• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    Zdravím, kde v Praze v centru koupit inkousy do plnících per (konkrétněji Pilot apod.)? Díky. (O Penshopu na Kačerově vím, ale je ještě někde jinde něco takového?)
    OSCURO
    OSCURO --- ---
    KANGBLABLABLA: Take uvitam zkusenosti s psanim perem u levaku. Mam ted nove Cross s hrotem primo pro levoruke psani (pisu stylem ze pero hrot "tlacim" pred sebou a rovnou ruku, nedrzim nadhmatem) a nemuzem si na sebe uplne zvyknout - mam dojem ze dre o papir a obcas me pri rychlejsim psani, zvlast na zacatku jak sundam hrot od papiru vynechava. Pritom obycejny levny Parker Jotter se kterym jsem nyni psal dele jak rok uplne bez obtizi.
    KANGBLABLABLA
    KANGBLABLABLA --- ---
    Mám pero Lamy Logo Brush Steel a jsem s ním mírně nespokojen, neboť linka F je málo slabá (bylo již psáno) a samotné psaní není tolik plynulé. Možná to je tím, že jsem levák. Máte někdo nějaké zkušenosti s hroty/pery pro leváky?
    http://files.levactvi.cz/...0-%20fountain%20pen%20-%20tips%20for%20LH%20downwriting%20-%20search.jpg
    Případně: myslíte si, že u per vyšší cenové kategorie (než je relativně levné pero Lamy Logo) již kvalita hrotu stírá rozdíly mezi psaním pravou a levou rukou?
    TAPETA
    TAPETA --- ---
    NTR23: Já si pořídila tento model http://www.penshop.cz/plnici-pero-caran-dache-rnx316-steel/dp-13385/ a musím říci, že je neskutečně dokonalé a hrot se nedá s ničím srovnat píše tak jemně, jako když krájíte máslo horkým nožem. Určitě i tobě přijde čas na koupi takového pera
    RCROW
    RCROW --- ---
    NTR23: Tak to je mi líto, přál bych ti tu radost, tak třeba časem....
    NTR23
    NTR23 --- ---
    RCROW: No jasně že je. Nemám deset tisíc..:)
    RCROW
    RCROW --- ---
    NTR23: No tak si ho kup, stejně nedáš pokoj dokud si ho nekoupíš.Je nějaký probém to pero koupit?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    Jsem se zamiloval do Caran d´Ache Léman. Ach

ANT_39
    ANT_39 --- ---
    LEON_KOWALSKI: No prave sila linky mi (u toho Loga, teda) stejne neprijde. Zkusim si vzpomenout a dneska to pozdeji naskenovat.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    ANT_39: stejné ne, ale stejně píšou, já mám několik Safari EF a Lamy Logo black EF a síla linky je stejná.
    ANT_39
    ANT_39 --- ---
    Pro referenci, mam Lamy Logo. Prodavalo se to s hrotem F, ted mam EF, a rozdil tam urcite je. Nevim ale, jestli jsou to ty samy hroty, co na Safari.
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    SEVERINE: Čistě od oka nevidím moc velký rozdíl mezi Lamy Safari EF a F, EF by měl být slabší. Jsou tak někde uprostřed šířky F hrotů u per, co tady mám. M jsem v ruce neměla.
    (A jsou levné a barevné a píše se mi s nima dobře, takže asi napíšu Ježíškovi o další...)

V Penshopu jsou ochotní, takže můžeš vesele zkoušet.

(sorry, mobilovka)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    SEVERINE:
    Penshop.cz - pera Parker, Waterman, Rotring, Lamy, Cross, Sheaffer, Pelikan, Diplomat a další značky
    http://www.penshop.cz/druhy-hrotu/mn-84/

První Lamy jsem koupil s hrotem LH (Left hander) a byl na mě tlustý. Poslal jsem do Penshopu tuto fotku, a chtěl vědět, který hrot se bude podobat tomu spodnímu MontBlancu.

Bylo mi řečeno, že LH odpovídá hrotu M a proto od té doby kupuji hroty F. Lamy ale mají jednoduše vyměnitelné hroty, které se dají koupit jako příslušenství. Stejně tak nádržka na inkous s pístem. Nemusíš tak spoléhat je na originál bombičky s pěti barvami, které LAMY má.

SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    NTR23: mužovi se taky zalíbilo, jen ten hrot mu přišel od pohledu silnej - poradíš mi jako lamě jakej je rozdíl mezi hrotem F, M, a EF, který se nabízej?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    SEVERINE: Zajdi do Penshopu
    Penshop.cz - pera Parker, Waterman, Rotring, Lamy, Cross, Sheaffer, Pelikan, Diplomat a další značky
    http://www.penshop.cz/kontakt/mn-100/

Já mám rád LAMY Safari, právě proto že je levné, je barevné, můžu jich mít hodně a v každém jiný inkoust. Teď jich mám pět.
    http://www.flickr.com/search/?w=65919269@N00&q=%23lamy

A ten design se mi navíc líbí. Je stejné od roku 1980. Kromě stálých barev mají každoročně limitovanou edici. A nakonec se z toho stane třeba i vášeň

SEVERINE
    SEVERINE --- ---
    děkuju za odpovědi, pozotvírala sem si to na netu, přepošlu to mužovi aspoň takhle .. třeba mi aspoň řekne, co od pohledu ne. poradíte mi pls ještě kam si ty pera v Praze chodíte vyzkoušet?
    TAPETA
    TAPETA --- ---
    SEVERINE: ahoj taky můžeš zkusit třeba FranklinCovey.
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    SEVERINE: Krome Lamy Safari mozna jeste neco z Parkeru. Joter treba.
    CCHLAPEC
    CCHLAPEC --- ---
    SEVERINE: Lamy Safari píše moc hezky, používám ho prakticky denně a jsem spokojený. Ale ne každému sedí ten úchop a design :). Určitě se najde celá řada lepších per, ale také dražších per.

Safari se vejde pod pět stovek ;)
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    SEVERINE: Obávám se ze v téhle cenového hladině nic.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam