• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    Co sebou nosíte každý den? Tašky, batohy, kabelky a jejich obsah, Tacticool geeks, a US paka ...
    Rady ohledně batohů, tašek. Ukažte fotky toho, co s sebou taháte každý den...
    TABORACEK --- Vyhnete se vsemu na cem je jen trochu jmeno toho dementa beara gryllse
    ZDRAVOTNICKÝ KURZ ZDrSEM - TERMÍN KVĚTEN
    Přihlášení:
    KEMAL
    WOJTYLA
    ADITU
    HOLY_SEAL
    DIMS

    ODKAZY: http://www.maxpedition.com/ | https://www.511tactical.com/ | http://www.blackhawk.com/ | http://www.specopstech.com/ | http://www.crumpler.eu/ | http://www.jptt.cz/ | http://www.spartanstactical.cz/ | http://edcforums.com
    (Přidávejte další.)

    SPŘÍZNĚNÉ KLUBY: [ NOŽE - ] | [ Vybal to! aneb obsahy vasich kabelek ]
    rozbalit záhlaví
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SWIST: Helikon UTP je to co shanis. A sezenes to okamzite v praze temer vsude
    SWIST
    SWIST --- ---
    WOJTYLA: Jasně.. Já ty kalhoty potřebuju do konce týdne.. V pátek jsem se dozvěděl že mě firma v neděli posílá na půl roku do říše k zákazníkovi.. Tak ať denělám ostudu, ale zasu nechci nic oblekového..
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SWIST: hele z mýho pohledu ta značka nepřinesla už mnoho let nic novýho.... Helikon se svym Duirect action je daleko v předu.... a to nemluvim o značkách jako Mystery Ranch a podobnejch.... jen to stojí čim dál víc penez.... nekdy až absurdní množství... mno a sdamozřejmě tu máme Mistra Pávečka u kterýho je kvalita na prvnim místě... (jen ty dodací lhuty a zapomenutý objednávky:-)
    SWIST
    SWIST --- ---
    WOJTYLA: Jo? Co místo toho? Je tedy pravda že jsem někde postřehl informaci o tom, že majitel 5.11 prodal a začal si užívat "důchod", ale pak mu to nedalo a teď snad zase startuje nějakou obdobnou značku..
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SWIST: 5.11 je stejně přežitý...
    SWIST
    SWIST --- ---
    ...prosimvás, prodejna 5.11 co byla v Praze už není funkční? Co jsem se koukal tak stránky 511tactical.cz jsou přesměrované na toptactical.cz a tam mají prodejnu jen v Turnově.
    Popřípadě nějaký tip kam po Praze pro nějaké dobré civilní kalhoty volnějšího střihu?
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    381007: ptal jsem se proto, ze jsem uvazoval o darku tohoto typu. ale rad slysim, az si poridim panenku, objednam si i nositko ;)
    381007
    381007 --- ---
    LORD_WANG: Nosítko na mimina už bohužel kvůli hysterickým maminkám, které nás měly neustále potřebu informovat o nějakých certifikátech, které nosítka na děti musí splňovat nevyrábíme. Ale neboj: jednoduše jsme výrobek přejmenovali na „Nosič na panenku“ a u výrobku dostaneš papír s výslovným upozorněním, že výrobek neslouží k nošení dětí (prostě jsme se vyhnuli byrokratické zátěži a zbytečným výdajům pro úředníky).

    Ony totiž veškeré materiály pro styk s dítětem, podle EU musí splňovat různé certifikace, bohužel u Cordur pro vojenské použití nikoho nenapadlo udělat certifikace na dětské výrobky a i když se dítěti vůbec nic nestane, když je v nosítku nošeno, oficiálně se tyto materiály "bez papíru" nesmí na nosítka použít. Dodatečné ocertifikování nosítka by stálo asi 100 tisíc, což je samozřejmě nesmysl...).

    Upřesnění k těm materiálům: ony samozřejmě NIJAK škodlivé nejsou, ale není k nim certifikát ze zkušebny, že škodlivé nejsou - tudíž se použít oficiálně nesmí. Auto může být sebe bezpečnější a kvalitně vyrobené, ale dokud nemá homologaci, ofiko nesmí na silnici. Na našem cobra opasku jde odtáhnout náklaďák a zvednout půldruhé tuny vážící betonový panel, ale papírově se na něm nesmí slaňovat (hmotnost člověka i s bagáží je zhruba 1/20 nosnosti opasku), protože na něm není našitá cedulka s normou (opasek nebyl ve zkušebně) :). Prostě byrokracie.

    My sami jsme nosítko na mládě používali (teď už je mu rok a půl, začíná sám chodit, a v nosítku už ho to nebavilo, takže jsme náš kus poslali do světa. Dítě prospívá naprosto v pořádku, páteř, kyčle a všechno má nález 1A (nejde lepší). Redesigny nosítka jsme dělali ve spolupráci s dětským ortopedem. Naše dítě je to nejcennější co mám, a věř, že kdybych měl sebemenší pochybnost o střihu, nebo kvalitě, či škodlivosti materiálu, nedal bych ho do toho. Pokud by Ti tedy toto prohlášení, stejně jako všem ostatním uživatelům stačilo, můžeme Ti nosítko (na panenku :) ) vyrobit.

    Cena je hodně odvislá od použitých materiálů. Nosítko například v maskáči vz.95, vz.2007 (slovenský tetris) a v civilních barvách (materiál polyester) vychází kolem třech a půl tisíc. Nosítko v černé, Coyote brown, a maskáčích (dle dostuponosti např. multicam, krypteky, pencott...) kolem 4500Kč (v případě nějakého dražšího výrobního provedení (maskované popruhy, potisklé lemovky...) i více.

    Long story short: jsme ochotni přijímat zakázky na šití nosítek :)
    LORD_WANG
    LORD_WANG --- ---
    381007: no a uz jsi na nej ochoten prijimat zakazky? ;)
    381007
    381007 --- ---
    LORD_WANG: Kdepak, Mission Critical měli nosítko dřív než já :) a naopak, mě se to jejich tak líbilo, že jsem se rozhodl si na mládě jedno vyrobit :)
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    IOT_JH: Zrovna po takovym taky koukam a nejlip vypada osprey farpoint nebo porter, podle toho jak jsi ambiciozni cestovatel.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    TABORACEK: já ti z písku postavím celej hrad klidně
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Cus, bekdo tip na batoh, ktery co nejlepe vyuzije carry-on? Predstavuju si jednokomorovej pytel hranatyho tvaru :) ale aby to melo nejaky rozumny zada.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    IHNAT, BRUKEV: jinak tuto je ten TED talk:
    How to rebuild the world from scratch | Lewis Dartnell
    https://www.youtube.com/watch?v=CdTzsbqQyhY


    Je to celkem zajimavy na dvacet minutek...
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    IHNAT: "basic, tools like a lathe". Ja umim postavit lecos, ale soustruh z pisku a plechovek by mozna nezvladnul ani macgyver:)
    IHNAT
    IHNAT --- ---
    TABORACEK: Myslí tím výrobu skleněných nástrojů k vědeckému poznání...
    How to rebuild our world from scratch: Lewis Dartnell at TED2015 | TED Blog
    http://blog.ted.com/how-to-rebuild-our-world-from-scratch-using-science-lewis-dartnell-at-ted2015/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    TABORACEK: Professor Dartnell, who is the author of the book author of 'The Knowledge: How To Rebuild Our World From Scratch' also advises people to head to the beach, the supermarket or a golf course if an apocalypse should strike.

    He says that glass is crucial to re-building and a beach offers sand as well as other raw materials such as chalk and seaweed.
    What's more, basic, tools like a lathe, can be made from sand and old drinks cans.

    Those heading to the average supermarket should find enough supplies to keep them alive for 55 years.
    TABORACEK
    TABORACEK --- ---
    BRUKEV: zajimalo by me, proc tam pisou, ze sklo by melo byt dulezite...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ou jé :)
    Zombie apokalypsa by vyhladila lidstvo za 100 dní. Vědci dávají tipy na přežití  – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...okalypsa-by-vyhladila-lidstvo-za-100-dni-vedci-davaji-tipy-na-preziti.html
    INF1466
    INF1466 --- ---
    EDC posledních sedmi let [ OFFERINGNABÍZÍM: Hodinky Casio ProTrek PRG-80L-3 / Praha 1,2,3 / 1500 CZK ] a věřím, že dalších 7 let by sloužili, kdyby je nenahradil novější model...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam