JJOXER: Ten Pelikam mám už strašně dlouho, je to M100, nebo 120, nebo 200, nebo 210, něco z toho :-)
Hobonichi je fenomenální, má tenký papír Tomoe River S 52g/m^2 je přímo dělaný pro plnící pera. Tomoe River obecně je super papír, je tak tenký, že si člověk říká, že když na to něco napíše, tak to musí být vidět skrze tři stránky, ale vůbec. Naprosto nic neprosvítá. A Když ho otevřeš, a chceš psát - zůstane otevřený :-)
A taky to má výborné rozložení diáře, přešel jsem na něj z Leuchtturm1917, ten je sice taky dobrý, ale má silnější papír.

Ad vysychání - já jednak píšu pořád a pak taky TWSBI mají výborné těsnění. I když tam je inkoust jako Pilot Tsuwairo, nebo Rohrer & Klingner Sketch Ink, tak to zvládnou.
Ty Pilot inkousty jsou řada
TSUWAIRO, ta řada používá pigmentový inkoust na bázi nanometrických částic, Na rozdíl od klasických barvivových inkoustů (dye-based, jako je např. řada Pilot Iroshizuku) neobsahuje rozpustná barviva, ale jemně mleté pigmentové mikročástice rozptýlené v kapalině. Po úplném zaschnutí je stopa plně vodostálá a nerozpíjí se při kontaktu s vodou ani při použití zvýrazňovačů. Inkoust nebledne vlivem denního světla a UV záření, je proto určený pro archivní účely a podepisování dokumentů. Nebo na akvarel, protože voda mu nic neudělá :-)
Tyhle inkousty (black a blue black) mám v TWSBI Diamond mini, další dokumentační voděodolné Graf von Faber-Castell Carbon Black (ten je v černém TWSBI ECO) a Midnight Blue (ten je v TWSBI ECO Indigo Blue ). J. Herbin inkousty "Tour Eiffel" (TWSBI ECO Rootbeer with Bronze ) a "Éclat De Saphir" (TWSBI ECO clear). A v Pelikanu mám Pelikan Edelstein Topaz inkoust.