• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PHATEHTML5 a JS v rukou Flash developerů
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    kdyz uz jsme u toho doporucovani tak celkem pekna je i KineticJS
    PHATE
    PHATE --- ---
    Zdravim vsechny, behem vikendu dam dohromady zahlavi, nejaka pravidla atp. Diky CZUPA za prvni prispevky.

Hned na zacatek chci upozornit, ze tohle neni a nikdy nebude prostor pro Flash vs. HTML flamewars. Pokud je tohle co hledate, tak bezte jinam.
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    tak ja jako nekdo kdo presel od HTML5/CSS/JS na actionscript/AIR muzu jen potvrdit nektere nazory SLASH. HTML5 ma zrejme budoucnost a i samotne adobe tak nejak nevim ke ktere platforme se priklonit ale ten vykon u HTML5 je proste zatim mizerny zvlast u mobilnich aplikaci. A vubec bych se nezlobil kdyby JS nahradil AS nebo ho aspon bylo mozne pouzivat v prostredi webu:D
    KOC256
    KOC256 --- ---
    No ja se tu taky pridal jen abych videl co se vyklube pod tim divokym nazvem...

A taky se pripojuji k nazoru ze UZIVATELSKY je FLASH zlo... gvetsinou mi zapricinuje pad prohlizece nebo neskutecne pametove memory leaky... takze ze zpravodajskych serveru uz ho blokuji...

Po strance programatorske nedokazu hodnotit ale z uzivatelskeho pohledu to nikdy nemelo vzniknout...
    CZUPA
    CZUPA --- ---
    SLASH: clovek nikdy nevi, jak velky smajik ma na nyxu udelat, aby lidi pochopili, ze to nemyslim smrtelne vazne ;) chapu, ze klub ma smysl pro spoustu lidi, jenom mi nazev prisel trochu ostrakizujici :)

o vlastnostech javascriptu se tu muzeme prit dlouho, ja vsechno to, co jsi vyjmenoval beru jako plusy napriklad :) jaky je to mess ve vysledku zalezi hlavne na lidech, videl jsem elegantni kod v js a praseciny ve flashi a vice versa

s cim naprosto souhlasim, jsou nastroje - kdo objevi solidni IDE, ma u me bludistaka

TRANCEWARP: jedna vec je "bozi" pro vyvojare, druha pro uzivatele. Cim dal vic lidi vali na net z telefonu, nekonecne updaty Flash Playeru serou myslim nejen me a nejednou jsem videl flash, co uplne zabil vykon pocitace (vim, to jsou spis ty prasarny vyvojaru)
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    kdyz sem videl tedka prezentaci HTML5 na game developer session, tak me to jen utvrdilo v tom jak je flash bozi ;)
    SLASH
    SLASH --- ---
    CZUPA: Admin tohto klubu ale flash developer je. Ja tiez.
    A pravdepodobne dost dalsich ludi co ho sleduju, alebo budu sledovat..

Prave na to je tu myslim tento klub, aby pomohol flash developerom sa preorientovat z actionscriptu na javascript.

Mozno pre tebe je flash mrdka, ale pre nas (flash developerov) je prechod na javascript poriadny downgrade, ten jazyk je mess, weakly typed, dynamic prototype based patvar pre ktory neexistuju poriadne nastroje. Prechadzat nanho je poriadny porod, ja som si to zazival posledne 4 tyzdne a urcite by som uvital keby existoval klub v ktorom by som sa mohol spytat otazku typu "ako urobit v javascripte nieco take ako vo flashi xyz"
    CZUPA
    CZUPA --- ---
    CZUPA
    CZUPA --- ---
    jinak, kdo chce byt v obraze, co deje na poli JS knihoven, doporucuju sledovat tenhle blog:

DailyJS: A JavaScript Blog
    http://dailyjs.com/
    CZUPA
    CZUPA --- ---
    tak ja zacnu:
    souhlasim se zahlavim, ze Flash je vytlacovan HTML5+JS, ale nechapu nazev klubu - jelikoz mam Flash za mrdku, tak jsem nikdy Flash Developer nebyl :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam