• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    AETHER: díky :o)
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    LEON_KOWALSKI: To bylo jakože včetně. $12.5 + $9-$12 = ca 450,- za decovku. Neříkám, že je to málo. Možná zkusit nějakej shop v UK, ale myslím, že dopadneš podobně. Je to psí život, no ...
    AETHER
    AETHER --- ---
    LEON_KOWALSKI: ok, až dopíšu tu bombičku, dám Ti vědět:)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    AETHER: nepohybuju, jsem z Brna :o) ale jestli máš Moleskine diář tak stačí udělat pár čar, jestli se nerozpíjí, nebo nedělá "vlákna"

tj. tohle

AETHER
    AETHER --- ---
    LEON_KOWALSKI: ten mám koupený, tak až vyzkouším, mohu dát vědět... nebo jestli se pohybuješ po Praze, můžu Ti dát "natáhnout" a ozkoušet:)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LYKANTROP: já si s další objednávkou chci vzít černej inkoust od Lamy abych vyzkoušel jestli je to to stejný co v bombičkách. Asi ale jo. Nicméně když to nezkusím, nebudu mít jistotu :o)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LYKANTROP: nejde ani tak o ten nákup, ale spíš o poštovný aby se mi to vyplatilo, musel bych si jich koupit bednu :o)
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    Když jsme ještě u těch inkoustů, nějaké zkušenosti s J.Herbin?
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    LEON_KOWALSKI: Lamy inkoust bych mohl vyzkoušet. U Noodler's asi zatím nemáš jinou možnost, než koupit za $20 na eBay ...
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LYKANTROP: v Moleskine diáři je v pohodě inkoust co je v Lamy bombičkách. Ve skicáku (Moleskine) pero nepoužívám, tam používám Faber-Castell Pitt Artist pen a Pigma Micron od Sakury.

Pera používám v AMI a Canson skicácích a tam je v pohodě skoro cokoliv co píše :o)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    V Penshopu Noodlers nemají a asi ani mít nebudou.

Ptal jsem se jich ale naneštěstí:
    Dobrý den,
    Bohužel.
    Měli jsme o Noodler's inkousty hodně velký zájem, ale jejich obchodní podmínky jsou velmi drahé.
    Prozatím jsme začlenění této značky odsunuli na neurčito.

Smůla no :o/

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LYKANTROP: Já osobně mám raděj Parker Quink a Diamine inkousty. teda dokud nezjitím jak tady sehnat Noodler's inkousty :o)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    AETHER: adaptér mám taky, je to výhodnější, člověk není omezen LAMY bombičkami. Do Parkera taky nejdou jiné bombičky než Parker.

Waterman a Faber-Castell jsou v tomhle univerzálnější, protože kromě jejich naticních bombiček používají i bombičky Diamine. Teda nejenom oni, hodně značek používá stejné trny, takže tam Diamine jdou. V Parkerech a Lamy perech jsou použitelné jenom jejich bombičky. Takže adaptér je asi lepší volba.

http://penshop.cz/DetailPage.asp?DPG=8147
    INKOUSTOVÉ BOMBIČKY DIAMINE (VELKÉ BALENÍ-18 KS)
    ...
    Inkoustové bombičky jsou vhodné do plnicích per značek Diplomat, Faber-Castell, Ferrari, FranklinCovey, Inoxcrom, Porsche Design, Pelikan, Rotring, Sheaffer, Stipula, Tombow, Visconti, Waldmann, Waterman (kromě kolekce Charleston).
    Inkoustové bombičky Diamine nelze použít do plnicích per značky Parker a Lamy (trn pera je příliš široký na to, aby byla bombička proražena a uvolnil se inkoust) a značky Cross (bombička je dole příliš široká, takže se k trnu nedostane).
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    BIDAK, LEON_KOWALSKI: No, nejsem strojař, tím to bude, takže pro mě záhada vyřešena :)

Jinak, co se týče inkoustů (LEON_KOWALSKI), já došel akorát na to, že levný inkousty (Quink nevyjímaje) jsou víceméně na levnej, kyselinou bělenej papír. Jinak se s barvou dějou divný věci. Správnou formuli pro moleskiny jsem zatím nenašel, asi nejlepší výsledky z těch levných mi dává Pelikan 4001 Blau-Schwarz.
    AETHER
    AETHER --- ---
    LEON_KOWALSKI: díky za referenci:) já už ho mám doma a jsem spokojená, píše se mi s ním dobře, hlavně opravdu ocením, že je menší do ruky. Píšu zatím defaultní bombičkou, ale mám koupený adaptér a černý inkoust, na ten se těším.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    LEON_KOWALSKI: Jojo, skoro všechny nerez oceli jsou nemagnetické.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    LYKANTROP: nenapadlo me to zkouset, zitra to otestuju :o)

Ted mi to nemysli, ale jestli si dobre pamatuju, tak nektere nerezove oceli nejsou magneticke .... musim se mrknout do tabulek
    LYKANTROP
    LYKANTROP --- ---
    LEON_KOWALSKI: Hele, a je fakt z oceli? Protože já svůj Parker v "kartáčované oceli" zkoušel magnetem a nechytá se. Dost mi to vrtá hlavou.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    AETHER: já mám jiné pero z té řady http://penshop.cz/DetailPage.asp?DPG=8865 , ale liší se v podstatě jen povrchovou úpravou. Mám ho s hrotem EF a jsem plně spokojen. Dobře se mi drží a výborně se s ním píše, díky tomu že je z oceli, tak taky dost vydrží.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Abych byl přesnej, tak Parkery mám
    - Urban Night Sky blue (pero, roller, mikrotužka)
    - Jotter Jotter Stainless Steel CT (pero, propisky)
    - Vector (pero, roller, mikrotužka)
    .... u všech plnících per hrot "F"
    používám do nich bombičky Parker (blueblack, nebo black), případně blueblack inkoust Parker, nebo Diamine Jet Black

Lamy mám
    - Logo black
    - Safari Black Charcoal
    .... u obou hrot "EF"
    do Lamy per používám Lamy bombičky černé, dokud nezjistím jak sehnat v ČR Noodler's inkousty :o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam