• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Můj dnešní přírůstek do Safari rodiny :o)

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Visconti má nový pero, se zajímavě řešeným vyjížděcím hrotem
    https://chatterleyluxuries.com/...sconti-carbongraphite-limited-edition-fountain-and-rollerball-pen/
    FPGeeks | Visconti Pininfarina Carbongrafite Retractable Nib Fountain Pen
    http://fpgeeks.com/2013/06/visconti-pininfarina-carbongrafite-retractable-nib-fountain-pen/

TAPETA
    TAPETA --- ---
    RCROW: Tak to by se musel o vidět, takhle ti to opravdu nepovím, každý výrobce to dělá jinak.
    RCROW
    RCROW --- ---
    TAPETA: Tak přímo s Watermannem problémy nemám, ale koupil jsem si na ebay pero, co má celý plášť z keramiky- vypadá to jako u nás dříve populární cibulák- a tam ten hrot jakoby " zalézá dovnitř" a a pak "píšu" tím spodkem, což je nesmysl,proto jsem chtěl vědět, jak je tam ten hrot " uchycen".
    TAPETA
    TAPETA --- ---
    RCROW: Watermann by snad neměl dělat zabudovaný plnicí mechanizmus co se týče standardních kolekcí cca do 50 000,- takže odšroubuj část s hrotem, jako by jsi chtěl pero naplnit, vyndej z něj pumpičku (konvertor) a celý hrot i s oblastí úchopu vlož do sklenky s vodou. Inkoust by měl povolit pokud není dokumentní.
    RCROW
    RCROW --- ---
    TAPETA: Pera mám všechna s plněním, tzv pumpičkou. Většinou Watermann. Inkousty si nechávám- dosti draze- to musím změnit z USA The Privite Reserve, ale myslím, že tady se ten odstínThe Daphne Blue- blankytně modrá dá se sehnat i levněji.
    TAPETA
    TAPETA --- ---
    RCROW: Záleží co máš za pero. Plníš ho inkoustem nebo do něj dáváš bombičky? Pokud bombičky, tak vezmi tu část s hrotem co se dá odšroubovat a dej jí do sklenice s vodou. Pokud máš zabudovaný mechanizmus na plnění (plníš pero pouze inkoustem a nedá se rozšroubovat, tak se dá vyndat samostatný hrot). U některého pera se dá hrot vytáhnout u druhého se šroubuje, to pak záleží jaké máš pero.
    Taky dost záleží na inkoustu jaký používáš
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    A nebyl míněný prostě celý ten spodek? Někdy se to prodává samostatně pod názvem hrot http://ow.ly/lRd4E
    RCROW
    RCROW --- ---
    TAPETA: Ty hroty jsou našroubovány? Dají se skutečně vyšroubovat, jako třeba žárovka? Nikdy jsem to nedělal, ale zajímalo by mě to.Děkuji
    ZATRSATR
    ZATRSATR --- ---
    zkusim, dik
    TAPETA
    TAPETA --- ---
    ZATRSATR: ahoj, odsroubuj hrot s oblasti uhopu a na noc ho dej do sklenky s vodou. Rozhodne ho nedavej do lihu ci jiny chemie. Zalezi taky na tom jaky jsi pouzival inkoust. Jestli dokumentni, tak to z pera nedostanes. Chce to zkusit.
    OSTROVAN
    OSTROVAN --- ---
    ZATRSATR: na chvíli namočit do vody, případně do lihu... jestli je to jenom "zaschlý"
    ZATRSATR
    ZATRSATR --- ---
    máte někdo nějaký návod, jak rozepsat (asi) "zaschlé" pero?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Super - dneska jsem si byl vyzvednout další dva inkousty co jsem měl objednané a už dorazily.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    takže dneska jsem si byl vyzvednout v knihkupectví objednané Paperbanks notesy a můžu jenom doporučit, na psaní plnícím perem nemají chybu. Testoval jsem to s Lamy Safari/Lamy inkoust černý, Lamy Safari/Sheaffer červený, Wateman Hemisphere/Waterman Serenity Blue, všechna pera EF hrot - a naprosto dokonalý, žádný bleeding, ani feathering prostě super.

a navíc krásně vypadají :o)

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    Teda dneska bylo na Nově pero Aurora celý z diamantů, za 35.000.000,- korun, ale podle mě bylo hnusný. A tlustý jak baseballová pálka.

Znám hodně levných per, který jsou hezčí a určitě se s nima líp píše. tenhle Visconti udělanej z lávy, například

LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    jo a hned jsem to odzkoušel a Lamy Safari EF + Sheafer red ink jsou Moleskine 100% proof, jak se píše inkyjournalu, v pohodě v 18 měsíčním diáři i StarWars notesu. Rhodia a PaperBlanks notesy, tam je to samozřejmost :o)
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    mě dneska DPD přivezlo tohle :o)

pero (další Safari bude modrý ;o) ), inkousty, konvertory a pro naši malou gumy

NTR23
    NTR23 --- ---
    Páté

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam