• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    SWIST
    SWIST --- ---
    CYBERKOTLIK: Já takhle tahal 2 na plachtě.. Přijdou mi fajn, ale když máš široký kmen, nebo nějakou větev hodně taleko, tak už je to docela problém. Mít 5m provázek je v některých ohledech univerzálnější než 3m gumicuk.. Proto to kombinuju.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SWIST: gumicuky sou super na cokoliv, ja takhle jezdil dlouhy leta - mel sem kostru od krosny, a na ni gumicukama pricvakany vsechny veci (spacak apod). na noc sem je sundal, zahak za sebe a natah treba mezi stromy a pres ne celtu, apod. a je super, ze v desti nemusi clovek nic vazat ale jen to zahakne za ocku a kolik.
    SWIST
    SWIST --- ---
    WOJTYLA: Hele myslím si že ten paracord je na tohle dost tenký, kvůli tomu rozvazování. Tedy přímo s paracordem u tohohle zkušenosti nemám, ale třeba co jsme dřív vázal hammaku na ambulanťák na cca 3-4mm tlustém lanku, v okamžiku kdy to navlhlo tak to bylo ráno už peklo rozvazovat. Jasně, necelých 90kg zatížení přes noc je něco jiného než přidržení plachty, ale i tak.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    ASACRA: vubec nevim možný to je....
    ASACRA
    ASACRA --- ---
    WOJTYLA: moc se v tom nevyznám, ale není tenkej paracord a 2mm rep šňůra jedno a to samé?
    Alespoň mi to tak připadá :D
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LACHAUER: hele a co tenkej paracord? podle me paracord obecne nejlepší snura na cokoliv...
    STENNY
    STENNY --- ---
    LACHAUER: Používám kombinaci paracordu a tenké kulaté opletené gumy, kterou jsem koupil v Kutilovi na Florenci.
    SWIST
    SWIST --- ---
    LACHAUER: Já používám tenké horolozecné statické lanka. Slouží mi už hodně dlouho a dobře. Chce to dobře vychytat tloušťku aby nebyli moc tenké - uzly se pak špatně rozvarují (lze řešit samozřejmně vhodným uzlem) ale zároveň né moc tlusté aby zybtečně nezabírali místo. Ale bude to podobné jako s tím paracordem, bude to předimenzované a asi i dražší.

    Nebo jsem poslední dobou experimentoval i s gumicuky a taky to není úplně špatné, i když jsou hodně omezující kvůli délce.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Trochu offtopic ale ptal jsem se neúspěšně v outdoorovým klubu tady, a vy víte všechno :-)

    Jaky je nejlepší materiál pro napínací šňůry ke stanům a celtám? Pročetl jsem pár diskuzí a celkem se v tom ztrácím. Nepotrebuju asi žádnou Dyneemu apod., prostě jen šňůru z kutila. Ale jakou? PES, PP, PE...? Co se vlastně pouziva pri vyrobe stanů? rozhodující je asi nenasákavost, schopnost "udržet uzel" (neklouzavost?) a pevnost. Parakord je kanón na vrabce, řek bych.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ZAPPO: ja si teda vzdycky vystacil s klasickejma krabickama na jidlo, sice nejsou tactical ale zas sou vodotesny:) (napr http://www.online-market.cz/kuchynske-potreby/dozy-boxy-chlebovky/doza-obdel-1-0l-ph-mix-barev.html )
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    DARUMA: Jo, to vypadá jako to co jsem hledal. A zdá se že jako dry box toho najdu víc. Dík.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    ZAPPO: Pelicase dela maly skatulky za par stovek. Maj je k videni u skody ve vodickovy v praze.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    DARUMA: Tohle je přesně to co nechci. Mám už i něco lepšího, jde mi o to, že to je typicky něco co nosím v horní kapse batohu a je mi nepříjemný bát se, že když bude pršet a zapomenu na to, tak se mi tam dostane byť jen vlhkost, když ne bazén.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    DARUMA: Akorát si projdi velikosti. Tohle je Micro, já jsem si pořídil Mini (ta je větší) a stejně budu muset asi pořídit ještě o fous větší.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    ZAPPO: Není to krabička ale je to plus mínus vodotěsné. https://www.armed.cz/organizer-maxpedition-micro-pocket-organizer/d-102898/
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Tady se asi doptám nejlíp. Chci krabičku, pevnou a vodotěsnou, na spíš drobný věci do batohu. Mobil, powerbanka, peníze, léky, náplast - o moc víc v tom nebude. Můžu to hodit do nějakýho sáčku a potom do krabičky, ale už je to trochu nešikovný. Kdybyste měli na něco takovýho tip, budu rád. Rozměrově tak kolem 18x14x6 ale je to hodně by oko.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    To je stejně bezva, na co všechno se dá přilepit přídavné jméno "taktický" :).
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    MONOEGO: rád tě toho zbavim esli chceš:-)
    RIVAN
    RIVAN --- ---
    MONOEGO: Tak ja bych rekl ze s tim pujdou vcelku dobre rozbijet vsemozne prilby a podobne veci, jako se starym bojovym kladivem :-D Akorat hrebik se s tim bude zatloukat fakt spatne :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam