• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    WICKING
    WICKING --- ---
    VACA: Souhlas, ja je mam taky rad. S jednou vyhradou, kafar jsem a pro me je to kafe nouzovka :)
    DIMS
    DIMS --- ---
    381007: no tak snad Major neleze i na tohle auditko :-D p.s. kdo mluvil o vaření jídla ...
    VACA
    VACA --- ---
    WICKING: presne, navic ftipny je ze se to jejich kafe da i vypit rovnou z toho sacku ve kterym je uskladneny a ve kterym si ho ohrejes, a jeste ti pred konzumaci pekne zahreje bundu v naprsni kapse :D ("americkej zip tady opravdu funguje bajecne) teda pokud da clovek prednost kafi mokrymu pred suchym :D
    Jinak ja nejsem kafar, ale musim rict ze to mre kafe mi chutnalo jak teply, tak i ve studenym stavu...

    Me ty jejich "sackovy" baleni bavi, je pravda ze v tom pytliku to na ohni narozdil od konzervy neohrejete, ale proste furt tam vidim vyhodu ze i po nekolikadennim stravovani ty prazdny pytliky pak temer nezabiraj misto, coz se o prazdnejch konzervach neda tak dobre rict...
    WICKING
    WICKING --- ---
    XAJA: Kava + caj jsou v mre instantni a jsou mysleny, ze po priprave jidla vyuzijes zbytkove teplo na ohrati vody na napoj... Da se to, ale nedivim se, ze treba v Generation Kill porad chroupou nescafe rovnou ze sacku bez vody ;)
    XAJA
    XAJA --- ---
    DOTCOM: ved ja neprotestujem, vid prva veta.

    tie jedla sa daju jest bez akejkolvek upravy. vyssti stupen "luxusu" predpoklada moznost niektore z nich zohriat, este vyssi stupen uvarit si k nim ten caj ci kavu,)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Tak ono se asi nepředpokládá, jako zjevně několik lidí tady, že se bude jíst/vařit pouze a jedině v absolutné postapopustině. Klidně mlžete narazit bvěhem akce na vybydlený barák, ale bude tam voda na vaše pytlíky s čajem, které vám dokážou zvednout náladu po uvaření. I když jste je předtím X měsíců nepoužili.
    DOTCOM
    DOTCOM --- ---
    XAJA: ja mam teda zkusenost s britskejma ration packama a u tech nam rikali ze se to vsechno da jist i studeny (krome caje a kafe asi :). Ohrejvalo se to nad lihacem, ale v werhwolf modu sme teda nebyli.
    mimochodem je to super zradlo, jedno z nejlepsich co jsem v britanii ochutnal!
    XAJA
    XAJA --- ---
    ak sa nemam prezradit, tak jedlo neohrievam ziadnym sposobom.

    na druhu stranu, co sa tyka chemickeho ohrevu, ten dava tusim nejakych do sedemdesiat stupnov, nie? podla technologie vyroby potrebuju niektore tie potravy zaliat vriacou vodou.

    a dalsia vec - tie sacky s cajom a kavou - na to treba zohriat vodu, takze liehovy varic tiez vedie.
    381007
    381007 --- ---
    DIMS: Nevím, jestli v podmínkách "wehrolfu" bys mohl vůbec něco ohřívat. Vůně teplého jídla se nese na strašně velkou vzdálenost. Všechno se většinou jí studenýý, nebo když to nosíš po kapsách, tak ohřátý na tělesnou teplotu. Jedno z vysvětlení, proč ty armády to takhle používají je to palivo, které je v těch kamínkách. Větššinou je složené z urotropinu a dalších látek. Pokud se vojákovi podaří v sehnat 30% peroxid vodíku a potravinářskou kyselinu citronovou, může si vyrobit třaskavinu HMTD a jako ten "wehrwolf" nepříteli zavařit ještě víc ;).
    WICKING
    WICKING --- ---
    BOD: a skvele si rozumi s myckou, navic jsem slysel, ze kdyz ji naskrabes, tak je to skvele podpalovadlo. asi neni moc eko, ale na druhou stranu nouzovka super, kdyz nemas zrovna brizu nebo suche Light-my-fire Tinder sticks :)
    DIMS
    DIMS --- ---
    VACA: že po lihovým vařiči nezbydou v lese důkazy tvé činosti :-)
    TIMA
    TIMA --- ---
    BOD: Nejen cestovni, u nas docela frcej i doma :).
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    BOD: No jen s ni nemuzes jist ztuhlou nutellu pac se zlomi... Podle me je nejlepsi nerez i na horky veci a US lzice jako zaloha.
    BOD
    BOD --- ---
    INF1466: US plastový lžíce jsou prý nejlepší cestovní lžíce co jsou, už jsem to slyšel xkrat
    VACA
    VACA --- ---
    DIMS: Tomuhle moc nerozumim jak to souvisi s moji otazkou...

    IHNAT: jo tohle me nenapadlo.. ze maj vic jidel k ohrati....

    Jinak teda kdyz vidim vsechny ty konzervy... Tak us mre u me teda vede, protoze proc se tahat se vsim tim balastem? Notabene kdyz bych mel pocitat s tim ze si budu muset odnaset vsechen svuj odpad sebou... Z us mre po zkonzumavani zbyde snadno komprimovatelnej balicek pytlíků, ale tyhlety hromady konzerv, no super :D

    Ale i z pohledu ohrejvani mi prijde praktictejsi chemickej ohrev z hlediska moderni armady.. Bigos si muze ohrat obed v pohodli uvnitr vozidla, ale i kdekoliv jinde v interierech... A vubec, nemusi proste resit veci okolo hrejvani na otevrenym ohni... Nezabere mu to tolik casu a neodvadi zbytecne pozornost od dulezitejsich veci v poli..
    Sem si myslel ze je to teda daleko rozsirenejsi vec, priznam se..
    DIMS
    DIMS --- ---
    VACA: Heleť a co třeba to že většina slušnejch armád počítá s tím že budeš po zničení tvého vojska fungovat jako "wehrwolf" a ne že budeš v koutku lesa s papírovými sirkami zkoušet podpálit chroští a čekat že přece "nikoho nenecháváme za linií" :-)
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    LA_PIOVRA: V praxi dochází k úplnýmu chaosu. Našemu učiteli šermu beznadějně zabavili švýcarák, ale dvě ručně kovaný katany v dlouhým pouzdře jim nijak nevadily...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    kdybyste sháněli dobrou tašku na 2-3 dny služební cesty tak todle je super..

    Taška Reisenthel ALLROUNDER L černá / black [MT7003] - 999Kč : design-e-shop.cz
    http://design-e-shop.cz.linux01.ignum.cz/...php?main_page=product_info&cPath=336_174&products_id=887
    INF1466
    INF1466 --- ---
    IHNAT: tak neni vsechno jen MRE, ale taky treba FSR(tri MRE v jednom), ale oni maj kazdopadne ohrivadlo soucasti kazdyho
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    INF1466: Neni to treba tim, ze v MRE je jen jedno jidlo k ohrati a ostatni maji tech jidel v jedne davce vic a lihac se da vickrat pouzit?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam