• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    YARINHudební festivaly (převážně elektronické a převážně v Evropě)
    FESTIVALOVÁ EVROPA
    rozbalit záhlaví
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    N_I: musim si ty akce projit, na ktere odkazujes. jak budu mit nekdy mensi okno, tak treba neco zrealizuji a zmenim nazor:)

jinak ja mladi prozival v dobe, kdy elektronicka/tanecni scena zazivala tady boom. to byla kazdy tyden nejaka halovka, 10 velkych festaku za prazdniny, spousta malych a tak mi to ted prijde mrtve.
    ale chapu, tehdy to bylo spis o mode, bylo to nove a upadek musel prijit. na druhou stranu bych cekal, ze se ke starsi generaci prida nova a scena zas nejak ozije a nebude problem prilakat a hlavne vubec udelat akci pro treba 5000lidi.
    (ne ze bych o takovou akci teda zas tak stal, ale prisly by s tim i benefity pro nas, co mame radi treba trochu mene mainstreamovou elektroniku)
    N_I
    N_I --- ---
    SKUTRJOHNY: rozumím, ale povaleč, transforma nebo hradby samoty pořád fungují také...
    prostě jen jsem reagoval, že nejsou akce a proč je tam tak málo lidí...
    YARIN
    YARIN --- ---
    SKUTRJOHNY: promin! ja jsem fakt slepon a na tohle potkavani se na akcich mamlas, dokud do me clovek primo nedrbne a neprihlasi se, moje pamet a schopnost pospojovat si odkud koho znam, je na urovni nula:/

up2date super co? my se tam dokopali s kamosem x let zpatky (to se to jeste konalo az v zari) a taky jsme byli veskrze nadseny, hlavne z toho lineupu, (ale lokaci taky) kterej je na evropsky scene dost jedinecnej ve smyslu nekopirovani jmen, ktery zrovna jedou turne, ale spis exkluzivnejsi zarezy. skoda, ze je to tak svinsky daleko...
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    N_I: Besedu znam, mam ji tady za barakem, ale svete div se, byl jsem na ni porve minuly rok.
    ja tady ty multizanraky zas tolik nemusim. radeji na podiu uprednostnuji nejakou jednu hlavu schovanou za hromadou kabelu nez rapujici mladezniky s kytarami a syntakem.
    a ani ta Rosnicka me moc nenadchla
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    YARIN: minuly rok tam na tom molu pry byla a byla mi prislibena i letos:)
    ale nakonec teda nic. vychod slunce jsem si tam ale uzil. musel jsem ten patecni podareny vecer alespon takto symbolicky ukoncit.
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    YARIN: no clovece, ja jsem te tam zahledl mezi druhou a treti v sobotu. dokonce jsem na tebe pokynul, ale bez efektu :-D a pak si zmizel a ja zmizel ve 3, abych druhy den neprisel o ridicak :)
    jinak s kirill astra souhlasim. to byly prave ty momenty, ktere si clovek zapamatuje a nemusi za tim stat zadna jakoze hvezda.

jo a byl jsem letos poprve na Up To Date v Bialystoku a dalsi velka spokojenost. hudba, areal, celkove koncept, mesto.. Odjizdel jsem s tim, ze tam musim dalsi rok znovu.
    letos jsem se celkove vykaslal na velka jmena a zameril se spis na mensi akce a udelal jsem jen a jen dobre. chtelo to uz zmenu
    N_I
    N_I --- ---
    SKUTRJOHNY: tak počkej, jednou to napíšeš na internet a už se reklamy na podobný festivaly nezbavíš.
    ono bejvá i nšjaký promo zde občas na . tranformu, povaleč, beseda u bigbítu nebo rosničku...ikdyž každá ta akce je něčím trochu jiná než shotgun, přesto asi víc lidí do podobný lokace a na podobný line up asi fakt nedostaneš....
    mě to přijde tedy skvělé že je všude volno a plac na tanec, pro orgy je to horší mno
    fér pokud to nějak dopimpili, ale přijde mi že sezení, zákoutí, dekorace, apod už dnes řeší skoro každý....
    YARIN
    YARIN --- ---
    tu sobotni odpoledni chill stage u vody by to chtelo jako sul, zacit v tech tropech program v jednu opdoledne na louce, kde to fest pere stin nestin, je zabijacky kombo pro navstevnost:/
    YARIN
    YARIN --- ---
    SKUTRJOHNY: jak je mozny, ze jsme se v to pidi arealu nepotkali? ja byl taky nadsenej z novy lesni stage, protoze pred peti nebo esti lety, kdy jsem byl na shotgunu naposled, koncil areal tema stanama s jidlem a barem. brezovej hajek top. chill mista s kobercema taky potesily. peder vytecnej, ale kvuli nemu jsem tam v podstate jel, takze naprosta spokojenost. kdo me ale rozsekal byl kirill astra v sobotu, takovyhle microhousy, minimal jazzy a akufenovsky krupance s prijemne nenucenym michanim jsem necekal a sedlo mi to uzasne. uz je to hodne dlouho, co jsem se u tance dve hodiny v kuse culil a byl nadsenej prakticky z kazdyho songu, jakkoliv jsem jich i dost neznal. no a koupacka v kristyne jako denni bonus je samozrejme v pripade letniho pocasi neskutecny plus. doufam ze znova mi vyjde tam zajet zase driv jak za pet let.
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    N_I: nevim, neprijde mi, ze by tech festivalu bylo zas tolik a nebo me spis jen miji jejich propagace. bydlim trochu z ruky a ani se nepohybuji v zadne komunite, kde se "o tom" mluvi. treba o tom Komiksu jsem nikdy neslysel.
    takze ano, mozna se pletu a muzu si za ten dojem sam:)

jako kousek louky mne to prave prislo pred temi lety, protoze to byl fakt jen kousek louky. ted to bylo zahryzle i do lesa a ta cast tam byla hezky naaranzovana i s okolni vegetaci. byl to takovy hodne utulny koutek a tvoril druhou cast arealu, ktery tam driv chybel.
    pruchozi stan s obcerstvenim, spousta vypiplaneho sezeni a venkovnich dekoraci.. proste mi to pripadalo efektne a prakticky pripravene.

po prichodu jsem si treba rikal, co je to tam za opusteny stanek na te velke louce.
    byla to ta Meadow stage a prisla mi na tak velky prostor dost mala, i kdyz pekne zarizena.
    nakonec se ale ukazalo, ze je to tak akorat a na tom mensim navrsi to tim pusobilo az magicky. takova opustena, cervene zarici pevnost, z ktere kazdou chvili stoupal kour.
    N_I
    N_I --- ---
    "vzdyt tech akci je tak malo."

festival je dle mě už sprostý slovo..

fakt to myslíš vážně? akcí je naopak tolik, že už v naší malé ČR nezbývají liidi, návštěvníci. Netuším jak letos, ale na SHTG jezdilo vždy okolo 700-1k ne? ...a to je nějaký limit, přes který s tímto line upem, rozpočtem a lokací nedosáhneš asi o moc výš. Kor když máš v Praze třeba Komiks 10 let.

Jinak letos jsem nebyl, ale fakt každý kousek té louky je něčím extra? Já si úplně extra vychytávek nikdy nevšiml a vše bylo víceméně jako všude jinde. Co přesně tím myslíš?

Pobavila jinak kámoška, která říkala že stejně hrál nejlíp Stanzim - aka objednáváš "hvězdy" a pak lokální nenápadnej týpek vyšvihne set akce...nedávno podobně mára Iob, který taky sázel snad líp jak všechny superstar před ním...
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    a jeste k navstevnosti.
    predpokladam, ze byla standardni, ale presto.. bylo pekne pocasi, procentualne dost zahranicnich navstevniku a stejne celkem bida. chapu Prazaky, ze jsou trochu rozmazleni a jak se maji presouvat dal nez par stanic MHD, tak na to kaslou, ale co ten zbytek? to se jako dnes uz nenajde dost Cechu, Polaku a Nemcu, kteri by jim to tam vic zaplnili? sakra, kde jsou vsichni? vzdyt tech akci je tak malo.
    SKUTRJOHNY
    SKUTRJOHNY --- ---
    tak ja se letos vydal, snad po 15 letech, opet na Shotgun a doslova me uhranul ten areal :-D
    paradoxne to byl duvod, proc jsem tam pred lety prestal jezdit. tehdy mi ten travnaty placek prisel strasne nudny a tak jsem dal prednost jinym akcim v zajimavejsim prostredi.
    jde ale videt, ze uz to delaji dlouho a za ty roky se s tim do detailu pohrali. kazdy kousek toho prostoru mi daval smysl. vubec se mi z tama nechtelo odchazet. rikal jsem si, ze se jim to priste uz nemusi tak podarit a nechtel jsem o ten okamzik prijit :-)

hudebne jsem se bal, aby to nebylo moc trendy, ale dalsi prijemne prekvapeni. prakticky cela Meadow se nesla v pohodovem, v takovem klasickem stylu. zvlast sobotni house me potesil. vite, my mimo prazsti si ho zas tolik neuzijeme :-)
    vedle bavili hlavne Rhyw s Mannerfeltem.

snad jedine, co bych mohl vytknout, je absense slibovaneho ambientu u vody. ale chapu, rekreantska sezona se letos trochu protahla a tak si na to netroufli.
    _IOB_
    _IOB_ --- ---
    jak jako last ever? :o
    to me nejak minulo/nezaregistroval sem..(
    YARIN
    YARIN --- ---
    pridavam se s otazkou. nekdo na letosni last melt ever? shanim ke komu se idealne z prahy pridat do auta, nebo koho naopak vzit k sobe, nechce se mi jet solo.
    KILGORE
    KILGORE --- ---
    nekdo letos na melt? last dance :)
    _IOB_
    _IOB_ --- ---
    prodam 2 listky na pohodu, zn. levne..
    (letos uz pro me celkem uchazejici, tak asi radsi pojedu na vodu..)

piste do posty
    _IOB_
    _IOB_ --- ---
    nekdo letos na Sonar do Barcelony?
    DUKON
    DUKON --- ---
    tak QOTSA na Colors, hmmm
    to si asi po letech udelam denni vylet, hell yeah
    _IOB_
    _IOB_ --- ---
    DUKON: byl, a bylo bozi, doslova..))
    DUKON
    DUKON --- ---
    Jednota Neratov, 23.9.2023, Kostel Nanebevzetí Panny Marie, Neratov | Hudební server FMZine.cz
    https://www.fullmoonzine.cz/galerie/jednota-neratov-23-9-2023-kostel-nanebevzeti-panny-marie-neratov
    nebyl nekdo? mi to uniklo, ten kostel miluju, to mohlo byt dobre
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam