• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LYKANTROPPíšeme plnicím perem
    Pravidla jsou zatím jednoduchá: No Caps, No Spam, No Flame.

Máme je rádi. Někteří je sbíráme, nebo jen občas neodoláme a nějaké si koupíme. Pak si je fotíme, ukazujeme si je, klábosíme o nich, pečujeme o ně, kupujeme jim inkousty, mícháme jim inkousty, pak je od nich zase čistíme, čistíme si prsty od inkoustu, pusu od inkoustu, čistíme si uši a nosy od inkoustu. Rozebíráme je, pak je zase skládáme, chodíme s nima spát, probouzíme se s nima, ale hlavně ... hlavně s nima píšeme.

"Propisky jsou na vyplňování formulářů" -- Graham Greene

rozbalit záhlaví
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    COMODOR_FALKON, COMODOR_FALKON
    Dotaz do pléna:
    O pár čínských plnicích per později už asi tuším, v čem je problém s "vysychajícími hroty" - v konvertorech, v kterých je v určitou chvíli takový podtlak, že "nepustí" další inkoust do hrotu.
    U Jinhao X750 se do konvertoru (se šroubovacím pístem) někudy postupně dostane vzduch, u Wingsunu (píst posuvný) se v určitý moment píst zadrhne a pero přestává psát...

Z vašich zkušeností - dá se s tím něco dělat...?
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    MILAZAJICEK: Tak mně dost zanáší i Diamine Majestic purple...
    Něco píšu, pak hledám v PC, otevřené pero v ruce, pak zas něco píšu...a na konci dne je hrot zralý na promytí...
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    MACSKA: podle webu tyhle odstíny: BLACK / EEL BLACK / X-FEATHER / LEXINGTON GRAY / WALNUT / #41 BROWN AIR CORP / 54TH MASSACHUSETS / NAVY / MIDWAY BLUE / THE BLUE NOSE BEAR GREEN MARINE / AUSTRALIAN ROSE / ENGLISH ROSES / BLUE GHOST
    MACSKA
    MACSKA --- ---
    KURE: zkušenosti nemám, ale hodně Noodler’s inkoustů by mělo být voděodolných.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    MILAZAJICEK: no jo, já si říkal že to asi nebude žádná sláva za takovouhle cenu...každopádně dobré vědět, díky!
    MILAZAJICEK
    MILAZAJICEK --- ---
    NEVILL: tenhle inkoust od koh-i-noru hrozně zanasi pero a jiný než zlatý hrot navíc i koroduje. Diamine na tom je lépe jen teoreticky dle chlapu v penshopu. V reálu mě dokumentni diamine totálně zabetonoval pero.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    KURE: Co takový ten úplně obyčejný inkoust co dělá Koh-i-noor? V googlu mi to vypadlo jako první když jsem zadal "dokumentní inkoust"...i když nevím jakou to má kvalitu, je to nějaké podezřele laciné, lahvička za něco lehce přes dvacet korun...
    KURE
    KURE --- ---
    Potřeboval bych poradit s inkoustem. Rád bych nějaký vodě odolný. Ne že bych psal něco důležitého, ale rád bych něco pro použití v přírodě, aby když třeba zmoknu, moje "dílo" zůstalo čitelný.
    Mám doma diamine registrar, ale ten mě nebaví. Moc se mi nelíbí barva (málo výrazná) a tak jako drhne.
    Nějaké tipy a zkušenosti?
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Ještě ta druhá - Encre Brune s aromatem kakaa. Na můj vkus voní až dost.

VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Test jedné z barev od Herbin - Rose Cyclamen

VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Writing sample Centropenu 10010 se šroubovacím víčkem (existuje ještě s nasazovacím) ze začátku 50. let minulého století.

NEVILL
    NEVILL --- ---
    VLCACKA: to je škoda... :-(
    KURE
    KURE --- ---
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    Do háje. Jeden z mých oblíbených penvlogerů Matt Armstrong končí... :-( https://www.youtube.com/watch?v=QA5Wd8uOrZs
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    NEVILL: Myslím, že ano.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    Mohl bych se zeptat v shopu, ale třeba to někdo budete vědět - jaký se prosím používá konvertor pro Kaweco Liliput? Je to ten samý jako pro Sport?
    KURE
    KURE --- ---
    LEON_KOWALSKI: konvertor a bombičky, ale jde naplnit cely pero inkoustem, tzv "eyedroper". Ja to delat nebudu, zas tolik nepisu, me staci konvertor.
    How To Videos - Franklin-Christoph Fine Writing
    http://www.franklin-christoph.com/how-to-videos.html
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    KURE: to pero je na konvertor a bombičky, nebo to má pístový mechanismus?
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    VLCACKA
    VLCACKA --- ---
    KURE: Tenhle kouřový je hodně atraktivní. :-)
    KURE
    KURE --- ---
    tady je muj ulovek od Franklin Christoph :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam