WOJTYLA: o to víc zajímací, pochlub se! Určitě jí máš vychytanou na míru potřebám, od koho? Maestro Pávek? :)
---
LORD_WANG;
HANZEL:) srovnávat ztrátu života s pár stovkami...
Budu teď přehánět a zajdu do extrémů.
Jednak, kráděž identity nemusí být o pár stovkách...
A druhak, ono někdy vytahnout na někoho teleskop může být pro jeho držitele nebezpečnější než odevzdat pár stovek. A naopak, stojí za to někoho např rovnou pohotově zastřelit než mu dát pár stovek? (zjednošuju a přeháním)
Ano, ono to s tím rfid chráněním to nebude zas tak horké abychom z toho měli třesavku, však sebou ale běžně nenosíme bio pas každý den.
Když ale někam cestujeme, pohybujeme se s ním přez vytížené centrální uzle apod., přijde mi naopak velice záhodné ho mít chráněnej proti neautorizovanýmu čtení.. (u toho pasu to rozhodně není o 15 cm, a nemusí jít nutně o krádež identity, může to být "pouhé" doplňování statistik různých "organizací" či jiných společenství...)
To zase přijde trochu úsměvné mě, tahat sebou denně bouchačku, teleskopák, pepřák na medvědy a přitom být lehkovážný a podceňovat takto jednoduše řešitelné záležitostí. Vždyť ten sáček stojí pár korun, nezabírá žádné místo a nic neváží.
Já třea v tuhle chvíly nemám potřebu rfid chráněné peněženky, (doklady v ní nenosím a žádné bezkontakty nemám) ale proč ne, naprosto mám pochopení pro to, že někomu ta fólie zašitá do peněženky může přinést dobrej pocit bezpečí, stejně jako někomu jinému teleskop ukrytej za pasem a já pro to mám pochopení, když to není moc okaté.