• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    Pravidla jsou zatím jednoduchá: No Caps, No Spam, No Flame.

Máme je rádi. Někteří je sbíráme, nebo jen občas neodoláme a nějaké si koupíme. Pak si je fotíme, ukazujeme si je, klábosíme o nich, pečujeme o ně, kupujeme jim inkousty, mícháme jim inkousty, pak je od nich zase čistíme, čistíme si prsty od inkoustu, pusu od inkoustu, čistíme si uši a nosy od inkoustu. Rozebíráme je, pak je zase skládáme, chodíme s nima spát, probouzíme se s nima, ale hlavně ... hlavně s nima píšeme.

"Propisky jsou na vyplňování formulářů" -- Graham Greene

rozbalit záhlaví
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    NEVILL: Mně už tenhle shop taky vyskočil... a kupovala jsem si tam zatím jen jeden inkoust. Já si TWSBI kupovala před 4 lety v nějakým americkým shopu. Šéf obchodu byl frajer a na papír uvedl cenu, abych neplatila clo.. asi si udělám radost ještě s nějakým dalším. Mi přijde. Už dlouho jsem si žádný pero nekoupila.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LEON_KOWALSKI: Díky, tak to s nimi asi někdy zkusím :⁠-⁠)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NEVILL: zatím v pohodě. Nakupuje tam i šéf jedné naší pobočky. A taky si nestěžuje :-)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LEON_KOWALSKI: Jaké máš s tímhle shopem zkušenosti? Dobrý? Občas se mi na to objevuje reklama, ale nebyl jsem si úplně jistý co je to zač.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    LEON_KOWALSKI: Díky, koukám, že mají i mini a na 1600 dopravu zdarma, to jim asi udělám tržbu...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    WIRUSS: https://www.yuppi.cz/

Plnicí pera → bombičková pera, konvertory a pístová pera | Yuppi.cz
    https://www.yuppi.cz/plnici-pera/?pv42=7707
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    LEON_KOWALSKI: Odkud jsi ho bral?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LEON_KOWALSKI: A kupodivu si tahle kombinace - TWSBI Eco + Rohrer & Klinger Sketch ink - rozumí i s Moleskine diářem, konkrétně kapesní, týdenní.

Moleskine weekly planner (tahle verze)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Nové TWSBI Eco už je doma i s Clairefontaine blokem :-)

COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    Jen takové povzdechnutí:
    Po 4 letech používání jsem si vlastní blbostí zničil hrot u Hongdian Black Forrest, které mne tehdy stálo 350 Kč a se kterým jsem za ty 4 roky na hrotu EF téměř kompletně vypsal 80ml Diamine inkoustu při denním psaní a podepisování.
    Nový hrot za cca 50 Kč by mi měl přijít příští týden…

Akorát jsem teď nucen psát běžnými propiskami a je to pro mne strašný nezvyk… :-(
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LEON_KOWALSKI: Teda neříkám že bych hledal nějak extra důkladně, ale na německém Amazonu jsem použitá pera nenašel. Na to bych asi fakt spíš viděl ebay.
    WIRUSS
    WIRUSS --- ---
    KURE: Osobně bych do toho nešel, pokud ho nechceš jen do sbírky, aby ti leželo. Jde o to, že každý tlačí na hrot z jiného úhlu, jelikož jsme se jinak naučili držet ruku při psaní...
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LEON_KOWALSKI: Možné to je, i když myslím že Amazon je spíš na nové zboží. Ale třeba tam nějaký německý obchodník je, podívám se.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NEVILL: na amazon.de to nemají?
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Velká inkoustová krádež: Z budějovického papírnictví zmizely náplně do per za tisíce - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/krimi-velka-inkoustova-kradez-z-budejovickeho-papirnictvi-zmizely-naplne-do-per-za-tisice-40451580

Velká inkoustová loupež!!
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KURE: Nezkoušel jsem, i když jsem uvažoval že bych si koupil nějaký starší pero Dunhill, když už mám pár jejich dýmek a jeden zapalovač. Akorát jsem se tak dlouho rozhoupával k nákupu až přišel Brexit a to je celkem problém, zrovna většina tady těch per a dýmek a zapalovačů se na ebay dá najít právě v UK. A platit z toho ještě clo a DPH a toho sraní kolem dovozu ze země mimo EU, to se mi ani moc nechce. Jinak ono se přes ebay dá i reklamovat, asi bych se toho nebál.
    KURE
    KURE --- ---
    Možná trochu tangenciální dotaz, kupujete někdo pera z druhý ruky? A kde? Já se strašně bojím že to bude podvod:(
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NEVILL: to pero není odhalené, když zajede dovnitř. Mají tam takové záklopky, které to uzavřou, podobně jako když se našroubuje víčko. Je to na pružinku.

TETHALKA
    TETHALKA --- ---
    LEON_KOWALSKI: Byla jsem u nich nedávno v prodejně a na přístup "postavil si hospodu u silnice na Písek, ale chodili mu tam lidi", nejsem zvědavá.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    LEON_KOWALSKI: Aha, to není zas tak zlé, jsem Lamy viděl asi za 8K, ale to možná záleží na provedení. Hlavní je, jestli v tom nevysychá inkoust moc rychle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam