Málem bych zapomněl na to hodnocení kalhot Clawgear Raider MK.IV po delším čase užívání. Psal jsem o nich po koupi:
[ STEPNI_VLK @ E.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce ] Nosil jsem je den co den v kuse 2 měsíce bez praní. Teď po vypraní vypadají v podstatě jako nové. Postřehy jsou následující:
+ Materiál Polycotton (35 % bavlna, 65 % polyester) je nejen pružný a přizpůsobivý, jak už jsem psal, ale také se z něj velmi snadno odstraňují skvrny od krve či ptačích hoven. Značka ideál, potřebujete-li být (v práci) za "slušňáka".
+ Přestože jsou hřejivější, krásně ventilují, takže se mi ani ve vyšších teplotách na přelomu září a října nestalo, že bych měl kupř. propocený zadek nebo kolena (což u čistě bavlněných kalhot pochopitelně zvyšuje pravděpodobnost roztržení na koleni při rychlém pohybu nohou nahoru), nebo že bych se v nich prostě celkově cítil zapařeně.
+ Zipy jezdí jako po másle. Ani jednou se mi nestalo, že by se nějak zadrhly.
+ Nůž jsem několikrát denně používal, tj. jeho klip přejížděl přes okraj a šev kapsy. Na daném místě ovšem zatím není znát ani stopa po opotřebení ve srovnání s kapsou na druhé straně.
+ Kapes je na kalhotách tak obrovské množství, že jsem při běžném provozu využil sotva jejich polovinu.
+ Kalhoty jsou subjektivně velmi příjemné na nošení a když je zapotřebí, při kombinaci s vhodným oblečením a obutím působí díky barvě a střihu i docela společensky.
± Párkrát se mi stalo, že jsem při jejich oblékání špičkou nohy zachytil za systém k vytahování kolen, nicméně není to nic zásadního.
± V pase sice zpočátku (a po vyprání) drží jen pomocí stažení poutek na suchý zip, ovšem záhy materiál nošením přeci jen trochu povolí, takže bez řemene jsem se nakonec neobešel.
- Asi na dvou místech se mi začala párat nit (prošití kolene a napojení pravé kapsy s pasem). Řešil jsem to opálením jejího konce zapalovačem.
Celkově prostě zatím panuje maximální spokojenost. Za ty peníze jsem dostal přesně to, co jsem potřeboval a očekával..