• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    SVORO
    SVORO --- ---
    Tak je to už pár let co jsem si koupil Rush 72 Storm http://www.511tactical.cz/e-shop/batohy:c25/batoh-rush72:p1870.htm . Pár lidí mi tu říkalo, že ten bágl je fakt velkej a já neměl moc představu jak MOOC VELKEJ je :D Pro ty kdo si to nedokážou představit tak se do něj vejde kartón piva nebo PS 3 v bedně + pár dalších věcí jako brambůrky a 2x litrová láhev rumu a pár dalších blbostí. Stejně tak unese 30 kg rejže pokud to tedy unesete. Byl jsem a jsem z něho nadšenej, ale zjistil asi tím jak stárnu, že potřebuju menší batoh! Ten rush je fakt obrovskej a trochu těžkej :D obzvláště když ho naložíte věcma EDC charakteru až po řešení lehčí SHTF situace ;)

    Jak jsem se tedy zmínil, potřebuji menší batoh. Došel jsem k závěru, že batoh a ne MSG bag, protože bych ho moc neužil. A tak jsem začal pátrat a šel jsem na jistotu očumovat a zjišťovat stav u 5.11 malej Rush 12/24 jsem tak nějak zavrhl hned ne protože, by to byli špatný bágly, ale protože už jeden Rush doma mám. Tak se do užšího výběru dostali: MOAB 10, TRIAB 18 a All Hazards Nitro.

    Proč tyhle bágly?
    MOAB 10 http://www.511tactical.cz/e-shop/batohy:c25/batoh-rush-moab10:p1851.htm
    protože přes Rush tier system se dá připojit k Rush 72 !! Pecka měl bych malej bágl co přidělám na větší bágl když to budu potřebovat, třebas když někam pojedu na čundr/dovolenou nebo tak něco. (Na čundru jsem nebyl tak 15 let a dovolená je sprostý slovo co moc nepoužívám). Žel tenhle bágl má jednu zásadní výhodu a nevýhodu zároveň je to slingshot tedy bágl přes jedno rameno.

    TRIAB 18 http://www.511tactical.cz/e-shop/tasky-a-batohy:c4/batoh-511-tactical-triab-18:p42.htm
    pecka bágl! kterej se dá kombinovat s BROKOS opaskem http://www.511tactical.cz/e-shop/opasky-a-popruhy:c24/opasek-vtac-brokos:p168.htm. Navíc je to transformer, který je jak normální batoh tak slingshot! Celkem zajímavě řešen, ale pak Vás začnou napadat takový ty myšlenky co když to ten zip nevydrží a všechno se mi vysype? Jako bych v tom měl tahat 30 kg rejže nebo karton piva :D ono to z obrázků nemusí být moc znát, ale TRIAB má dno nahoře jak je držadlo, v podstatě batoh vzuhůru nohama :)

    All Hazards Nitro http://www.511tactical.cz/e-shop/batohy:c25/batoh-all-hazard-nitro:p2950.htm
    je menší bráška od All Hazarads Prime(, kterej je asi tak velkej jako RUSH 72 a vím, že před lety jsem o něm uvažoval, ale rozhodl se pro RUSH 72). Po pročtení několika textů a zhlédnutí videí tohle byl tak nějak můj vítěz. :))

    Tenhle rozhodovací proces jsem začal řešit na přelomu července/srpna a od té doby zjišťoval a přemýšlel proč ten a ten a né tenhle. A jak tak procházím videa a fóra, tak občas na mě juknul tenhle condor http://www.condoroutdoor.com/111075agentcovertslingpack.aspx (zajímavej low profile bágl, co je to za divný mole?) a občas jsem utíkal k maxpedition http://www.maxpedition.com/store/pc/Falcon-II-Backpack-3p110.htm ten modrej, ale co jsem koukal ne český eshopy tak furt není, ještě se občas mihnul nějakej ten Vanquest.

    To mole z toho condora mi moc nedávalo spát, člověk si říká, jo kdyby tak někdo udělal batoh s tímhle mole a nebyl to slignshot... smutný očíčka zalitý slzama... a je to cca týden co jsem narazil na video nějakejch kluků Black Owl Survival kde dostali novej batoh od Direct Action (v životě jsem o tom neslyšel snad jen v pornu), ale ten bágl byl měl tuhle mole vazbu skoro všude! tak koukám na víc videí a víc lidí z nich je vysranej a já tak nějak začínám chápat, že je to musí buď hype a nebo, že by na tom fakt něco bylo víc?

    Tak jsem pátral a zjistil, že Direct Action je značka od Helikon a říkám si: "A kurwa pšonek dojebaný!" jenže mám od helikonu Bundu a kalhoty měl jsem v ruce pár Helikon báglů a celkem spokojenost navíc ty kokoti udělali skoro přesně to co jsem hledal https://us.directactiongear.com/packs-and-bags/dust-backpack#35 takže mám rozhodnuto :/ :D
    Vzhledem k tomu, že od začátku září žiju bez cigaret tak si ho objednám příští týden jako odměnu a už se těším :D

    TLDR;
    Prošel jsem celkem kvanta batohů a možností, abych našel bagl od poláku na kterej se těším :D
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Pánové, poraďte mi nějakou solidní nepromokavou (asi teda gtx) nezateplenou bundu za rozumný peníze. Do města i do lesa, i když zadnej extrém, spíš výlety s dětma po Jizerkach a tak. Radši neutrální barvu, ne maskáč.

    Pro představu -třeba tohle mi nepřipadá špatný, ale nechám si rád poradit, díky
    http://www.alfatactical.cz/helikon-tex-nepromokava-bunda-helikon-ecwcs-iigenerace-cerna-vels.html
    STEVE
    STEVE --- ---
    WOJTYLA: congrats :)
    381007
    381007 --- ---
    381007: Až uspořádáme za rok sešlost někde na střelnici, bude to céres :D
    381007
    381007 --- ---
    WOJTYLA: ještě tady moc gratuluju :-) ročník 2015 je silnej. X nožířů, švadlen, dva průzkumáci, paragán, odstřelovač... to jsou jen známí a kamarádi. Letos je to mazec! Tvoříme revoluční ročník! :-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    381007: tak dedku je. Hlasim ze tacticool mimino veci uz potrebuju taky:-)
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    381007: popros majitele ;)
    381007
    381007 --- ---
    WOJTYLA: dělali jsme takovou sadu s litrovou nalgene k narozeninám. Vyráběl jsem to hodinu před odjezdem na narozeninovou kalbu a foto jsem nestihl :(
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    381007: Uka ve.
    DREAMWEB
    DREAMWEB --- ---
    LACHAUER: presne timhle smerem se ubiraly moje myslenky, dik.
    381007: joooo? :)
    davalo by to smysl na 1.5l petku od mineralky nebo uz to bude nestabilini?

    jeste mam teda alternativni myslenky zahrnujicj racny a zubate pasky ze snowboardoveho vazani. tak nevim.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    AXTHEB: Koukám na aktuální Gemmu a ta dělá přes ten kufr jistící popruh 8-)
    Turist 75 Khaki - Gemma sport
    http://www.gemmasport.cz/turist-75-khaki
    381007
    381007 --- ---
    LACHAUER: jo, tohle jsem dělal kamarádovi do Chrudimi :-)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    HANZEL: Já mám osobně jen tu nejlepší zkušenost s batohem od německé firmy Tatonka. Slouží mi už více než 10 let. A to ho používám prakticky na každodenní bázi. Vlastním konkrétně cyklistickou 30 (parádní organizace vnitřního prostoru, různé kapsy, zabudovaná pláštěnka, příjemný zádový systém, decentní vzhled, stále funkční všechny zipy), nicméně díval jsem se, že kolem 4 tisíc by nebyl problém koupit i 45. Namátkou něco jako Kings Peak 45. Ale to jsem jen tak v rychlosti nakoukl na český web. Dost možná by se v Německu nebo přes zahraniční e-shop dal sehnat i za levnější peníz..
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LACHAUER: to je super zrovna tyhke flasky mam.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    DREAMWEB: kdysi jsem narazil na tohle, ale nikdy jsem to neviděl v reálu, natož abych to zkoušel. Tak možná pro inspiraci:

    ITS Skeletonized Bottle Holders
    https://store.itstactical.com/its-skeletonized-bottle-holders.html
    DREAMWEB
    DREAMWEB --- ---
    381007: jsem myslel spis jenom sadu popruhu a sucheho zipu, ne fullcover. to zkusim nejak namalovat a pak poprosim o expertizu. vazne si netroufnu odhadnout, jak moc moje napady muzou (ne)fungovat v realu. :)
    381007
    381007 --- ---
    DREAMWEB: máme třeba padákové ripstopy. Větší ultralight abys pohledal :-)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    HNZDD: Jo. Ten predni zip mam teda menenej, ale jinak slouzi bez vady
    DREAMWEB
    DREAMWEB --- ---
    381007: jestli mas nejake navrhy, sem s nima. ja mam teda nejakou lightweight predstavu, ale zas mizerne schopnosti to nejak graficky vyjadrit :)
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    AXTHEB: taky kufrovy otvírání?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam