• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    JAHODOVE_PYRE: a copa máš v tý přepravce bratře?
    JAHODOVE_PYRE
    JAHODOVE_PYRE --- ---
    WOJTYLA: mám v aute v kufru skládací přepravku a cajk.. bágl mi přijde až moc velkej přepych, hlavně zbytečná manipulace když kufr neustále plnim a vyprazdňuju
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WOJTYLA: vozím v kufru ve staré kabele přes rameno

    1) pončo (pláštěna)
    2) pracovní rukavice
    3) ponožky teplé
    4) hřející polštářky
    5) energetickou tyčinku
    6) energy drink (ne Redbull, ale Gutar/Speed 8)
    7) menší deka

    Na přípádné záseky po cestě by to mělo stačit, nejezdím zas tak daleko mimo civilizaci.
    CROSS
    CROSS --- ---
    WOJTYLA: ...až ti do toho někdo vleze, aspoň se mu to líp ponese ;-]
    Já teda vozim lékárnu normálně před sedačkou spolujezdce, a ten typ věcí, co píšeš (popisoval jsem tady) vozim ve starý krabici od dětských plenek. Neni to moc fotogenický, ale zase se mi s tim celkem dobře manipuluje. Když nechám nezatažený víko kufru, zvláštní pozornost to neláká.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    helejte klucka... přemejšlim že bych si udelal takovej bágl co by byl furt v aute... tzn náká pláštěnka, ponožky, kalhoty mikina kudla, multitoll zdravotní věci svetlo náký a pár dalších píčovin co se mužou hodit. přemejšlim jak o vobalu (tedy báglu) tak i vo vnitřnim vybavení...

    máte nekdo neco takovýho v autě? co v tom máte? Linky, fotky, popisky nápady šupsem s tim...

    já našel tendle číňák vypadá na to aby se to válelo v autě celkem schopně...

    Men Travel Bags Tactical Military Backpack Molle Camouflage Bag Outdoor Sports Camping Hiking Waterproof Nylon backpack-in Hiking&Climbing Backpacks from Luggage & Bags on Aliexpress.com | Alibaba Group
    http://www.aliexpress.com/...ml?spm=2114.01020208.3.269.MuVvpT&ws_ab_test=201407_5,201444_6,201409_5
    UF0UN
    UF0UN --- ---
    Prodávám maxpedition neat freak v olive barvě, ve velice slušném stavu. Ňák mi tu už dlouho leží ve skříni a nepoužívám ho.
    Velcro držák na krátkou palnou included.
    Cena 1600, Brno
    ASACRA
    ASACRA --- ---
    INF1466: já mám ten ILPS 2L/3L taky naprostá spokojenost. Jen se mi utrhla ta vnitřní přepážka. Na delší treky nosím ještě 3l v petkach a pomocí UTA dolevam- geniální! (bohužel zatím nemám filtr).
    Na edc/kratší Trek si dovedu představit prave ten 1l váček.
    INF1466
    INF1466 --- ---
    ASACRA: taky mám source - 3l widepack a jsem s nim spokojenej, jen 3l už není úplně edc :) hlavně to cely otevírání je dobrý a prakticky na údržbu proti těm co maj jen kulatý otvory, který jsem měl dřív
    ASACRA
    ASACRA --- ---
    VACA: Source má docela zmaknutej celej systém. Hadice jdou do sebe propojovat, pomocí UTA můžeš plnit vak zkrz hadici, rychlospojky na hadicich jsou kompatibilní se sawyerem. Ten 1l sáček se dá nahoře celej otevřít stylem "loďák".
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    VACA: aha. no ja mluvim o Camelbaku :) tyhle lahvovy reseni jsem nepouzival... Ale princip bude imho stejnej...
    VACA
    VACA --- ---
    MAWERICK: skvela zprava ze se to da ustrihnout a znovu nasadit ventyl! Jj uz jsem objevil i samostatny hadice. :)

    Nn kit jsem myslel henten: http://www.kerberostactical.cz/...roduct/STG-TH-SCT-CO/hydratacni-konverze-source-convertube-coyote/ a kombinoval bych to s naglene wide mouth sbalitelnejma flaskama "igelitovejma"
    Ale musim rict ze ten kit mi padnul do oka natolik ze ho asi poridim driv nez ty naglene lahve a v mestskym provozu to pojedu s klasickou petlahvi, na to se tesim sakra.
    Pet lahev nosim edc prikurtovanou zvenku na tasce na molle vazbe:) na pohodlny piti ji vzdy odkurtuju a kdyz se mi nechce tak chlastam celou taskou :D sakra tohle mi odpadne, to se mi libi :D diky vam ze jste me privedli na tuhle myslenku a ASACROVI za nasmerovani na konverzni kit! :)

    MAWERICK: vyfouknout z hadice z5 do vaku.. Sakra jaktoze me takovahle zakladni vec nenapadla? :D mozna sem tak nejak podvedome kalkuloval stim ze ty ventily jsou jen jednosmerny.... Takze teda nejsou.. Ok :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    VACA: voda v hadicce samozrejme v zime zamrza, ale existujou neoprenove fusaky a v tom to chvili trva... A nejjednodussi samozrejme je v zime se napit a zbytek z hadice vyfouknout z5... a je po problemu :)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    VACA: da se oboji... Jak zkratit tak koupit nahradni hadice. resp. vzdycky koupis hadici s tim naustkem. Samotna hadice se koupit neda, ale to neni takovej trabl.

    celym kitem myslis i pytel?
    VACA
    VACA --- ---
    Protoze ale s camel bagem ani jinym ekvivalentem nemam zadnou zkusennost, rad bych se vas zkusenejsich zeptal jeste na par detajlu: da se ta hadice v pripade potreby nejak zkratit? Trea ustrihnout a zvovu nasadit ten ventil...
    A da se pripadne ta hadice koupit samotna nahradni, nebo jen znovu celej ten kit?
    VACA
    VACA --- ---
    ASACRA: hm hm koukal jsem na to, ake hodne sem se ted zhledl v tech lahvich naglene se sirokym hrdlem a k tomu ten konverzni kit.. Dospel jsem k tomuto zaveru z nekolika duvodu:

    -Jednak naglene ma to velky hrdlo, zatimco tohle ma jen maly hrdlo... -o vyhodach velkeho hrdla i moznostech to kompenzovat pri piti ruznejma vlozkama nebo redukcnima uzaverama jste me presvedcili... :)
    -Druhak, naglenku bych si urcite koupil tu srolovatelnou 1,5litrovou..
    -dale bych teh naglenek postupne mel asi vic. Jako ve finale by se mi libilo mit 2x1,5l a 1xlitrovku kvuli vyletnictvi
    -no a v neposledni rade se mi fakt zalibil ten kit jak jsi postoval tu: ASACRA, a to hned zase z nekolika duvodu: jednak bych tomu mel teh naglenek vic.. A druhak, a to se mi obvzlaste libi, ze to jde nasroubovat i na hrdlo klasicke pet-lahve.. To mi prijde skvely sakra. Mohl bych si v klidu pokracovat ve svym zajetym mestskym rytmu, ale zaroven mit vyhodu camel váčku, totiž sosat z ty lahve bez potŕeby ji odpínat z tašky... :)
    Tak uvidime, zatim mam ted teda jiny starosti takze na to prijde az casem, navic si nejsem jistej jestli letos jeste budu mit cas nejaky to vyletnictvimstihnut...

    Hele a jak je to v zime, voda v ty trubicce asi dost rychle zamrzne, co?

    (to je dalsi vec ze ja bych vlastne do teh naglenek ani nic jinyho nez cirou vodu nelil, tak snad bych je, ani tu hadici pak nemusel tak vehementne furt vymejvat...)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LA_PIOVRA: statečná holka...
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    Botky jezidsky holky ktera utekla ze zajeti ISIS

    ASACRA
    ASACRA --- ---
    VACA: než nějaké konverze bych radši použil rovnouhttp://www.kerberostactical.cz/cz/product/STG-THC-CAN-CO/hydratacni-system-source-kangaroo-1l-irr-coyote/
    FINSON
    FINSON --- ---
    VACA: Já si to právě na těch pár kroků po městě dovolím, jinak na to dlabu. Jo, luxus něco stojí :-)
    VACA
    VACA --- ---
    ASACRA: skvele, tim se mi zodpovedela i moje dalsi otazka, jestli se tyhle naglene váčky na vodu daj konvertovat na takovej "mini-camelbag"... Tyhle rozsireni si vyrabeji naglene sami, nebo jsou i vyrobci tretich stran ktery jsou s nima kompatibilni?

    Musim rict ze se mi zacina henleten naglene system docela zamlouvat... A koukam maj i 1,5litre wide mouth sbalitelnou...
    Jako ve meste asi zustanu spokojenej s petlahvi, protoze tu proste po dopiti zahodim do recyklu a nemusim se o nic starat, tahat domu, vymejvat, udrzovat pri zivote.. ale jinak se mi to moc zamlouva ty nag...

    A mel bych i dalsi dotazy: existuje v cechach nejakej "pimp my naglene" shop? Delaj se trea i nejaky termosky s timhle "wide mouth" na kery by se dala nasroubovat ta konverze? Ten rozmer toho wide mouth je kompatibilni s camelbag?

    A dalo by se na to nasroubovat trea tohle? http://www.ferrino.cz/zbozi/264-tapo-a-suzione/ nebo ekvivalent nejakej...

    FINSON: Me by se to na hrbu moc tahat nechtelo, hoodne chodim pesky, i v paze... Ale jako ma to styl mit si svoji oblibenou sklenici... Jako pocit pri piti ze skla je luxus o tom zadna:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam