• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    INF1466: No ono daypack pro mě je jinej než pro manželku. Ty litry jsou lepší, ale taky se liší výrobce od výrobce.

    Nejlíp zajdi do obchodu a osobně se podívej do čeho by ses vešel.
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    Jinak dík, na čelajdy mrknu. A teda na powerbance trvám, pořád myslim, že lepší než hromada baterek.
    ZKAZA
    ZKAZA --- ---
    WOJTYLA: Hmm. To se dobře ptáš. Nemám pořád ještě zbroják, tak si podobnými hračkami kompenzuju tento nedostatek.

    S prakem jako s lukem - instinktivně. Natáhnout to až k líci, jinak se mířit moc nedá. Zkoušel jsem i šípy (s malou úpravou bez problému). S těma se míří o fous líp. Jinak si od nějakýho perkusáře půjč odlévací kleště a nadělej si kule. I ložiska by asi posloužily.

    A pak už jen trénink. Oči upřít na cíl, plynule natáhnout a vypustit. Nejdřív mi to moc nešlo, ale už bych se asi najed.
    CROSS
    CROSS --- ---
    IMUS: ta moje, z března loňskýho roku, teda strobo umí (2x rychle po sobě stisknout z rozsvícenýho režimu), ale stejně pro to nemám využití. Co na ní oceňuju, je ten nejslabší režim, na noční zásahy v dětském pokoji tak akorát. :-] Na Fenixu PD22 (to byla moje první volba) je ten nejslabší režim moc silnej.
    INF1466
    INF1466 --- ---
    VACA: ja to resim tak, ze mam z kazdy katergorie jeden (35,55+10,75+10) a vybiram dle potreby.. kdyz jedu do civilizace tak nemam problem vydrzet dva tydny s 35kou, vetsinu mista mi zabere stativ, fotak a objektivy.. kdyz mimo civiliziaci na tri dni tak mi staci 55 (nejvic zabira opet stativ, pak spacak a jidlo), ale kdybych nebral fotak a stativ tak i tech 35 staci.. 75 na vic jak tri dni kdyz potrebuju vsechno nyst sebou
    VACA
    VACA --- ---
    IMUS: aha, takze to na videu je jeste ten starsi model, skode to z toho odstranili...
    INF1466
    INF1466 --- ---
    Jj to je takový zjednodušeny pojmenování litrů..
    Length of trip


    Pack capacity (liters)

    Weekend (1–3 nights)
    35–50
    Multiday (3–5 nights)
    50–80
    Extended (5+ nights)
    70+
    SWIST
    SWIST --- ---
    VACA: Záleží asi strasně na tom co jsi zvyklý.. Já třeba tahám condor 3 day assault pack jako EDC. Ale tahám ssebou třeba stále zrcadlovku a 2 objektivy, lékárnu a další věci - viz nástěnka, je to ale už stará fotka a nějaké věci jsem vyřadil a jiné přidal.
    Bez jídla a jídelních pomůcek, ale s foťákem se do něj na 3 dny v zabalím a nemusím nic z krámů co tam mám vyndavat. Teď jak byl prodloužený víkend jsem chtěl s ním vyrazit ven, ale to se bohužel nepovedlo. Ale myslím si že bez foťáku a dalších blbostí bych se do něj zabalil.
    Problém je že jsme vždycky na půťáky třeba i jenom na 3 dny tahal velkou krosnu a byl jsem zvyklý ji vyplnit.. S tím chci teď taky něco udělat a naučit se vyjít s minimem.
    Jenom pro představu, do velké kapsy nacpu celý balík kofol a ještě nějaký menší nákup a v batohu to v pohodě odnesu.

    Ale věřím že jsou lidi kteří jsou schopni vyjít na víkend s 30l batůžkem..
    GIF
    GIF --- ---
    INF1466
    INF1466 --- ---
    VACA: kde to vidis? ja vzdycky vsude videl rozdeleni na litry.. zalezi asi na tom kam a kdy.. v zime je asi zakladni hadry trochu neco jinyho nez v lete
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    volové umíte nekdo s prakem/doporučíte prak/jak s tim mířit a vubec??
    VACA
    VACA --- ---
    simvás, jak je to s tema batohama a jejch kategoriema, jednodení, dvou, tří... ? podle čeho se to určuje, co všechno by se do třea 3day bagu mělo vejít? zradlo na 3 dny, spani a nejaky zakladni hadry by to melo bejt schopny pojmout?
    CROSS
    CROSS --- ---
    ad VACA: Olight S10 (teda v obyč verzi na CR123A) je výborná baterka a za sebe můžu jenom doporučit ze zmíněných důvodů.
    VACA
    VACA --- ---
    BLOWUP: taky by se dalo, ale tady je to řešený normálně kontaktem



    voda tomu nevadí


    Olight S10 L2 River Test
    https://www.youtube.com/watch?v=erhQGEkms5w



    mimochodem tohle je skvělá lampička, na svojí velikost to fakt svítí suprově, mj i díky použitýmu zdroji. A je tak malá a lehká, že se dá připevnit dát kamkoliv, kdo nosí kšiltovku má čelovku hned :D. mj i ten magnet na dnu je praktickej páč ji můžete ledaskde "přilepit"
    Jedinou za mě vadu na kráse má, že jen v "cool-white" bílá, a přitom její předchůdce děali i žlutou.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    VACA: hm, myslis nabijeni indukci? To by mohlo fungovat.
    VACA
    VACA --- ---
    HANZEL: a nebo bednu kvalitních akumulátorů ;)
    VACA
    VACA --- ---
    VACA: akorát teď koukám že ten XTAR nemá vstup na usb :( což nechápu. Ale jsou i s, já mám usb dovnitř i ven, koupil jsem ji na ledshopu asi za 2kila, ale teď ji tam nemá....

    BLOWUP: nemusel by bejt problém s vodotěsností a usb dobíjením. Známej má olight kterej nabijíš prostřednicvím magnetyckýho kontaktu na dně baterky, tam se přikládá kus kerej má na druhym konci usb. Takže vodotěsnost zaručena.
    HANZEL
    HANZEL --- ---
    ZKAZA: tak to ja mam upne opacnou filozofii :) powerbanka... nabijes jednou celovku, 2x mobil a bez usb koncis... kdyz koupis bednu alkalickych baterek, nic te neprekvapi ;)

    samo ale zalezi na ucelu pouziti... za me vetsinou do lesa a na hory, kde se obcas clovek par dnu k zasuvce nedostane...
    VACA
    VACA --- ---
    ZKAZA: možná by jses nemusel vyhraňovat jen na usb nabijecí svítilnu. Dneska jsou poměrně dostupný různý "ultraportable" usb nabiječky na akumulátory. Taková jednoslotová usb nabiječka aku váží fakt zanedbatelně, a její výhoda může být, že s ní nabiješ nekolik druhů aku z jakéhokoli usb zdroje... např http://www.kronium.cz/index.php?act=viewProd&productId=932

    a nebo pak sofistikovanější http://www.ledshop.cz/nabijecka-xtar-sp1~z7817.html která zvládne jak nabíjet tvoje akku z usb, tak s nabitými i sloužit jako powerbanka protože to má i výstup usb. něco podobnýho já teď pjedu s 18650

    jinak jako ukazatel výkonu svítilny může být právě zdroj kterej používá... Přesně jak říkáš, jde hodně o proudy který zvládne aku dát, a v tom 18650 nemá konkurenci. Pak ještě ta jeho poloviční verze celkem dává, s tužkovkama to nelze zdaleka srovnávat.

    co se týče indikace vybití, nemusí to vždy nutně ztlumovat, mě to třea v určitym intervalu zabliká jako výstrahu, režim volím vždy já jakej potřebuju, takže můžu svítit hodně až do dna když je třeba....
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ZKAZA: Tak moje je vodotesna, timpadem by asi nejakej USB byl trochu problem na utesneni. Spis by to chtelo nabijecku ktera to s USB umi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam