• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    WOJTYLA: Moje postava bude nejspis neco mezi obema extremy, mam v pase asi 90cm pri necelejch sto kilech zivy vahy. Ale obecne, nemam moc rad utazeny opasky, u me mi drzi na bocich aniz bych ho musel moc utahovat.
    Ale to s tim vzhledem je v podstate ta odpoved ktera vse vysvetluje :-)
    STENNY
    STENNY --- ---
    BLOWUP: Mě k tomu třeba vede fakt, že jsem kolem pasu tak kostnatý, že jedině pásek s plynulým nastavením délky je pohodlný. U koženého pásku s dírkami mám většinou volbu mezi "padají mi trochu kalhoty" a "odřeniny pod opaskem". Takže když to jde, používám nylonový stahovací a je klid.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    BLOWUP: jakou mas postavu? Spis hubenej nebo pupkac jako my? Pac kdyz mas pupek je fajn mit neco co muzes vazne zatahnout kdyz na to chces neco povesit.

    A samozrejme nas to proste bavi mit takovy veci. Specialni. Kver by ti stacil taky jeden a mas ruzny:-)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Kluci, ja mam jenom jeden trochu kacirskej dotaz: na co je takovej pasek vlastne dobrej? Myslim tim pro edc noseni. Jako cast vystroje do valky bych to jeste chapal, s omezenima.
    Ja mam v kazdejch kalhotach normalni fortelnej kozenej pasek s obycejnou sponou kde se strka jehla do diry v ty kuzi. Drzi to jak ma, pritelkyne ho umi bleskove otevrit, nenapada me nic proc bych mel nosit neco jinyho. Ty spony co se tam ten popruh skripne mi odjakziva prisly nepouzitelny, pokazdy kdyz to otviram tak je to takovej boj. Mam jich asi pet a nenosim zadnej z nich. Co vas k tomu vede? Je to vzhledova zalezitost? Nebo fakt kazdej den chodite z baraku s navesenejma sumkama, nozema, multitoolama a kdovi cim jeste? Za posledni asi rok jsem na pasek nikdy nic nevesel, krome radia a i to jenom po tu dobu co jsem to opravdu potreboval. A samozrejme to na ten kozenej slo bez problemu.

    No offense, proste jsem jen zvedavej.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    WOJTYLA: o tom prave mluvim, ja a ty to uz jsou dva kusy zejo... Jinak tohle se musi jeste prohnat pres shipito, nehodlam jeste zaplatit clo a DPH, uz takhle je ten opasek dost drahej. Navic po nem uz nejakou chvili koukam, akorat cekam az zase budu mit cestu do US, ze bych si ho rovnou privezl.

    A pro rejpaly, ja mam ranger belt uz dva roky, nosim ho kazdej den i ke slusnackejm business dress kalhotam a ten opasek vypada jak novej (jen barva na prezce je obouchana). Nemyslim ze by chlapci z Ares gearu vypustili opasek kterej by mel jakejkoliv problem, vzhledem k tomu ze maji dozivotni zaruku na jakejkoliv problem. Zadny omezeni na prvniho majitele nebo 25 let jak leatherman, proste naporad...
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    TABORACEK: no poctovny umim zaplatit taky:-) ale kdybychom dali dokupy vic lidi. Tak by to uz davalo smysl.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    WOJTYLA: Umime, ale bude to stat dalsich 50 doliku:( ale ty se daj rozdelit minimalne mezi dva opasky:)
    ASACRA
    ASACRA --- ---
    VACA: Vim ze to je jen estetika, zatim to neresim. :)
    VACA
    VACA --- ---
    a pro střelce musim doplnit že třea takovej ocelovej dasta klip na tomhle pasku sedi jak prdel na hrnec, naprosto dokonale s maximalní možnou jistotou ;)
    VACA
    VACA --- ---
    TABORACEK: a vubec doslova jsem psal:

    "Je opravdu masivní, širokej a celkem i tlustej, což je vlastně jeho klad a pozitivní vlastnost, ale obnáší to i některá ůskalí."

    kdyby jsi cetl co sem psal, tak by jsi vedel ze s navlikanim jako takovym neni nejmensi problem, sundas tu sponu a navliknes jako jakej-koliv jinej beznej pasek, jen je tam ten pohyb navic sundat a znovu nandat tu sponu, zadny drama, je to 10sekund navíc ale to se opakuju, uz asi po 6... A ano ja sem narazil na jeden zaves, velice starou kozenou zalezitost s vylzene ouskym pruvlakem kerej na to nedostanu..
    Ale jinak je to v pohode, specielně kvuli vam sem teď uděal malej test a postupně na něj navěšel všechnu opaskovou výbavu a různý závěsy co mam. Všechno bez nejmenšiho problému na pavkovo opasku krásně sedí, dokonce i všechny plechový/ z tvrdýho plastu oka a průvlaky kerý nejsou nijak poddajný, perfekt, věci se na týhle šíři pásu nijak nebimbaj...

    ASACRA: jojo taky mi to vychazí téměř na očko ta chlopeň, ale fór je podle mě v tom, že ten suchej zip jen drží chlopeň aby ti "nebimbala" protože to hlavní se děje v tom provlečení na tý sponě, tam je ta kovová posuvná mrcha co to spolehlivě zamkne při tahu a nepovolí ani o píď... Takže teoreticky, kdyby jsi měl s odstávánim problém kvůli oku v gatích, tak by se to dalo zkrátit a na funkci by to nemělo žáden vliv, ten suchej zip tam nedrží tah...

    Já jsem taky velice spokojenej při každodenim nošení, snažil jsem se jen o objektivitu, mrzí mě že se z toho stalo drama


    WOJTYLA: já osobně mam teda se zubatou rollnou ve sponě špatný zkušenosti, předčasně to rozedírá popruh asi i vlivem toho se později neustále povoluje... (měl jsem, jednou, protože jsem si řek že zajištění válečkem už nikdy)
    ASACRA
    ASACRA --- ---
    K Pavkovic pasku musim dodat ze ho nosim edc a ze mi naprosto vyhovuje. Je masivni a krasne drzi kalhoty. Vahu roznasi po celem obvodu, nikde se nekrouti. To ze se trochu obtizneji dostava do kalhot neresim, i kdyz kalhoty casto menim. Oproti tomu je fakt pohodlny.
    Jediny ceho se bojim, ze konec se stelovanim na suchy zip se po case vojebe a zacne odstavat a kroutit se. Snad je popruh tak tuhy, ze to podrzi. Je to asi tim ze u vetsiny kalhot onen nestastny konec vychazi presne na ocko.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    TABORACEK: jo todle je super vopasek do kalhot! umíme to nák dověst?

    Aegis Belt - $110.99 : Ares Gear
    http://www.aresgear.com/index.php?main_page=product_info&products_id=454

    VACA
    VACA --- ---
    TABORACEK: ano precetl jsem si to po sobe. A v ramci objektivity jsem to uvedl jako nedostatky, ale neschledavam je tak zavaznymi nedostatky (proto to slovo zapory bylo v uvozovkach) na to aby nekoho odradili od porizeni. Pouze jsem uvedl ze je dobre s tim pocitat ze to ma sve uskali, to povazuju za fer.
    A ano, ja s tema 10ti sekundama pri sundavani a 25sekundama extra casu pri nandavani oproti normalnimu pasku muzu zit a furt je pro me to pohodli ktere obnasi ta sire vetsim plusem, nez nutnost sundani spony nedostatkem. A zpatky uz bych nemenil, ted po dvou tydnech s timhle bych si po prezuti zpatky na standartni pasek pripadal ze mam v kalhotach tkanicku od bot. :D


    Ten ranger je kterej, to je ten vrstvenej se zmensenou dvoudilnou sponou? posli link na nejakej tebou overenej zdroj prosim... Ď Rad se na nej podivam s vedomim ze jde o spolehlivej nekym z mistniho osazenstva overenej zdroj a nijak nezpochybnuju jeho kvality. Ale na druhou stranu jsem rad ze jsem zakoupil od nekoho mistniho, a podporil tak snazeni "malopodnikatele", tomuhle ja fandim a musim rict ze kvalitativne to ma zmaknuty skvele!
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    VACA: Protze kdyz si to po sobe prectes, tak si stezujes na to ze je masivni a ze se blbe navlika ale vlastne ti to nevadi, staci ti to takhle, nebo se radsi poradne podivas na to jak je udelanej ten ranger. Jinak ranger vlastnim, cobru jsem v ruce drzel. Oba jsou kvalitni pasky, ale pavkova cobra proste neni pasek do kalhot, ale sluzebni opasek, to ze ho nekdo nosi v kalhotech a omlouva u toho nedostatky sluzebniho opasku v kalhotech je presne to o cem tu mluvim:)
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: ps nosim to jako edc, ne jako sluzebni, notabene nejsem ani vesluzbach nikoho a niceho kvuli cemu bych musel nosit takovejhle remen :)
    CENOBIT
    CENOBIT --- ---
    Já bych byl rozhodně pro kdyby Pávkojc udělal více civil friendly verzi, o něco užší cca. 3 - 3,5 cm max a menší přezka aby se dala v klidu nandat na jeansy nebo pláťáky aniž by ti z toho praskla žíla, ale podobně heavy duty jako současná verze, prostě pásek na kterej se dá spolehnout a můžeš ho vzít na jakýkoliv civilní gatě...
    VACA
    VACA --- ---
    TABORACEK: No tak ta přezka s tou rollnou se mi teda vubec nelibi cece. S prezkama s ozubenym valeckem mam fakt blby zkusennosti. Rozedira to popruh a po case se to povoluje.

    Ten druhej budu muset jeste prozkoumat, ale jak na to tak koukam maj tam nejakou mensi verzi cobra spony, ale pasek se zda ze je beztak hodne vrstvenej a nevim nezkousel jsem, nemel jsem moznost porovnani, ale otazka je, jestli je pohodlnejsi procpavat nejakou sponu co jaks taks projde skrz s odrenejma usima, a nebo mit sponu kerou z toho celkem jednoduchym pohybem sundas (ukon navic) a pak celej pasek vytahnes ci nasoukas uplne stejne rychle jako kerej koliv jinej jednoduchej pasek.
    tot muj nazor.
    Tadyhle ta sirka a tloustka pasoviny je velka a siroka, ale pohodove projde vsema kalhotama co mam... (trochu sem se bal ze to tak nebude, ale F poho)
    Navic pri pohledu na aegis s rollnou teda bych fakt nepouzil slovo "okopirovany", a vubec omlouvam se ale nemam rad tyhlety tvrzeni ze je neco nahovno kdyz to nemas vyzkouseny, nebo mozna mas a potom OK ale libilo by se mi trochu vic informaci, proc tomu tak je apod. Ja jsem se snazil o objektivni pohled na vec... Podle me nejde o kopii tebou zminenych (tam jde o jinej system, v obou pripadech) a uz vubec mi neprijde ze by to pohodli kery mi tenhle gear dava pri noseni bylo nejak nahovno... Můj pas si fakt ulevil
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    VACA: Ares gear vyrabi ten pasek, jehoz kopii ted nosis. Ale jak to tak byva, vsechno je trosku jinak a trosku na hovno. Cobra belt od pavecka je super sluzebni opasek, ale do kalhot fakt k nicemu, uz jen proto, ze je sirokej. I s cobra prezkou se da postavit pasek tak aby se nosil v kalhotech, viz ares gear ranger a ted nove hlavne aegis belt, takhle to ma vypadat:)
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: ale jinak ono ve skutečnosti to neni zas takovej problem jak by se mohlo zdat. Nejdřiv je z toho člověk trochu zaskočenej, protože na to neni zviklej, ale v praxi už to pak de celkem rychle, jen to prostě neni tak hodně rychlý jako s jednoduchym páskem...

    ---
    Uděal jsem pro vás těď měření a stopnul to:

    Sundanej vytaženej z kalhot ho mám za 15 fteřin žádný závody, ale mám na něm i něco málo výbavy. Opětovně nandanej, nasazenou výbavu, nastavenej na velikost a zapnutej do jedný minuty beze stresu.

    Neni to žádnej průser, jen prostě úkon navíc a v rámci objektivity jsem to musel uvést... Jinak je výbornej a zpátky už bych fakt nechtěl :)
    VACA
    VACA --- ---
    WOJTYLA: jak to řešit nevím, ale jinak je tohle vykoupený opravdu masivní konstrukcí. Ono díky tý šířce a masivnímu provedení je pásek pohodlnej i když na něm máš těžký věci, hmotnost se do toho krásně rozloží...
    Je to opravdu "heavy duty equipment" a musí na něj tak bejt i nahlíženo, na cestování letadlem kde po tobě může každou chvíli někdo chtít aby jsi vyndal pásek kvůli kovový sponě to asi moc neni, no...
    Pozdra by se daly řešit jinym stylem uchycení na pásek než průvlakem, třea nějakou možností moct to oko rozepnout a na pásek nasadit bez nutnosti jeho vytahování, občas se takový pozdra daj najít... A nebo to řešit zakázkovou výrobou pouzdra... Kde by se zase dalovyužít tý featury že je pásek z venku celej pokrytej velcrem, totiž umim si představit rodinu přísůišenství/pouzder kerý by měli nějakym způsobem rozpínací oko a zároveň na jeho vnitřní straně protikus vecra... Takový pouzdro by pak bylo v naprostý symbióze s timhle páskem, nasazení bez nustnosti nic vytahovat a zárověň by velkro bránilo jakýmu koliv posouvání výbavy po pásku...

    TABORACEK: jejich neznam kouknu, ono asi jde taky o ty předpoklady a jaký má kdo nároky, tady je zřejmý že jde o maximální pevnost bez kompromisu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam