Ja taky nechci zadny "vs".
Helikon kalhotu ani hodnotit nemuzu, nemam zadnou zkusenost.
5.11 kalhoty (nejen) naopak hodnotim velmi kladne.
Po vice jak roce pouzivani kdy je zas tak nesetrim vypadaj furt jak novy. (Kdybych si je blbec nepolil asi litrem oleje. Ale prekvapive i tohle celkem ustaly, a je to na nich videt jen velice velice malo, temer vubec. Pouze na dobrym svetle je trochu videt mapa, ale je tak velka, ze to skoro neni znat.. :D
Jinak švy vsechny drzej fest nikde nepovolilo ani "ň"..
Dalsi vec krerou musim vyzdvihnout je material uvnitr kapes. Nosim po kapsach klice, baterku kera ma strike bezel ring, a dalsi kramy. U vetsiny kalhot mi kapsy odchazej jako prvni a casto zanedlouho, na tohle trochu trpim.. Tyhle drzej fest..
Ta teflonova uprava je taky super vec, sice casem pranim degraduje, ale minimalne aspon x prvnich cyklu funguje na vybornou. Kalhoty jsou tak celkem dost "hydrofobni", je videt jak kapky klouzou po povrchu a nemaji tendence se vsakovat.. Jednou mi to celkem zachranilo kdyz mi v hospode nekdo schodil plny pivko do klina. Vstal jsem, otrepal, a byl suchej.. :D
I rezistence vuci povrchovejm necistotam je doky tomu perfektni. Mstna omacka na nohavici? NP, vlhkej hadrik a beze stopy.. Take velice rychle schnou kdyz je opravdu napocite. Je to teda nejaka syntetika, ty jejich bavlneny jsem zatim nezkousel..
Nechci je propagovat, nejsem za to placenej:) ale pujdu si urcite pro dalsi. Spis mam problem že strihy ktery preferuju jsou v moji velikosti casto vyprodany..
Svyho casu jsem take mel jejich "dry tac" bundu. Ta byla fakt perfektni. Hodiny v hutnym desti absolutne v suchu. Pritom velice skladna a lehka na to ji mit vzdy po ruce.. Celkem i odolna proti propaleni ci roztrzeni..
Z meho pohledu je 5.11 zavedena firma, ktera si to sice necha zaplatit ale clovek nema pochybnosti ze splni ovekavani.
Helikon jde posledni roky asi nahoru, ale z mojeho pohledu to neni tak proverena znacka, a vykyvy v kvalite tam urcite byly. Direct action odnoz asi lepsi..
Mystery ranch, tak tam je to asi bez diskuze, ale s helikonem bych to asi nesrovnaval. Trochu jinej level, i cenovy relace.
Co me taky bavi je TAD gear a S.O.Tech, v evrope bohuzel temer nesehnatelne. Ve svete posledni dobou taky povetsinou "out of stock", ceny hmm taky vetsi. Ale ty veci fungujou perfektne, a drzej..