• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    VACA
    VACA --- ---
    ale ono zase, jestli to máte jenom na přesun do auta z auta a do auta tak je to asi dost v pohodě. Já mam tu tašku přez rameno často třea i víc než 8 hodin, to je pak jinej příběh. Hodně se pohybuju po pražskym centru, tam je auto holej nesmysl, na to neni čas, jezdit do prahy autem :D
    VACA
    VACA --- ---
    WICKING: pěkný to máš... Já teda při pohledu na to všechno neodolám otázce: Kolik to všechno i s taškou takhle "ready to go" váží?
    Já sem totiž začal drasticky redukovat, protože taky nosim tašku přez rameno, a prostě po pár letech denodenního tařka celodenního nošení narvanýho uzlíku jsem začal pociťovat, že to neni nic super pro moje záda... Skoro by se chtělo říct, že se u mě začal projevovat starej anglickej "lučištnickej syndrom".

    Takže poslední dobou dost polemizuju s myšlenkou nějakýho edc batohu, ale furt se k tomu nějak nemůžu odhodlat, má to pro mě spoustu nevýhod...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    WICKING: paradni prace kamo!!
    WICKING
    WICKING --- ---
    TABORACEK: :) ale neco pravdy na tom je co rikas :)
    HANZEL
    HANZEL --- ---
    WOJTYLA: ten rezim ktery tam panuje je hodne specialni ;) fakt neni jednoduche to ochcat :)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    Panove WICKING,BENISH kdyz o tom nic nevite, tak to prosim nekomnetujte. Vede to akorat ke zmateni tazajiciho. WICKING zmotal trosku paty pres devaty.
    BLOWUP: Diskuze na tohle tema se vede v [ RadioAmateri, CB, atd... ] a mozna by bylo lepsi se tam pozeptat na detaily. Myslim ze ti mistni doporuci lepsi nez beznou supermarketovou produkci ohledne PMR radii a dostane se ti o trochu vic ucelene informace na tohle tema, nez tady jak tak na to koukam.

    WOJTYLA: Jenze i kamarad cestou do prace musi projit pres bezpecnostni kontrolu a plati pro nej stejny pravidla jako pro tebe, takze leda priborak...
    WICKING
    WICKING --- ---
    WOJTYLA: jo a jeste u ramu existuje institut namatkove kontroly :) nemusis mit nic a musej ti udelat dukladnou prohlidku... neni to podle ksichtu, ale urcuje to ram... pipne jim jinak
    WICKING
    WICKING --- ---
    WOJTYLA:
    Jak jsem slíbil, nafotil jsem a postuju:
    Otevřený stav: nabíječka NTB, GoPro, dokumenty, NTB, Baofeng UV5R + PeltorPTT + Bowman II, Condor pouzdro + iPad mini v Griffin Survivor, mini EDC v Maxpedu (vteřiňák, flashka, Sdéčko, Pilot G1 + ducttape, stylus, USB 16GB, lockpick set + nějaká drobotina), lékárna Condor Tear off se štofem, Kabeláž v EDC od Maxpedu (PowerSeed, 2x USB Plug Apple, iPad kabel, iPhone kabel, USB mini, USB mikro, repro kabel, reprák, nějaké redukce, náhradní díly na eRoll), Voodoo Tactical Tool EDC (kleště, klíče, imbusy, el.páska, karabiny, šňůrka, binderpásky, šroubováky, firestarter, malé šroubováčky, malý nožík + nějaká veteš), Windstoprový nákrčník, powerstretch čepice, Mechanix zimní.

    Na X-Rayi: monokulár, Cold Steel Sharkie, Spyder Police, Inova XS, Smith a Wesson pero.

    V běžném kapso/Versipack loadoutu (denní must haves):
    12" ASP, USB Survivor, iPhone v Survivor Griffin, Leatherman Wave + bity, LEDsvětlo, Pilot Birdie a vůbec co vidíte :)







    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    HANZEL: V kazdy hospode maj kudlu. A v ramci zavazeni zbozi se rozhodne da provezt ledacos.
    HANZEL
    HANZEL --- ---
    WOJTYLA: security prochazi samozrejme i vsichni zamestnanci letiste a kdokoliv kdo ma vstup do SRA, ramy a rtg byvaji i u sluzebnich vchodu, kam se bezny clovek nepodiva...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Mimochodem celej security check je uplna picovina protoze nasledne se toulas po pulce letiste kde staci abych mel kamose co dela v nektery z tech hospod ten mi da kudlu/bouchacku/samopal a hotovo. Uplna demence.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Tak jsem prave prolezl v Praze na letisti pres security s Benchmade rescue hookem, malym Victorinoxem a Gerber multitoolem co mam na klicich. Kde jsou pekne jedovaty nuzky a kudla.

    WICKING
    WICKING --- ---
    BLOWUP: Jj lion, zaklad. Ja jsem treba u tech Motorol ty NiMH vyhodil a pouzivam tam tri-A
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    WICKING: Jak ta g15 tak g18 maj 1600 Lion... Prislusenstvi maj midlandy tusim pres dvojitej jack od motoroly ale to si jeste zkouknu, nejakej headset se bude hodit i na motorku.
    WICKING
    WICKING --- ---
    BLOWUP: Pak doporucuju si dat pozor a rozmyslet baterie (co je v tom a za co to vymenis) a pripadne vstup na headset... zrovna na lyze dost vhdne :)
    BENISH
    BENISH --- ---
    BLOWUP: mozna se smerovkama, nepovolenym zesikem a za dobry konstelace ionosfery a terenu, jinak na 100km je i CB kratky
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    WICKING:
    TABORACEK:
    BENISH:

    OK, dik. Asi prijde na to, co od toho clovek ceka. Ja to beru jako reseni pro komunikaci na kratsi vzdalenost uvnitr rodiny v pripade ze jiny formy selzou, pripadne na lod/lyze atd. Takze spis kompaktni a odolny pristrojky. Radioamater nejsem, jde mi jenom o jinou moznost komunikace. Pritom treba pritelkyne je v Baselu a tam samozrejme nic z tech rucnich z Bernu (kolem 100km) stejne nedosahne, na to by asi byl potreba nejakej CB s nekolikametrovou antenou, jestli jsem to pochopil spravne :-)
    BENISH
    BENISH --- ---
    WICKING: aha, tam je min 1W? no v realu to je stejnak prd poznat, ale kdyz se to bere do dusledku, tak by se to pouzivat nemelo. ja mam Quansheng TG-UV2 a tam pulka jde :)
    WICKING
    WICKING --- ---
    BENISH: na 0,5w to ale bohuzel neomezis, to je blby...
    BENISH
    BENISH --- ---
    BLOWUP: tak uz z principu muzes poslouchat a vysilat na jinejch pasmech (treba sdileny kanaly bez licence) oproti "chuvickam", ktery maj jen PMR pasmo

    TABORACEK: kdyz tam omezis vysilaci vykon na legalni uroven (tusim 0.5W), tak by nemel byt zadny problem. coz je dalsi vyhoda, kdyz je treba, muzes to tam vopalit :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam