• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    až vyplácám Diamine inkoust co mám, tak možná zkusím ten Montblanc .... škoda že se nedají jednoduše koupit Noodler's inkousty
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NTR23: koukal jsem na ně teď na penshop.cz
    NTR23
    NTR23 --- ---
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NTR23: vypadá dobře
    NTR23
    NTR23 --- ---
    RCROW: Tento šedý bude můj pátý (barva)
    RCROW
    RCROW --- ---
    Inkousty miluji, hlavně světle modré, třeba Daphne Blue, světle zelené voňavé....
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Píšete perem a píšete tužkou.
    Must have

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    RCROW: jo, to by šlo :o))
    RCROW
    RCROW --- ---
    LEON_KOWALSKI: No, dá se to taky říct tak, že není lacinej.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Blbec :o)))

Zeman odmítl pero za milion korun. Mohl jím podepsat prezidentský slib - Zprávy.rozhlas.cz - ověřené a aktuální informace 24 hodin denně, 7 dní v týdnu
    http://www.rozhlas.cz/zpravy/politika/_zprava/zeman-odmitl-pero-za-milion-korun-mohl-jim-podepsat-prezidentsky-slib--1182497
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Limitka Lamy Safari pro 2013 je...... Neon Yellow

Ink Nouveau: Lamy Neon Yellow Safari, 2013 Limited Edition
    http://www.inknouveau.com/2013/02/lamy-neon-yellow-safari-2013-limited.html

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    NTR23: no mě se z těch extra drahých per taky líbí jenom pár. A ty co se mi nelíbí (nesedí mi v ruce atd...), bych si já osobně nekoupil ani kdybych měl peněz jako Mark Zuckerberg :o)
    V tomhle případě je to fuk jestli je to Parker Jotter za 420, nebo Graf von Faber-Castell nebo Waterman Sérénité Feu D‘Art za 450.000 ....
    NTR23
    NTR23 --- ---
    LEON_KOWALSKI: Máš také pravdu. Někdy si člověk dělá radost a vidí v tom tu investici. Psal jsem svůj pohled. Mi se navíc ta pera ani nelíbí. Takže ani tu radost chvilkovou bych z nich neměl.
    RCROW
    RCROW --- ---
    LEON_KOWALSKI: Jo, jasně, rozumím ti, máme celkem stejný názory. Zdravím.R
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Sem se nějak rozepsal teda a to jsem ještě honil dceru po bytě která mi šlohla myš od notebooku. A bojoval proti plyšákům :o)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    RCROW: Já bych si Guernicu na zeď nepověsil a Gioconda se mi moc nelíbí, nicméně mají cenu jako umělecké dílo a i ten kdo netuší co ty dva názvy znamenají, zná jména Pablo Picasso a Leonardo da Vinci.
    To stejné platí u těchto per, 888 kusů, limitovaná edice a značka Visconti. Takže se dá předpokládat, že časem hodnota poroste. (Vem si kolik teď stojí první edice starých komixů jakoSuperman, Spiderman atd... a přitom je to jenom pokreslenej papír :o) )

Ari Onassis si s sebou na lodi vždycky vozil zlaté dolary v hodnotě $300.000, protože kdyby se něco stalo, tak zlato je zlato.
    Tohle pero (Visconti Divina Proporzione Yellow Gold) je posázené diamanty např a to se taky počítá jako uložená měna, ty drahá pera.

Nicméně u per těchto cen (kolem 100.000 a výše), už je to jako u aut. Kupují si je lidé co na to mají a kteří je ocení. Nebo kvůli reprezentaci, případně snobové "Hele sire Archibalde, já mám Visconti Golden Man Vermeil, z limitované edice o 388 kusech!". Například Ferrari, Lamborghini nebo Bugatti Veyron, to jsou super auta, ale do prvních dvou se nevleze ani kufr (o manželce a dětech ani nemluvě :o) ), takže se s tím nedá jet pořádně ani na dovolenou, a Veyronu, když to člověk ohulí naplno, dojde palivo za 20 minut.
    Mimochodem do Lamborghini diablo se nevlezu ani já. Se svýma 190cm jsem se tam nemohl rozumně nasoukat, přes ty zvedací dveře. Nechápu co na tom ti lidi mají. Kdybych měl tunu peněz koupím si tohle :o)

Já osobně si kupuju pera tak aby mi seděla v ruce, aby dobře psala (a abych mohl dlouho kreslit bez křeče v ruce) a dlouho vydržela a aby se mi líbila. A taky abych si kvůli nim nemusel vzít půjčku a abych nemusel poslouchat řeči manželky že jsem magor co neumí zacházet s penězi :o) .
    Například ty Edsony co máš ty, tak ta edice se mi strašně líbí (tenhle) a je to ještě cena co bych ještě maximálně za pero zaplatil, nicméně jsem si Edson zkoušel v obchodě, a naprosto mi nesedí v ruce. Takže za tohle ode mne Waterman peníze neuvidí :o)

Od té doby bych si nekoupil pero na blind za víc než za 500. Teda jo, udělal jsem výjimku u Waterman Hémisphere Essential Stainless Steel, ale tam jsem si byl téměř jistý že mi bude sedět jak v ruce tak v kapse. Pro mě je pero spotřebák, protože s tím píšu a čmárám denně, takže se do dražších než 2.000 moc nehrnu. Letos si dám k vánocům jenom tohohle Viscontiho http://www.penshop.cz/DetailPage.asp?DPG=9905 .... nebo si ho nechám nadělit k narozkám :o)) Víc rozšiřovat svoji řadu per nebudu .... i když - jeden nikdy neví :o)
    RCROW
    RCROW --- ---
    Rozumím. Děkuji
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Ale zase na druhou stranu, kdybych si nekoupil Vespu, tak si asi jiný skútr nekoupím. A taky stála o dost víc než jiné slútry
    TAPETA
    TAPETA --- ---
    RCROW: Těžko říci, za ruční práci se platí a neplatí to pouze ve výrobě per. Osobně bych, jedno takové pera do budoucna chtěla, ale spíše mě nadchlo toto http://www.carandache.com/caelograph/ . Jak píše NTR23 je to pouze krátkodobá radost a rozmar :-)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    RCROW: Když jsem byl mladší, byly to takové touhy, koupím si montblanc za desítku. Dnes už jsem z toho vyrostl. Štěstí nepramení z dostatku. Ale je to jen můj současný pohled na svět. Je to investice do pasiv, z největší pravděpodobností to nějaký výnos nepřinese. Může tě to udělat šťastným, ale je to krátkodobá záležitost. S postupujícícm časem se ti to určitě rozleží v hlavě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam