Tak ja jsem se letos poprve zajel podivat na berlinsky Atonal a pro pristi rok jsem odhodlany ho vzit vic z gruntu. Ted jsem zvladl jen nedelni program, ale jsem nadseny. Nemci opravdu vedi, jak z minima dosahnout maximum:) Myslim tim hlavne vizualy. Zadne nablyskane Boby nebo presvetlene nase halovky bez ladu a skladu. Rozhodne jsem se tam necitil, jak nekde na konci duhy. Typickym prikladem bylo vystoupeni Samuela Kerridge, kdy si vystacili jen s hrou svetla a stinu a vznikla tak vytecna psychadelicka zalezitost. Po hudebni strance nemam taky co vytknout. Dramaturgie promyslena a konecne jsem zase slysel kvalitni a hlavne, rekneme, "tradicni" elektronickou hudbu smichanou z techna, dronu a ambientu v ruzne experimentalnim pojeti. Mluvim ale o nedelnim programu. Jak to bylo v jine dny mimo main stage, nevim. Vecer byl pro me hlavne o trojlistku Bitstream, Kerridge a COH + FRANK. S Bitstream a obzvlast s trackem Monolith, ktery znel navic nazivo mnohem lepe, jsem si zavzpominal na doby davno minule. COH+FRANK predvedli takovy vyzivny rovny synteticky experiment a to uz jsem si hodne mlaskal blahem:) Cely festival a jeho program umocnuje clenity industrialni prostor zahaleny do tmy a koure se spoustou chodeb a mistnosti doplnene o instalace kreativni "mladeze".
Po hlavnim programu pokracovala produkce v podobe "closing party" v malem prostoru OHM, kde se uz ale nedalo hnout a navic zvuk tam nebyl kdovico a tak jsem zbytek noci stravil bloudenim po Berline. Jinak line up nebyl pro tento cas dopredu znam, ale myslim, ze jsem na rozpisu na dverich zahledl jmeno Powell.
jo a zaujaly mne horni zachody:) teda ne ze by byly vtipne, ale byly stylove a luxusni