• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    SWIST
    SWIST --- ---
    STENNY: ok, kouknu na to. Za 3k bych ho asi bral, těch 5 je už na mě dost.. Já mám právě za to, že jsem toho condora dodělal právě tím dlouhodobým přetěžováním. Pokud píšeš že ten tvůj drží, tak je to super..
    STENNY
    STENNY --- ---
    SWIST: Mám v téhle litráži Source Patrol a nemůžu si ho vynachválit (nikdo mi nevymluví, že zevnitř není větší než zvenku, nosím v něm standardně 5 a víc kilo nákladu, parkrát taky 30 a nikdy nic nepovolilo), ale koukám, že teď už stojí přes 5000; já ho kupoval v nějaké slevě asi za 3000.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    HANZ23: No ja to mam taky uplne u prezek ale dre me to do zeber trochu

    SWIST
    SWIST --- ---
    VACA: JInak na DA jsem se díval a co by mi sedlo je ten Ghost.. Akorát se zdá že není momentálně k dostání.. Zatím to ale vypadá buď opět Condor, nebo se na to vyseru a zkusím 511 a budu doufat že mi vydrží alespoň 10let.. :D
    HANZ23
    HANZ23 --- ---
    WOJTYLA: NAVARA: taky jsem resil a po dotazeni a odrolovani k prezkam mi nikde neprekazi a nedrou
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    WOJTYLA: Mam ještě jak původní smotání těch ruliček, tak nastavení délky popruhů (poměrně natěsno a tedy baťoh celkem vysoko) - a ruce se mi těch ruliček vůbec nedotýkají, jsou kousek pod žebry / u spodních žeber, kde už je místo
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    Kluci kdo tu mate Dragon Egg, jsk resite ty popruhy ramenni to zakonceni? Pkud to mam do rulicky tak mi to dre ruce v lete. A kdybych to nechal volny tak se mi to zas povoluje.
    SWIST
    SWIST --- ---
    VACA: ok, díky. Kouknu na něj, i když tedy to co tě znervózňuje je pro mě asi docela zásadní. K batohu se nechovám úplně nejlépe (neprasim ale viz popis dál) a tohle by mohla být věc na které rychle skončím.

    Co se týče condora tak jsem byl hodně spokojený, více méně odešel díky mé blbosti. Batoh jsem měl snad 4 roky..
    Co nemám rád a odešlo jako první byla síťka na vnitřních kapsách - házel jsem tam drobnosti, tužky, propisky, zavírák všechno bez ohledu na ostrou hranu a na pár místech se síťka protrhla. Ale vydržela hodně a dlouho. Možná dříve než síťka se odporoučel vnitřní organizátor v menší kapse. Ten ale nevyužívám vůbec, nosil jsem v té kapse lékárnu náhradní triko a pak občas nějakou drobnost a neřešil jsem kam to dávám.
    Tyhle dvě věci ale na používání pro mne nebyli až zas tak omezující, že síťky něco občas vypadlo tak jsem to hledal na dně batohu ale pohoda. Pak se ale protrhla přepážka mezi vnitřní velkou kapsou a vnější spodní kapsou, nebo protrhla.. Povolil na jednom místě šev.. Takže menší věci začali cestovat..
    Co ale znemožnilo používání úplně bylo když odešel zip na velké kapse - na jednom místě se utrhl a jeden z jezdců se vyvlékl, na poprvé jsem to opravil a zašil, ale vydrželo to jen chvíli..
    Celé je to ale tím že batoh přetěžuju, nebo si to alespoň myslím. Můj EDC základ je relativně těžký - mimo jiné tahám i zrcadlovku a dost často 1,5l vody.. A pak když dělám nákupy, tak všechno tahám v batohu. Párkrát jsem do něj nacpal i celý balík kofol..
    Takže za mě super batoh, a trochu se i divím že vydržel tak dlouho..
    VACA
    VACA --- ---
    SWIST: Prozkoumej ještě ty nový helicony, resp. tu jejich řadu Direct action. Jsou to docela sympatický batohy a působěj kvalitně.
    Jediný co mě u nich trochu znervózňuje, ta vnitřní textilie pod jejich "laser mole" Sice že to co tvoří vnitřní prostor je jen tenká relativně jemná textilie, a přez to je jen ta děravá mole vrstva.
    Při protržení toho tenkého se obsah začne dostávat do prostoru pod laser mole, který je navíc děravý jak řešeto...
    U batohů s normální mole vazbou je tato přišitá na pevné corduře jež zároveň tvoří vnitřní prostor. Což na mě působí o trochu jistěji.


    ale když už condor dosloužil rád bych se tě zeptal: poděl se s námi o zkušenosti...
    Jak dlouho sloužil, a co byly jeho nejvetší slabiny, a čím se nakonec odporoučel?
    A co byly naopak jeho silné stránky?


    SWIST
    SWIST --- ---
    Dotaz na větší EDC batoh... Měl jsem condora tuším že to je 72h asault pack, který se mi už ale totálně odporoučel, bral jsem ho jako levnější alternativu k 5.11. Ten se tedy opět dostává do hry, ale stále ta cena... :X takže pokud by někdo věděl o něčem podobném...
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    OCTOPUSS: Nosim na stridacku Helikon UTP a SFU a jsem s nimi pomerne dost spokojeny - UTP jsou o neco tesnejsi, ale rozhodne ne tak, jak popisujes u tech Clawgearu, proste akorat neplandaji volne kolem nohou jak jsem zvykly od SFU.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Máte někdo zkušenosti s baterkou ThruNite TN12?
    FROSTWOLF666
    FROSTWOLF666 --- ---
    PRAASHEK: Ty batohy se liší jen vzhledem spodní přední kapsy. Velikostně jsou úplně stejný. Ten zelený co jsi postoval tak mám právě v černý. Za tu cenu neuvěřitelný batoh. Potkat do nich malý assaul v černý tak ho koupím.
    ASACRA
    ASACRA --- ---
    LACHAUER: myslím, že po domluvě s Mistrem Pavkem, by jste mohli přijít na nějaký šikovný mezikus
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Ma nekdo nějaké elegantní řešení, jak věšet na ramenní batohove popruhy sumky s pals vazbou? Tedy myslím samozřejmě u batohů, co tam nic takového nemají. Nějaký adaptér atd.? Zatím řeším různě karabinami apod. ale elegantní to není.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    ten vypadá fakt čupr
    Větší taktický batoh S14 Drago s PALS vazbou zelen | Trapper.cz
    http://www.trapper.cz/vetsi-takticky-batoh-s14-drago-s-pals-vazbou-zelen/
    CROSS
    CROSS --- ---
    Pro změnu něco netaktickýho — nestál byste někdo o ledvinu od (kdysi) Boblbee, nyní Point65, hardshell na menší foťák? Já to kdysi pořídil, ale FF DSLR se tam nevejde ani s pevnou padesátkou a navíc na to nemám postavu :-] Dá se to samo nosit i bez foťáku. Oproti tomu současnýmu ten můj má vnější kapsu napevno a označení ještě Boblbee, a je teda černej. Stav jak novej.
    (Ptám se proto, že na víkend asi mířim do Čech, tak že bych to přivez.)
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    FROSTWOLF666: dyť to je jinej batoh :) ale ten se mi teda líbí moc
    STEVE
    STEVE --- ---
    Toto taky nevypadá špatně. http://vertx.com/edc-essential-bag Samozřejmě pro pokročilé EDC nositele je to dost malé :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam