• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PHATEHTML5 a JS v rukou Flash developerů
    OOPS
    OOPS --- ---
    POLOVI: tak ten kod je vicemene otevreny co Edge generuje a muzes si ho upravit a pripadne jeste zoptimalizovat dle chuti. Ostatni nastroje jako Reflow, CSS Filter Lab atp generuji uplne krasne citelny a optimalizovany kod. Edge je postaveny na edge.js lib, kterou si taky muzes upravit. Na druhe strane je tu zase CreateJS, ktery ma sikovnou integraci s Flash Pro a generuje taky velmi optimalizovany kod. Ale jo, souhlasim s tim, ze Flash Pro umoznil lidem vytvaret nesikovne weby a bannery, proto prislo Stage3D a kompletni GPU akcelerace Flashoveho obsahu - viz. Starling Framework apod., v prubehu se maka na novem modernim a rychlem Flash Playeru, takze ty veci se vyrazne v budoucnu zmeni a pobezi jak lusk. Je toho moc. Ale kdyby na webu nikdy nebyl Flash a neukazal cestu, asi bychom ani ted nemeli tak brzo pokrocile HTML, protoze by treba po tom nebyla ani tak vysoka poptavka. Myslim si, ze se jedna o dobrou symbiozu. Tool je proste potreba, podivej se na Unity treba - to je taky jen tool postaveny na 3D enginu, ano urcite muzes udelat vykonejsi 3D hru, kdyz ji napises celou v C, ale kdo by se s tim paral. Lide potrebuji nastroje, ktere jim umozni vytvaret veci rychleji a podle me svet potrebuje CSS Animations tool, protoze delat to rucne je imho prilis mnoho prace.
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    OOPS: a on zas nejaky animator rozhodne nebude mit cit pro nejake zdroje a optimalizace proste tam naklika co si on vymyslel nebo mu bylo zadano to mi taky neprijde uplne koser oba dva odbornici dohromady mi uz smysl ale dava
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    OOPS: jako to se nehadam chapu proc to delaji a co je k tomu vede ale ta paralela s flashem je az moc bijici do oci. Flash v rukou odborniku je fajn technologie ale tim jak ty nastroje udelali a dali do rukou lidi co tomu nerozumi si v mych ocich dost zatopili. Flash ziskal punc paskvilu co je treba blokovat aby clovek vubec mohl prohlizec pouzivat a to stejne ted delaji s HTML5/js. To ze mi tyhle nastroje berou praci cert vem:D aspon se clovek musi zdokonalovat aby mel co nabidnout ale jako uzivateli mi je z toho proste dobreku a bez flash bloku si nedokazu prohlizec predstavit a to se flash da blokovat celkem jednoduse tohle bude jine kafe :/
    OOPS
    OOPS --- ---
    POLOVI: HTML je novy Flash display list, Flash je novy social Playstation. Delat animace rucne vyzaduje programatora, ten ale nemusi mit cit pro animace, interaktivitu atp, tyhle nastroje zpristupnuji silu HTML5 vsem.
    POLOVI
    POLOVI --- ---
    zacinam mit pocit ze Adobe do HTML5 a JS prinasi to co se mu vymstilo na flashi:/ naklika to kazda cvicena opice bez znalosti toho jak to funguje. misto optimalizace hromada peknych narocnych animaci bez nejake myslenky... abych pomalu zacal resit jestli mi za rok bude 8giga ram na to prohlizeni internetu stacit :D
    OOPS
    OOPS --- ---
    OOPS: 19:00 naseho casu CET
    OOPS
    OOPS --- ---
    Za 3h zacina primy prenos z Create The Web v Yerba Buena, SF
    watch here: http://html.adobe.com/events/ (10 AM PST)
    OOPS
    OOPS --- ---
    V pondělí v San Francicscu startuje Create the Web tour, na které bude Adobe představovat své nástroje pro tvorbu webu. Pokud máte zájem vidět přímý přenos z keynote, můžete ze zaregistrovat zde: https://adobeformscentral.com/?f=bE1-jW4-TzDZPnNHOs5nlA
    OTAZKAKONCE
    OTAZKAKONCE --- ---
    PHATE: dik
    PHATE
    PHATE --- ---
    OTAZKAKONCE
    OTAZKAKONCE --- ---
    Nicmene uz jsem to vyresil takhle, ale stejne by me zajimala tvoje odpoved.

s.onPress = function(mouseEvent) { var tz =this.name; loadObr(tz,1);console.log("pressed"+this.name);}
    OTAZKAKONCE
    OTAZKAKONCE --- ---
    MATHEW_ER: aha, diky, ale asi nechapu jak si tim pomuzu?
    MATHEW_ER
    MATHEW_ER --- ---
    OTAZKAKONCE: nemuzes tomu ten event predat? Teda volat jako ssx(mouseEvent); v deklaraci te funkce pridat parametr function ssx(event) { ...
    OTAZKAKONCE
    OTAZKAKONCE --- ---
    Ahoj
    Neměli by jste radu jak se dostat z ty ssx() k atributu "name" toho objektu na ktery klikam?

easeljs/javascript/html5

for ( i = 0; i < obrazky.length; i++) {
    ...
    s.y= (vyska - 50);
    s.alpha = 0.5;
    s.name = ""+i;

s.onPress = function(mouseEvent) { ssx(); }
    }

function ssx() {console.log("pressed"+event.target.name);} // toto neni spravne
    OOPS
    OOPS --- ---
    SLASH: :-P
    SLASH
    SLASH --- ---
    OOPS: tvoje je taktiez nepresne :)
    phpstorm/webstorm je nahodov velmi rychly, nie je build on eclipse a nema v sebe tu tazkopadnost flex builderu.. takze ziadny kriznik :)
    Mozno som mal skor porovnavat skodu fabia a Audi R8 (alebo Batmobile), nejdu az tak o rychlost ale o moznosti, vybavu a komfort :)
    OOPS
    OOPS --- ---
    SLASH: nepresne srovnani imho, spis jak porovnavat speedboat a kriznik.
    SLASH
    SLASH --- ---
    OOPS: to je sice mozne ale porovnavat tie dva IDEs je ako porovnavat skodovku s lamborghini.. :)
    OOPS
    OOPS --- ---
    SLASH: jojo, to umi i Brackets ten live edit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam