• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PASTELRekonstrukce povedené, nepovedené, příběh té Vaší,
    Máme rádi domy s příběhem a s duší, víme že v novém bychom nikdy nebyli tak úplně spokojeni. příběh Vaší rekonstrukce, fotky rekonstrukcí, povedených i nepovedených. Pokec okolo (spíš z hlediska estetiky a životního stylu, než nějaká konkrétní technická řešení.
    rozbalit záhlaví
    KATCHIB
    KATCHIB --- ---
    KACHNIK: Manžel není zrovna zručný, takže práce typu bourání aspol. pro nás znamenají zaplatit odborníka. Navíc máme pět koček a psa a nedokážu si představit, jak bychom to tady s nima zvládli. Pes neuteče, ale kočky nemáme bohužel kam zavřít. Já bych osobně taky radši tu koupelnu předělala celou, ale bohužel teď musíme sypat peníze do jiných věcí a rekonstrukci v tom pravém slova smyslu si nemůžeme dovolit :-(
    PASTEL: Díky za tip, jinak byt je náš a nějaké to desetiletí tu určitě ještě setrváme, ale koupelna teď není zrovna to místo, do kterého bychom mohli nasypat desetitisíce...
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    KACHNIK: Souhlas, taky bych ty obklady radši servala a udělala to znova, ale zas je pravda že po 16 letech by ta koupelna mohla ještě sloužit. Problém je, že hlavně u koupelny to bývá často tak, že jak začneš s jednou věcí, objeví se další: "Tak když už mám dole to umyvadlo,, ta trubka taky nevypadá nejlíp, vyměním jí taky" a už to jede. Ale zas jestli v tom bytě budou jen pár let, a né navždycky, tak se nedivim, že se jim to celé dělat nechce.
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    KATCHIB: možná to zkus spíš tady [ Stavba a rekonstrukce - homemade home ] tam chodí víc lidí, kteří disponují takovýma znalostma, sem pak prosím nahoď fotky, jak se Vám to povedlo.
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    KATCHIB: Já osobně tyto polovičaté řešení nemám ráda, nátěry taky něco stojí a jejich trvanlivost nebude věčná, k tomu ty staré obklady po 16ti letech už taky nemusí držet dobře. Ovšem proti gustu, já si taky trvám na dřevěných oknech ač si tchán klepe na hlavu, protože to budu muset natírat...;). Takže mě ber s nadhledem. Manžel zvládnul panelákové jádro i s bouráním umakartu, záchodem a kuchyní bez linky, zrekonstruovat za měsíc za cenu zhruba 100 000. Dlažbu, obklady a zdění mu pomohl tchán. Nejdražší instalatér (to už si teď taky umí udělat sám) a elektrikář = cca 50 000, zbytek na materiál. Dlažbu a obklady jsme neměli z nejlevnějších. Pokud chcete jenom změnit design a umyvadlo s policema si zvládnete vyměnit sami, nebála bych se toho. Co se vany týče, výměna = jedno sobotní odpoledne + obezdívka = jedno nedělní odpoledne, natřená nikdy nevypadá tak dobře jak by sis představovala (viděla jsem u babičky). Obklady se dají sehnat za rozumnou cenu, pokud netrváš na listelách nebo mozaice, to je drahý. Realizace - zase jeden den omlátit staré, začistit, druhý den ti šikovný profík namlátí nové i se spárama. Natřené ani přelepené obklady jsem sama nikde neviděla, takže si to nedovedu představit.
    KATCHIB
    KATCHIB --- ---
    Otázka pro zkušené "rekonstruktéry": Máme v bytě koupelnu, která se renovovala naposledy před šestnácti lety. Nelíbí se nám ani uspořádání, ani obklady, ani oprýskaná vana. Jenže komplet rekonstrukce koupelny je poměrně nákladná záležitost a představa rozbořené koupelny se mi vůbec nezamlouvá. Výměnu umyvadla zvládnem, převrtání polic taky, vanu necháme stříknout nějakou firmou (pokud ji v Pardubicích nebo okolí najdeme), ale co s obklady? Někde na netu jsem viděla barvy na obklady, kterými to údajně stačí jen přetřít, ale co když se to nepovede? A kolik času by natírání s přípravou a schnutím zabralo? Nebo použít samolepící tapetu? Ty imitace obkladů co jsou tady běžně k dostání se nám vůbec nelíbí a netuším, zda by se dala použít obyč jednobarevná samolepící tapeta, jak by to potom vypadalo a jestli by to vůbec bylo funkční....máte někdo zkušenosti (nebo jiné nápady)?
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    SWT
    SWT --- ---
    Včera jsme začali s vnitřníma výmalbama, až sundaj lešení tak dovalím fotky novejch oken a tak, počítám tak za tejden, dva :)
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    tak nám dneska postavili novou garáž, ale bohužel jsem cestou z práce zbořila auto :-D
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    FEMUR
    FEMUR --- ---
    mate to pekny a budete to mit krasny.)
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    Kredenc je můj oblíbený kousek, v nový kuchyni nebude chybět :). Jo, základ dobrej, ale asi se z toho po...em...
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    KACHNIK: ten, kredenc, je úžasnej :-), no máte co dělat, ale vypadá to jako ideální základ pro krásný domov
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    Naše sídlo ze dvora

Slibovaná kamenná stodola, vnější zdivo je pod omítkou...

KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    Zábava na léto:

Cílem v kuchyni jsou nové rozvody vody, podlaha, kamna a uvidíme co se ještě stihne.

Koupelnu rozmlátit, vyvozit a znovu zprovoznit. Snad jen umyvadlo repasujem, manžel si ho oblíbil :).
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    SWT: jj přesně tak
    SWT
    SWT --- ---
    *tu část ...
    SWT
    SWT --- ---
    PASTEL: Orientuju se dobře, že ta část co měla plochou střechu jste vytáhli do úrovně hřebenu?
    PASTEL
    PASTEL --- ---
    TANTRAMAN: hned pod tim
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    PASTEL: a dnes to vypada jak ?
    PASTEL
    PASTEL --- ---

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam