• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    MONOEGO
    MONOEGO --- ---
    BRUKEV: mam doma konzervy, rýži, těstoviny, zavařeniny a 200L balene vody vše cca s expirací konec roku 2017.. Nějaký to MRE, + evakuační zavazadlo s jidlem na 3dny. Kanistr benzinu, benzinový vařič, filtr na vodu
    Průběžně obměnuju, co už končí, beru ssebou do lesa.

    Dle meho v případě průseru tak 2-3dny max ve městě pak co nejdal od lidí.. :) Otazkou je kam ? :D
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    SWIST: Ano, v případě průseru se velmi hodí chalupa v rozumné dojezdové vzdálenosti. Je tam dost prostoru pro skladování potravin a většinou i zdroj vody a možnost topit/vařit se dřevem, takže obvyklé potraviny jsou vyhovující. Ve městě je třeba zásobit se konzervama, vařičem a filtrem na vodu.
    SWIST
    SWIST --- ---
    Vaření níže zmíněných potravin je problém, je potřeba voda a ohřev, ale na druhou stranu jejich trvanlivost a pořizovací cena... Navíc v případě nějakého velkého průseru je nesmysl zůstávat ve městě.. To co jsme já pořizoval vyjde snad na 230,- za 0,5kg a mělo by to energeticky pokrýt 2 dny pro dospělého člověka při normálním provozu... Ale za 230,- je pár kg těstovin nebo rýže a trvanlivost to má při správném skladování trvanlivost taky v rámci let.. Ale to už je asi mimo rámec tohoto klubu..

    Moc mě nenapadá co kupovat aby to nestálo balík, vydrželo dlouho a nebyl potřeba ohřev/voda..
    RIVAN
    RIVAN --- ---
    ono co se tyce vody tak ve meste je velky problem i se zachodem ...
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    Při uvažování nad nouzovou zásobou potravin je třeba myslet i na jejich přípravu. Těstoviny nebo sušené luštěniny a rýže bez (pitné) vody a vařiče jsou k ničemu a zvlášť ve městech by to s vodou mohl být dost problém.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Zásobu na deset dní máme určitě tak nějak z principu fungování domácnosti - necháváme si tak jednou za měsíc či dva vozit trvanlivé potraviny z Tesca nebo Rohlíku (těstoviny, konzervy atd.) Vodu má člověk taky, odstávky vody jsou v naší čtvrti celkem běžný sport. Spíš mě zaráží těch deset dní, to je imho strašně málo.
    SWIST
    SWIST --- ---
    BRUKEV: Tak tohle má právě výhodu že to vydrží snad 10let a nezabírá to moc místa.. Takže bez starostí.. A je to i docela poživatelné, i když jídt to týden v kuse musí být taky docela zlo.. Jinak ještě tedy mám částečně zbalenou alici na čundry, kde je vždycky nějaká plechovka fazolí a tuňáka.. :D

    Ale to NRG5 jsem kupoval hlavně ze zvědavosti.. Jasně je to i pro případ "co kdyby" ale mlc nevěřím že to nastane. I když po téhle zprávě.. Jinak zásoby vody na 5 dní to už není málo.. Nebo jako je to pár balíků vod ve spíži... Né že bych nad vodou něuvažoval, ale zatím jsem ji neřešil.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    SWIST: myslím to právě tak, jestli někdo má onu zásobz bokem a pravidelně kontroluje/obměňuje
    SWIST
    SWIST --- ---
    BRUKEV: Já mám nakoupeno 10 balíčků NRG5.. Jinak samozřejmně doma jsou nějaké konzervy, těstoviny, zavařeniny, marmelády a tak, ale to neberu přímo jako nouzovou zásobu i když 5 dnů by se na tom vydržet dalo v pohodě.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Vytvořte si zásoby jídla na 10 dní, vyzve Němce vláda – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ni/evropa/412449-vytvorte-si-zasoby-jidla-na-10-dni-vyzve-nemce-vlada.html

    Což mě vede k tomu zeptat se, jestli někdo praktikujete, či udržujete alespon nějakou "železnou zásobu" třeba jen na pět dnů.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    Pokud někdo budete chtít ten Rush 72, tak tady jsou fotky

    Batoh Rush 72 od firmy 5.11 | Army shop, airsoft, armyburza - největší burza s militariemi v ČR
    http://www.armyburza.cz/inzerat/batoh-rush-72-od-firmy-511
    SPM
    SPM --- ---
    SWIST: Mám Fenix PD35 a jsem s tím vcelku hodně spokojený. Nosím to pořád, už to bylo párkrát obroušené o beton a stále funguje dobře. Nicméně (nevím jak je na tom teď), ale tenkrát stála asi 1900,- bez akumulátoru. Ženě jsem pořizovat UC30, která stála nějak podobně vč. baterky, má navíc nabíjení přes USB, ale zase jí chybí tactical switch, má o jeden výkonnostní mód míň a tuším že nemá klip. Na druhou stranu nikdy jsem na tom neřešil frekvenci stroboskopu (tuším že stroboskopem to akorát vyblikává SOS). Co se mi na tom líbí je, že to umí brutálně svítit a i při své velikosti to svítí docela slušně do stran.
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    DRIZDIK: Mam Bronte RA10, je taky na jednu tuzkovku a prijemne mala, mody ma, ale na hlavni tlacitko jen maxON/OFF, pripadne namacknuti ->maxON dokud namackavas.
    dalsi dve intenzity sviceni + strobo se meni pomoci otaceni predku baterky pohybem "kousek doleva a vratit doprava" => dalsi mod. aspon se mody nepletou kdyz to nepotrebuju, ale je pravda, ze na mody potrebujes dve ruce.
    mozna to neni, co hledas, ale treba to inspiruje nekoho jineho. me to na EDC vyhovuje, vetsi delo mam na jine ucely a EDC ho nenosim.
    drobnou vyhodou je klip na uchyceni v batohu/kapse, ale jelikoz neni az na vrsku baterky, ale cca 2cm pod hornim okrajem, mozna vycuhuje az moc na stabilni noseni v kapse. me to v tasce chycene za pruzenkou vyhovuje - lepe se to vyndava.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    SWIST: Thrunite TC12.
    SWIST
    SWIST --- ---
    DRIZDIK: Jasně, já bych radši něco na 18650, alespoň 2 (radši 3) módy intenzity svícení + strobo.. Víceméně ta T25C2 je takový vzor kolem kterého bych se rád pohyboval..
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    SWIST: Já jako EDC nosím Led Lenser A5 .. pro mě byla podmínka jedna AA a jedna funkce - svícení.
    SWIST
    SWIST --- ---
    ...už jsem to tu jednou řešill... Ale nakonec z toho sešlo. Takzkusím ještě znova.. Nějaká dobrá EDC baterka? Byla mi tu od ID VACA doporučen EAGTAC T25C2, která je ale dlouhodobě buď k nesehnání, nebo za peníze které se mi za ní už nechce dávat (limit kolem 2k za komplet). Potřebu po baterce ve mě vzbudil článek na vybaven.cz kde třeba i zmiňují ideální frekvenci stroba 18 - 20 Hz, což bych možná taky rád zohlednil. Ale všechno je otázkou kompromisů a ceny...
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    AZIM: Cín začne povolovat kolem 200c a to by tam bejt opravdu nemělo
    AZIM
    AZIM --- ---
    IAMTHELAW: to me napadlo taky, ale ten cin ma celkem nizkou teplotu tani, se mu to pak pri zahrati zase roztece ne ... ?
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    STENNY: s klasickou páječkou to nepropálíš, takže to zaletuj ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam