• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    LORD_WANG: A jak je to dlouho a co to bylo za aerolinky?
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    LORD_WANG: jo a oba nastroje a kabinove zavazadlo jsem bez problemu nacpal do prihradek na kabinova zavazadla
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    VACA: letel jsem pres Atlantik s obrim kufrem lehce pres vahu, k tomu jsem mel: kabinove zavazadlo, brasnu s notebookem, velike skorepinove pouzdro na kytaru a pouzdro na housle (pro rypaly: s hudebnimi nastroji). krom obriho kufru jsem to bral do letadla. ze to nedam z ruky. kabinove zavazadlo+notebook extra byly v instrukcich povoleny.
    veci z puvodne o nekolik kilo tezsiho kufru jsem primo pred odbavovaci stewardkou prendaval do nastroju a notebooku tak dlouho, az se kufr vicemene vesel do limitu.
    neplatil jsem ani korunu navic a proslo mi to obema smery.
    VACA
    VACA --- ---
    TABORACEK: nechame toho nema to cenu. Konkretne to s tou anglii a startovaci pistoli ve smyslu startovaci pistole (ktera splneje urcity kriteria) to mam zjisteny, nejde o zadnou domenku.

    S tim kabinovym zavazadlem. Jsem proste mel za to, ze to nejde nad urcity rozmery a vahu na palubu nyst bez ohledu na pocet letenek. Nehlede na to ze jsou veci ktery musis mit v cestovnim zavazadle prave proto ze nejde na palubu ale do kufru...
    Ale ja na to proste seru me je to uzitecny vam ne a tim to hasne. Ja nebudu nikoho presvedcovat, kazdej ma svuj nazor. Myslel sem si ze tyhle diskuze by mely bejt prakticky pro otevrenou debatu a zajimavy moznosti kery ne vzdy musej bejt uplne zjevny. Mam ale pocit ze to tu funguje trochu jinak.
    Serem na to je mi to jedno ja mam svoje posefovany a vy si sefujte jak chcete, to byla jen poznamka k vasim narkum ze se vam ztracej kufry nebo se k nim nekdo chova hrube.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    VACA: Nikdy jsem to neresil protoze tak prachatej nejsem, ale cetl jsem ze napriklad brian may takhle lital se svoji kytarou. Kazdopadne na jedno jmeno si muzes koupit dve letenky, napriklad kdyz jsi nadrozmerny.

    Pokud jde o tu zbran, nevyjadril jsem se uplne jasne, ale marne premyslim nad tim kde jsem psal pouze v evrope. Proste v americe se clovek se zbranema pohybuje vicemene v jedny jurisdickci, coz ale v evrope a obecne zbytku sveta nelze. Pokud jde o tu anglii, tak to je policejni stst s tak gumovejma zakonama, ze bys pravdepodobne byl rad, kdyby ti tu startovaci pistoli jen zabavili po priletu. Proste pokladam za komplikovane delat to timhle zpusobem, je to rychlejsi a jednodussi s tou druhou letenkou a kabinovym zavazadlem, tedy alespon tady v evrope...
    VACA
    VACA --- ---
    TABORACEK: já bych ale možnosti zeptat se využil, jak je to s tim co jsi zmiňoval koupit pro foťák extra letenku? Já jsem si vždycky mysle že kabinová letenka může bejt jen na člověka..
    VACA
    VACA --- ---
    TABORACEK: nemáš pravdu.

    Tak třeba např zrovna v UK startovací pistole jakožto sportovní pomůcka (znovu zdúrazňuji: nebavíme se o plynovkách a zbraních určenych k sebeobrané, ale o sportovních pomůckách) nepodléhá žádné licenci. Navíc se nebavíme o tom že se s ní budeš promenádovat v kapse u saka na londýnskejch úřadech, ale budeš ji mít v cestovnim kusfru a tak i necháš na hotelu.

    Nicméně už ze strany argumentace (nejdřív že "maximálně v evropě", posléze "v evropě těžko") vidim že prostě vás to nezajímá a nejspíš se vám to ani nelíbí, protože místo kolektivního zamyšlení se a případný dyskuze o smožnostech rovnou střílíš od boku proč to určitě nejde..

    Nic omlouvám se, jen jsem chtěl poukázat na určitý možnosti. Příště si nechám zajímavosti pro sebe, protože proč bych se měl namáhat někoho o nečem přesvědcovat. Asi to smažu proč by to tu teda mělo bejt..


    Pe☮ce
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    PRAASHEK: jo, mohu potvrdit. Pristavani v Tbilisi s veteranem z Afghanistanu nikdy nezapomenu.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    VACA: na startovaci pistoli nepotrebujes ZP nebo jakoukoliv jinou bumazku jen v CR (zatim). V okoli smerem na zapad jsou na specialni povoleni pomalu i nuzky na nehty, proto je ten postup uplnej nesmysl, zejmena v evrope.
    VACA
    VACA --- ---
    TABORACEK: jn něco na tom bude. Z druhy strany, na startovaci pistoli nepotrebujes zp.. Nemam ted na mysli zadnou plynovku nebo nejakou maketu zbrane... ale ciste sportovni pomucku, startovaci pistoli ktera neni urcena k sebeobrane...

    Nicmene ok, schledavam to bezpredmetnym v dany situaci, berme to tedy jako zajimavost.. ;)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    VACA: Uz tomu rozumim, v americe se ridis jednim federalnim zakonem o drzeni zbrani. Problem nastava kdyz necestujes v americe, ale kdekoliv jinde, protze okamzite nastava problem s jurisdikcema. Napriklad vezt takhle pistoli do anglie musi bejt velka zabava:)

    V pripade predrazenych skel mi prijde jednodussi tomu fotaku koupit extra letenku...
    VACA
    VACA --- ---
    Shodou okolností to pochází právě z emeriky. Nicménéně civilni letectvi se řídí pravidly mezinarodního ústavu civnlního letectví (ICAO) takže z logiky věci by mělo bejt nesmysl že v americe budou platit jiný pravidla než v EU nebo Kambodže

    Ale přesvědčovat vás o tom nebudu, chtél jsem jen konstruktivně přispět k tématu

    Howg
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    btw. co metoda poslat si svoje zavazadla napřed poštou (a ne nutně českou) - pěkně pojištěné, s uložkou v cílové destinaci (bez ohledu na přestupy), garantovaným dnem doručení? nepřijde to cenově srovnatelně s leteckou přepravou a narozdíl od 50:50 letecké je to alespoň pojištěné pro případ poškození/ztráty?

    TIMA: zapalovač :o
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    VACA: Tohle mozna plati na evropskych letistich, kde kdyz se pravazi zbran, tak jsou z toho vsichni paf, ale v americe kde je to uplne bezna praxe to asi nebude to samy.

    Pokud jde o to papirovani navic, je to o hubu, protoze je potreba resit nejen nalozeni do letadla (coz je fakt sranda) ale taky cilovou destinaci, a tam te nenechaj bouchacky dovezt jen tak mirnix tyrnix. Jinymi slovy, tato metoda zda se mi dost pofiderni a skutecne pochybuju o tom ze ji nekdo opravdu pouziva, protoze to neni jenom trocha papirovani jak by se mohlo na prvni pohled zdat.
    VACA
    VACA --- ---
    TABORACEK: tak na tohle jsem dostal od jednoho znamýho radu: vozit si sebou v kufru zbraň, startovaci pistole stačí. Je to papírování navíc, ale když chceš mít jistostu že ti zavazadlo neztratí nebo nerozmašlujou výbavu uvnitř...

    Kufr s takovouhle věcí má pak specielní značení a vztahujou se na něj trošku jiný pravidla manipulace -co se personálů letišť týče...


    Často to takhle praktikujou profesionální fotografové, který maj kufry plný skel za stovky tisíc...
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    TABORACEK: tohle je spis domena tech jemnych plastovych...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    TIMA: pár náboju zapomenutejch v kapse u džín...
    TIMA
    TIMA --- ---
    CROSS: To zni jako statisticky nevyznamna vyjimka :)

    Jen se priznejte, kdo uz musel u brany vyhazovat i neco jineho nez flasku s vodou.
    CROSS
    CROSS --- ---
    PRAASHEK: Spiš s alkoholickou současností
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    CROSS: tam hrozí větší nebezpečí od pilota s válečnou minulostí
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam