• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ANARCHY: skvely... vi se kolik to ma stat?
    Neco takovyho urcite pujde udelat i na vetsi vykon jako backup nadoma
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    VACA: mělo by to jet na zemní plyn, takže minimální emise. Důležité ale je, kolik ampér to má na výstupu, jakou to má účinnost, jaké omezení (jak se to např. zapíná? zapaluje?)
    jsem skeptik, raději počkám na nezávislý test. podobných nápadů už pár bylo a všechno vyšumělo.
    VACA
    VACA --- ---
    ANARCHY: sakra to vypadá dost slibě!!

    Jen mi neni přesně jasný na jaký bázi to přesně pracuje... Něco sem se snažil o tom počíst, ale asi jsem díky časový tísni přehlídnul nějaký detajly...
    Nejdřív jsem si myslel že se do toho dá nalejt i benzín, a veškerý jeho hořlavý alternativy. Ale pak mi z toho vyplinulo že je to teda na plyn, a chápu-li to správně tak ten do toho bez adekvátního ventilku nedostanu. takže připadaj v úvahu jen předem nakoupený balení zapalovačovýho plynu. Což už nemusí bejt za všech okolností uplně traveller friendly... Ale i tak to vypadá dost slibně...

    Takže v tom teda je nějakej hořák, jest? Taže se elektřina generuje ze spalování toho plynu, pravděpodobně to teda nějak využívá teplo z hoření, jest?

    No vypadá to vskutku slibně, líbí se mi to. Ještě když v budoucnu někdo udělá nějakou variantu do kerý by se dalo nalejt tekutý palivo, a tím tak zajistit daleko větší škálu zdrojů i fakt v opravdu málo civilizovanejch koncích světa, tak by to bylo fakt ultimátní!!
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    ze by konecne nekdo prisel s pouzitelnym palivovym clankem?
    Kraftwerk Is A Power Plant That Fits In The Palm Of Your Hand | TechCrunch
    http://techcrunch.com/2015/01/07/kraftwerk-is-a-power-plant-that-fits-in-the-palm-of-your-hand/
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    BLOWUP: Zalezi na tom co je to za radio, u nekterych to jde a u nekterych ne. Ale presun se vedle a vznes prislusnou otazku, protze za cenu mirne vyssi nez supermarketova produkce se da koupit o dost lepsi radio.

    A ty baofengy jsou tak trochu nelegalni i v cechach:)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    TABORACEK: jasne, diky. Ty Baofeng jsou u nas vsechny ilegalni jak jsem zjistil, ja nejspis u te "supermarkt produkce skoncim. Spis by me zajimalo (to se zeptam tam, ale treba to nekdo z vas vi) jestli nekdo umi ty vysilacky ktery maji pomoci software moznost zapnout i vyssi vykon tuhle funkci hacknout. Totiz, pro normalni pouziti mi tech 0.5W staci, ale nebylo by spatny mit treba jeden kanal naprogramovanej na tech 5W proste pro pripad ze jde o kejhak.
    WICKING
    WICKING --- ---
    VACA: Jo,to jsem tak ani nebral.
    Ten tech loadout fakt není moc na nošení, to je brutus těžké. X-ray nosím standardně schválně poloprázdnej, protože nenávidím igelitky, nebo děckám, když něco vezmu, často se něco najde co nečekaně třeba nést a chci na to mít prostor. Ten Versipack nemám naváženej, ale tam dělá hlavní váhu tablet a teleskop... jo a ten kabelovej EDC, protože v tom mám ten PowerSeed, ale bez nabíjení mám nekomfort.

    Taky buduju setup, obecně se snažím mít relativně málo věcí v relativně velkém zavazadle, aby to nebylo moc těžké, snadno dostupné a abych mohl přibalovat a odhazovat.

    Ten Arcteryx byla jedna z mejch nejlepších investic, byl drahej, jak pes, ale mám ho cca od 2004 nebo 2005 a v principu vypadá pořád jako novej a to s ním nezacházím jako v rukavičkách. Kdyby Tě zajímal ten Blade, tak ten se u nás dá sehnat relativně v poho.
    VACA
    VACA --- ---
    WICKING: j, já jsem to nemyslel nikterak zle. Jenom me proste zajimalo jak jsi na tom s hmotnosti takhle vybavenyho zavazadla... (Akorat se mozna obcas moc delim o vlastni zazitky, sry:)

    Ja totiz idealni setup stale buduju. Furt neco vyrazuju a nahrazuju.. (I kdyz posledni dobou jsem spis vyrazoval) Snazim se mit prakticky kramy pri sobe, ale zaroven pokousim co nejvic minimalizovat a srazet hmotnosti i mnozstvi komponent na minimum. V ramci nejaky rozumny pouzitelnosti samozrejme... Obcas si s trochou nadsazky pripadam jak nejakej "alpinista" kery resej kazdej gram a kdo ma lehci lzici :D ale ono na tom trochu neco fakt je, kdyz to covek taha furt.. A tak me zajimalo kolik muze vazit takhle vybavena sestavicka. Jako nehori to, to spis tak ze zvedavosti. Jinak to mas pekou vybavicku!


    Btw batoh musim rict ze me na prvni pohled zaujal. Jeste ho podrobneji prozkoumam a pripadne zaradim mezi adepty na vyber. Nejaky tipy uz mam, neco sem se i nechal inspirovat na cestach.. Ale to co se mi nejvic liby je jak jinak opet blbe dostupny a vyjde celkem draho :((
    WICKING
    WICKING --- ---
    WOJTYLA: danke, leta dřiny a odříkání, znáš to.

    VACA: hele za běžného chodu v tom X-Rayi téměř nic nemám, NTB, dokumenty a nějaké drobnosti. Daily must haves nosím ve Versipacku. A ano, máš pravdu, jsem kancelářská krysa, takže to není uplně tak, že bych to celé dny vláčel. Když mám celý den něco, tak beru Arcteryx Blade, který mám už asi 10 let a je uplně úžasnej. Mám ještě ten starší model což je tento: http://www.backcountry.com/images/items/900/ARC/ARC0658/BK.jpg
    VACA
    VACA --- ---
    ale ono zase, jestli to máte jenom na přesun do auta z auta a do auta tak je to asi dost v pohodě. Já mam tu tašku přez rameno často třea i víc než 8 hodin, to je pak jinej příběh. Hodně se pohybuju po pražskym centru, tam je auto holej nesmysl, na to neni čas, jezdit do prahy autem :D
    VACA
    VACA --- ---
    WICKING: pěkný to máš... Já teda při pohledu na to všechno neodolám otázce: Kolik to všechno i s taškou takhle "ready to go" váží?
    Já sem totiž začal drasticky redukovat, protože taky nosim tašku přez rameno, a prostě po pár letech denodenního tařka celodenního nošení narvanýho uzlíku jsem začal pociťovat, že to neni nic super pro moje záda... Skoro by se chtělo říct, že se u mě začal projevovat starej anglickej "lučištnickej syndrom".

    Takže poslední dobou dost polemizuju s myšlenkou nějakýho edc batohu, ale furt se k tomu nějak nemůžu odhodlat, má to pro mě spoustu nevýhod...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    WICKING: paradni prace kamo!!
    WICKING
    WICKING --- ---
    TABORACEK: :) ale neco pravdy na tom je co rikas :)
    HANZEL
    HANZEL --- ---
    WOJTYLA: ten rezim ktery tam panuje je hodne specialni ;) fakt neni jednoduche to ochcat :)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    Panove WICKING,BENISH kdyz o tom nic nevite, tak to prosim nekomnetujte. Vede to akorat ke zmateni tazajiciho. WICKING zmotal trosku paty pres devaty.
    BLOWUP: Diskuze na tohle tema se vede v [ RadioAmateri, CB, atd... ] a mozna by bylo lepsi se tam pozeptat na detaily. Myslim ze ti mistni doporuci lepsi nez beznou supermarketovou produkci ohledne PMR radii a dostane se ti o trochu vic ucelene informace na tohle tema, nez tady jak tak na to koukam.

    WOJTYLA: Jenze i kamarad cestou do prace musi projit pres bezpecnostni kontrolu a plati pro nej stejny pravidla jako pro tebe, takze leda priborak...
    WICKING
    WICKING --- ---
    WOJTYLA: jo a jeste u ramu existuje institut namatkove kontroly :) nemusis mit nic a musej ti udelat dukladnou prohlidku... neni to podle ksichtu, ale urcuje to ram... pipne jim jinak
    WICKING
    WICKING --- ---
    WOJTYLA:
    Jak jsem slíbil, nafotil jsem a postuju:
    Otevřený stav: nabíječka NTB, GoPro, dokumenty, NTB, Baofeng UV5R + PeltorPTT + Bowman II, Condor pouzdro + iPad mini v Griffin Survivor, mini EDC v Maxpedu (vteřiňák, flashka, Sdéčko, Pilot G1 + ducttape, stylus, USB 16GB, lockpick set + nějaká drobotina), lékárna Condor Tear off se štofem, Kabeláž v EDC od Maxpedu (PowerSeed, 2x USB Plug Apple, iPad kabel, iPhone kabel, USB mini, USB mikro, repro kabel, reprák, nějaké redukce, náhradní díly na eRoll), Voodoo Tactical Tool EDC (kleště, klíče, imbusy, el.páska, karabiny, šňůrka, binderpásky, šroubováky, firestarter, malé šroubováčky, malý nožík + nějaká veteš), Windstoprový nákrčník, powerstretch čepice, Mechanix zimní.

    Na X-Rayi: monokulár, Cold Steel Sharkie, Spyder Police, Inova XS, Smith a Wesson pero.

    V běžném kapso/Versipack loadoutu (denní must haves):
    12" ASP, USB Survivor, iPhone v Survivor Griffin, Leatherman Wave + bity, LEDsvětlo, Pilot Birdie a vůbec co vidíte :)







    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    HANZEL: V kazdy hospode maj kudlu. A v ramci zavazeni zbozi se rozhodne da provezt ledacos.
    HANZEL
    HANZEL --- ---
    WOJTYLA: security prochazi samozrejme i vsichni zamestnanci letiste a kdokoliv kdo ma vstup do SRA, ramy a rtg byvaji i u sluzebnich vchodu, kam se bezny clovek nepodiva...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Mimochodem celej security check je uplna picovina protoze nasledne se toulas po pulce letiste kde staci abych mel kamose co dela v nektery z tech hospod ten mi da kudlu/bouchacku/samopal a hotovo. Uplna demence.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam