• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    SWIST
    SWIST --- ---
    Chlapi, poraďte.. Kam po praze pro nějaké rozumné, civilní kalhoty? Doposud jsem kupoval v M&S ale teď jsem našel jen s hodně úzkým střihem což mi moc nevyhovuje. Cejtim se v trom jak buzna.. Ideál si představuju černé, pohodlný třih - širší nohavice, né kapsáče, cena litr max spíš méně.
    ZELCA
    ZELCA --- ---
    LACHAUER: Mám Activent 55 ale zatím sem ho nestihl v terénu vyzkoušet. Ale v ruce se zdá bytelnej a docela vychytanej - hlavně ta nastavitelná zadní část je super (ale měl sem zatim shitový krosny takze mozna pro nekoho to zas tak super neni)
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Máte tady někdo delší zkušenost s batohy pinguin? Byl jsem si vyzkoušet nějaké větší, a připadá mi že je to přesně to co potřebuju (konkrétně se rozhoduju mezi Activent 55 a Explorer 60), i cena slušná. Akorát nevim jestli se to třeba po roce nerozpadne, nebo to nezačne nějak moc vrzat a tak. Hodnocení na webu taky celkem slušné.

    (Abych předešel zbytečným diskusím, samozřejmě vím že Deuter je s kvalitou jinde, ale to taky s cenou, že jo.)
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    MORGAIN: No mě právě příjde, že to zas vynahradí ten střih, kdy se to do něj dá všechno dobře nacpat. Že ty litry jsou nainvestovaný do toho hlavního prostoru a ne rozstrkaný po menších kapsičkách.
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    IOT_JH: jako vizuálně je boží, ale malý objem... :-(
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    DELLAMORTE
    DELLAMORTE --- ---
    MORGAIN: Já už asi 5 let používám starší verzi tohoto: http://www.booqeurope.com/eu/backpacks/boa-flow/BF2-GFT
    Minulý týden jsem v tom vezl 15" ntb, 2x 1l s nakládanými jalapenos, 2x 1/4 l další zavařovačky, potom klasika zdroj, nějaký kabely, CD a jednu hodně obézní knížku.
    Na zádech sedí v pohodě a i kvalita je víc než dobrá.
    (tohle je přesně to co mám: http://theawesomer.com/booq-boa-flow-m/19883/ )
    B3DA
    B3DA --- ---
    MORGAIN: crumpler half photo backpack. polstrovani na fotaky je vcelku vyndavaci, ziskas tedy misto treba na ty boty, + velka kapsa + polstrovana kapsa na zadech na ntb. u tech fotobatohu je polstrovani fakt festovni takze se ntb nic nestane ani kdyz batoh na hulvata pustis z vysky. mam asi 6let starou verzi ale az na detaily delj porad to samy.(pri ty prilezitosti bych rovnou varoval pred nefoto batohama crumpler s ntb kapsou, ktery polstrovani skoro nemaj)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    MORGAIN: http://victorinoxcz.cz/do-skoly-a-za-sportem/slimline-laptop-backack
    Mám v černé, 14'' notes + věci na cvičení vč. bot se vejde.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    MORGAIN: Kouknul bych se na sportovní batohy. Záleží jak máš velký notebook, ale třeba já mám mám Deuter Transalpine, který je sice deklarovaný jako "cyklistický", ale je členěný přesně jak chceš - v zádové části je taková placatá kapsička do které můžeš dát notebook, nejlíp ještě v pouzdře, zbylý prostor je nečleněný (můžeš ho rozdělit přepážkou na dolní a horní část).
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    SWIST: Pouzdro dobrý nápad, je to o tom vytažení jen párkrát, to mi nevadí. Pro mě je tam zásadní ten poměrně velký nečleněný prostor na neplacaté věci...
    SWIST
    SWIST --- ---
    A co se týče vnitřích prostorů, taky nemám rád hodně členěný vnitřek batohu. Když najdu batoh který se mi líbí a vyhovuje i cenově tak se koukám po uživatelských recenzí na youtube..
    SWIST
    SWIST --- ---
    MORGAIN: Jasně, no s úplně civilním batohem ti asi moc neporadím, nosím sportovní a tacticool věci. Ale chtěl jsem jen upozornit na možné řešení, které se mi zdá možná i lepší. Záleí asi taky jak často nosíš ntb a kolikrát denně ho vytahuješ z batohu. Pokud by to bylo třeba denně ale jen z domova do práce a z práce domu tak pouzro asi není probém, ale třeba ho 10x za den vytahovat z batohu a pak ještě z pouzdra a po chvíli zase uklízet by mne pravděpodobně moc dlouho nebavilo.
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    MRNOUS: Neznám, teď na ni koukám a taky mi přijde dělaná na placaté věci...
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    Nejhorší na tom je, že jsem ještě nenašla, že by někde měli vyfocený ten batoh zevnitř, abych věděla, že to členení, o kterém tam píšou, neomezuje prostor batohu na placaté věci, ale je tam prostě relativně hodně volného prostoru na cokoliv...
    Ze sportovnějších jsem našla třeba toto:
    Specifikace Batoh Coleman MAGI CITY 33Black - Heureka.cz
    http://batohy.heureka.cz/batoh-coleman-magi-city-33black/specifikace/#
    MRNOUS
    MRNOUS --- ---
    MORGAIN: na značku Dicota si se dívala?
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    SWIST: To je varianta, se kterou nemám problém, pokud se najde něco použitelného, ale přiznám se, že jsem zatím neviděla ani moc vhodně velkých městských batohů - jiných, než očividně trekových, které považuju za krajní variantu - pořád to budu nosit k podpatkům, sukni a kabátu...
    Takže doporučení tímto směrem beru taky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam