. 8. 2013 celkem 40 579 volných pracovních míst. Jejich počet byl o 404 vyšší než v předchozím měsíci a o 1 980 nižší než v srpnu 2012. Na jedno volné pracovní místo připadalo v průměru 13,6 uchazeče...

zdroj http://portal.mpsv.cz/portalssz/download/getfile.do?filename=stat-2013-08.zip&_lang=cs_CZ

chcipni
    NERASISMU
    NERASISMU --- ---
    [ Tahle země není pro nácky! / ostatniother / 28.9.2013 / CR - Ustecky kraj - Krupka, ulice Karla Čapka ]

Zastav neonacistický pochod v Krupce 28.9.2013 od 14.30.

Rasisté se svým putovní cirkusem nenávisti přijiždí opět do Krupky.
    Do města, kde jsme se jim opakovaně postavili, protože víme kam rasismus a fašismus vede.
    Nebudeme rasistům vyklízet prostor a dělat, že neexistují. Uspořádáme solidární happening a postavíme se
    po boku místních Romů proti — tak jako v předchozích letech.
    Bílí, Romové, staří, mladí, muži, ženy, místní či přespolní — společně dáme rasistům jasný vzkaz:
    „Tahle země není, nebyla a nikdy nebude pro nácky!“

Převzato z facebooku-původní událost zde https://www.facebook.com/events/502687786490790/
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    JOSEFDRUHY: dobře, když už odkazuješ, tak by bylo dobré dočíst se i ke článku, z kterého cituju tu větu.. a aby nevznikla mýlka, já nejsem člen INR, reaguju na místní rasisty pouze tak, jak si to dle mého zaslouží.

a "nejsem rasista, ale ..... " takovou větu nepoužíval pouze goebls, ale mám za to, že i ty jsi jí tu několikrát postnul.. to sice v současné době není nijak vyjímečné, ale mám za to, že v určité chvíli už na rasisty nemám potřebu reagovat jinak, než nenávistí. pro mě je to řešení - minimálně jednodušší reakce, než nikam nevedoucí debaty.

a empatii nacvičovat nepotřebuju, myslím, že jí umím používat dostatečně.
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    hmmm, pěkná žumpa, co si asi člověk může pomyslet o někom, kdo někomu jinýmu v odpověď na jeho názory několikrát za sebou napíše: "chcípni"?
    Vážení, pokud se chcete zasazovat o něčí práva, zameťte si nejdřív před vlastním prahem a trochu popřemejšlejte jaký jsou důsledky poklesu morálky, tolerance a slušnosti v dnešní společnosti. Za domácí úkol si nacvičujte empatii.
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BASTOCH:
    BASTOCH:
    BASTOCH:
    BASTOCH:
    BASTOCH:
    Gratuluji Vašemu názoru-ideologii : nenávist není řešení...., perfektní !, To chce potlesk ( ... jak to říkal Goebls ? : Nejsem žádnej rasita, ale židy nemám rád ) .
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    JOSEFDRUHY: chcípni
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    BRKOUS: Zaprvé tě neznám, zadruhé jsem tě nikdy neurážel a zatřetzí sis zřejmě spetl dveře....tady si dodnes neřekl nikdy nic, natož moudrého. Ale flusat, to ti jde ... ( takové lidi jako si ty společnost potřebuje, to bude pak super-spoečnost ...; chodíš taky po Václaváku a vybíráš si osoby do kterejch si dloubneš nožem, či jim tajně pomažeš tužkou kabát a na parkovištích jezdíš hřebíkem po autech? ...? přesně takovej si týpek ).
    BRKOUS
    BRKOUS --- ---
    JOSEFDRUHY: argumentovat s tebou je jak hazet hrach na zed... strilis tu procentama od boku, stylizujes se do role odbornika na "ciganstvo" (no vole to je slovnik) a vubec trpis nakym messiah komplexem ne? akorat ti ty anteno, co sezrala salamounovo hovno nedochazi, ze tu nemas publikum a vedes si tak trochu monolog...
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    KAPITAN_STIKA: Není to jen obraz. Je to stejně "svinskej" názor jako tvůj, jako dalších ostatních...a stejně "nesvinskej-dobrej" jako jiných a ostatních, apod. Jde o moudré posouzení "pro-a-proti" ...; zádný názor není absolutně špatný anebo absolutně nešpatný.
    (( říkám názor, zodpovědně, a je na uvážení lidí kolik v něm vidí pozitiva a kolik ne. K tomu je zapotřebí poctivého zdůvodnění , poctivé protiargumentace ))
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    Škoda, že je to fakt jen obraz.
    KAPITAN_STIKA
    KAPITAN_STIKA --- ---
    Ať žije obraz pravdy!
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    FRUITS: Netvrdím, že je to pravda co jsem řek, jsem ovšem i nadále o tom přesvědčený. Imho : každý zde debatující říká svůj názor a každý je jiný, a všichni, co jej říkají, jsou o svém názoru přesvědčení. Já názor říkám proto, aby čtenář přemýšlel a dotvářel si svůj obraz "pravdy".
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    JOSEFDRUHY: to že jseš o néčem přesvědčený ale neznamená že to je pravda ne? nebo jo?
    JOSEFDRUHY
    JOSEFDRUHY --- ---
    FRUITS: Víme, že 90% práceschopného cigánstva práci nemá. Víme, že pracák nabízí 3x víc pracovních míst než je nezaměstnaných ( samozřejmě takových které nikdo nechce )...a jsem přesvědčen !!! že pokud cigán tvrdí že práci chce a že mu jí nikdo nedá, že tomu je tajně rád....těch soc-dávek má tolik, že tolik velký důchod nemá 70% důchodců ( kteří mimoděk celý život pracovali ). Vsadil bych duši, že kdyby vláda ( Parlament ) prosadila "prtincipy-doktrínu-program" jak zaměstnat cigány, ( a vzít jim jejich královské dávky ), že by se jim to zatraceně nelíbilo ( jako např. by po celé republice čistili silniční příkopy, natírali by státní ploty, optavovali poničené zdi ( státní ) natíraly sokly paneláků co jsou počmáraný od sprejerů, chodili do lesa vysazovat stromky, uklízet divoký slkádky a odvážet gumy na spracovatelská místa, natírali by na mostech zábradlí, opravovali by záhonové obrubníky, sekali trávníky...no prostě já bych vymyslel stovky činností, které by mohli dělat a...a dokonce přesně za stejné peníze - dávky co jim je stát dává zadarmo !!!!
    To bych byl zvědav jak by se hrnuli do práce kdyby se jim vzali dávky a dala se jim práce za mzdu ( pod odborným nějakým dozorem )
    FRUITS
    FRUITS --- ---
    JOSEFDRUHY:
    "Jim vyhovuje kapitalismus, v němž se nemusí pracovat a jen žebrat o dávky"
    A to víš odkud? Většina Romů a Romek s kterými jsem mluvil si na kapitalismus naopak dost stěžujou. Protože nemůžou sehnat práci. V minulým režimu práci měli a pracovali.
    Tak mi řekni, kde si vzal, že odmítají pracovat? Kde maj pracovat? Fabriky pozavírali už dávno. Znám například mnoho Romů, který až ze slovenska jezdí do Prahy pracovat na stavby. A dělaj za peníze a v podmínkách, do kterejch bych já (jako pracující bílej) jen tak nešel.
    Můžeš na to opáčit třeba- zasraný přistěhovalci cikáni nám berou práci.
    PEDRO
    PEDRO --- ---
    JOSEFDRUHY: 600-800 tisic cikanu?? To si ty cisla cucas z prstu nebo si opravdu takovy pomatenec?
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    JOSEFDRUHY: skvělá práce, na dotaz o relevatní pramen nadhodit nějaký hoax.
    myslím, že jinak to ani podobná rasistická verbež neumí..

tak ještě jednou, pro případ že bys to přehlédl: BASTOCH ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam