• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    Co sebou nosíte každý den? Tašky, batohy, kabelky a jejich obsah, Tacticool geeks, a US paka ...
    Rady ohledně batohů, tašek. Ukažte fotky toho, co s sebou taháte každý den...
    TABORACEK --- Vyhnete se vsemu na cem je jen trochu jmeno toho dementa beara gryllse
    ZDRAVOTNICKÝ KURZ ZDrSEM - TERMÍN KVĚTEN
    Přihlášení:
    KEMAL
    WOJTYLA
    ADITU
    HOLY_SEAL
    DIMS

    ODKAZY: http://www.maxpedition.com/ | https://www.511tactical.com/ | http://www.blackhawk.com/ | http://www.specopstech.com/ | http://www.crumpler.eu/ | http://www.jptt.cz/ | http://www.spartanstactical.cz/ | http://edcforums.com
    (Přidávejte další.)

    SPŘÍZNĚNÉ KLUBY: [ NOŽE - ] | [ Vybal to! aneb obsahy vasich kabelek ]
    rozbalit záhlaví
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    SWIST: gumicuky sou super na cokoliv, ja takhle jezdil dlouhy leta - mel sem kostru od krosny, a na ni gumicukama pricvakany vsechny veci (spacak apod). na noc sem je sundal, zahak za sebe a natah treba mezi stromy a pres ne celtu, apod. a je super, ze v desti nemusi clovek nic vazat ale jen to zahakne za ocku a kolik.
    SWIST
    SWIST --- ---
    LACHAUER: Já používám tenké horolozecné statické lanka. Slouží mi už hodně dlouho a dobře. Chce to dobře vychytat tloušťku aby nebyli moc tenké - uzly se pak špatně rozvarují (lze řešit samozřejmně vhodným uzlem) ale zároveň né moc tlusté aby zybtečně nezabírali místo. Ale bude to podobné jako s tím paracordem, bude to předimenzované a asi i dražší.

    Nebo jsem poslední dobou experimentoval i s gumicuky a taky to není úplně špatné, i když jsou hodně omezující kvůli délce.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Trochu offtopic ale ptal jsem se neúspěšně v outdoorovým klubu tady, a vy víte všechno :-)

    Jaky je nejlepší materiál pro napínací šňůry ke stanům a celtám? Pročetl jsem pár diskuzí a celkem se v tom ztrácím. Nepotrebuju asi žádnou Dyneemu apod., prostě jen šňůru z kutila. Ale jakou? PES, PP, PE...? Co se vlastně pouziva pri vyrobe stanů? rozhodující je asi nenasákavost, schopnost "udržet uzel" (neklouzavost?) a pevnost. Parakord je kanón na vrabce, řek bych.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ZAPPO: ja si teda vzdycky vystacil s klasickejma krabickama na jidlo, sice nejsou tactical ale zas sou vodotesny:) (napr http://www.online-market.cz/kuchynske-potreby/dozy-boxy-chlebovky/doza-obdel-1-0l-ph-mix-barev.html )
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    DARUMA: Jo, to vypadá jako to co jsem hledal. A zdá se že jako dry box toho najdu víc. Dík.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    ZAPPO: Pelicase dela maly skatulky za par stovek. Maj je k videni u skody ve vodickovy v praze.
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    DARUMA: Tohle je přesně to co nechci. Mám už i něco lepšího, jde mi o to, že to je typicky něco co nosím v horní kapse batohu a je mi nepříjemný bát se, že když bude pršet a zapomenu na to, tak se mi tam dostane byť jen vlhkost, když ne bazén.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    DARUMA: Akorát si projdi velikosti. Tohle je Micro, já jsem si pořídil Mini (ta je větší) a stejně budu muset asi pořídit ještě o fous větší.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    ZAPPO: Není to krabička ale je to plus mínus vodotěsné. https://www.armed.cz/organizer-maxpedition-micro-pocket-organizer/d-102898/
    ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    Tady se asi doptám nejlíp. Chci krabičku, pevnou a vodotěsnou, na spíš drobný věci do batohu. Mobil, powerbanka, peníze, léky, náplast - o moc víc v tom nebude. Můžu to hodit do nějakýho sáčku a potom do krabičky, ale už je to trochu nešikovný. Kdybyste měli na něco takovýho tip, budu rád. Rozměrově tak kolem 18x14x6 ale je to hodně by oko.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    To je stejně bezva, na co všechno se dá přilepit přídavné jméno "taktický" :).
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    MONOEGO: rád tě toho zbavim esli chceš:-)
    RIVAN
    RIVAN --- ---
    MONOEGO: Tak ja bych rekl ze s tim pujdou vcelku dobre rozbijet vsemozne prilby a podobne veci, jako se starym bojovym kladivem :-D Akorat hrebik se s tim bude zatloukat fakt spatne :)
    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    Včera jsem dostal tady tohle http://www.colosus.cz/kladivo-elite-force-ef801/ Jen se nějak nemohu zbavit dojmu, že je to zbytečný těžítko na batoh.. Nebo se pletu :D
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    STEPNI_VLK: Taky bych občas chtěl mít postavu jako hipstr :)
    HNZDD
    HNZDD --- ---
    DARUMA: podle chuti konkretniho soudruha ja mam maxpedition
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Aby to tu nebylo zase až tak jednoznačné...

    WOJTYLA & OCTOPUSS: Sháněl jsem nějaké nové kraťasy, už jsem přemýšlel i o superdrahé firmě Fjallaraven, když tu mě kolega opět zatáhl do prodejny Alfatactital. A první kraťasy, na které jsem padl, byly Field Short od firmy Clawgear. Jak zajisté víte, vlastním od nich klasické kalhoty, se kterými jsem v práci na výsost spokojen. Kraťasy jsem vyzkoušel, padly mi jako prdel na hrnec (jsem atypická sušinka, takže si vystačím s velikostí S), plus kapsy, celkové zpracování a vychytávky opět nezklamaly.

    Koupil jsem je v černé a po 14 dnech testování jsem si hned přes web objednal i zelenou verzi, kterou už mám dnes také na sobě. Na pravé straně je výborná všitá vnitřní kapsa, která umožňuje oddělit mobil od ostatního. Skvělá je ta černá podšívka v pase, která krásně odvádí pot a celkově působí velmi příjemně na nošení. Materiál se dá opět perfektně čistit a případná rozlitá tekutina na něm chvíli "levituje", takže máte při polití čas ze sebe většinu setřást, aniž byste byli durch. Zapínání na druky je subjektivně lepší než na knoflík (jednak je to rychlejší, jednak když mi při chcaní nestačí otvor po rozepnutí zipu, tak prostě samovolně "rupne" ten nižší druk a netrpím tudíž dojmem přiškrcení hadice). Zipy YKK jezdí jako po másle. Jediné malé mínus, které jsem prozatím zaregistroval, jsou ty malé kapsy na bocích na nůž, baterku apod., které jsou tak moc na boku, že nůž v nich umístěný někdy lehce cítím při jízdě v autě.

    STEVE & WOJTYLA: Mně ta cena přijde v pohodě. Rozhodně dám radši 2 litry za Clawgear, které mne možná i přežijí, než 1 litr za Surplus Xylontum, které se na mně trhaly skoro jako toaletní papír, barva černých po prvním vyprání zmutovala do jakési odporně nedefinovatelné, druky upadávají pomalu i po křivém pohledu, tak nějak povšechně stojí za vyliž prdel a po dvou letních sezónách je můžu prakticky vyhodit... čímžto tedy dodatečně neděkuji za tip, který jsem tady na ně kdysi dostal...
    SWIST
    SWIST --- ---
    WOJTYLA: hele díky, ale musím stihnout vlak v 1717.. Takže by se to moc dobře nestíhalo. Zkusím tesco na národce. Když to nevyjde tak budu bez přístřešku, ale to se jednu noc zvládne..
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SWIST: nebo jakou přesně plachtu... hod mi telefon na sebe, mužu ti to koupit v Libni ve stavebninách a nekde se cetou srazíme mezi letnou/hlavákem/magistrálou/Hiltonem a dám it to
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    cive v řepích OBI/Hornbch
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam