• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    Sháním batoh do kterýho se sbalím na tři dny, ted jsem byl s děckama na výpravě a 30 tka je trošku málo, kor když jsem sebou táhnul noťas :-D

    zatím mám v merku tohle:

    www.pinguincz.cz/cs/zbozi/trail-42/p-4360 - u něj mi je sympatická cena a že to snad šijou v čechách

    Nějaký osobní preference? jsem docela hovado tak bych byl rád kdyby se to po prvním výletu nerozpadlo...
    SWIST
    SWIST --- ---
    K tomu mému dotazu ohledně batohu, co tu nedávno padl... Nakonec jsem si dneska pořídil ten Rush 72 od 5.11.. Tak uvidím co to vydrží. Jinak ta ženská co je v Praze na obchodě je docela v pohodě.. Bral jsem ještě nějaké patche a dostal 10% slevu...
    NONAME_HERO
    NONAME_HERO --- ---
    GILDARIUS: jenze kamos to nema jako firmu. Taky uz jsem kamaradovi dodelaval pochvu na mec den pred akci, a taky uz jsem se na par veci vysr*l (a hrdej na to nejsem), ale ted uz jsem si musel ulevit...
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    NONAME_HERO: výhoda je mít takovouhle šičku jako kámoše, páč když něco chceš tak prostě za nim dojedeš a neodjedeš dokud ti to neudělá :-D na druhou stranu je jich je asi málo a jsou dost busy (aspoň ta moje to tvrdí a má to jako ultimátní výmluvu že nemůže chodit do hospody)
    NONAME_HERO
    NONAME_HERO --- ---
    MCFLY: tak k lonskym narozeninam chces pouzdro na nuz, jeste pujcis ten nuz aby sedelo, a na letosni narozeniny porad nemas ani to pouzdro ani vraceny ten nuz, navzdory nekolika urgencim? 1000 Kc z 1200 uz je rok zaplacenych?

    To uz i hodne trpelivy clovek vyuzije prilezitost a zepta se verejne...
    MCFLY
    MCFLY --- ---
    A jeje vypluly kostry ze skříně :D
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    381007: A ja ten cobra belt?
    381007
    381007 --- ---
    NONAME_HERO: Prosím do PM, nebo do mailu sales@janpavek.com
    NONAME_HERO
    NONAME_HERO --- ---
    381007: a dockam ja se konecne asi po roce aspon vraceni toho UTONu?
    381007
    381007 --- ---
    BLOWUP: Napiš mi, prosím, do mailu sales@janpavek.com a dořešíme tam podrobnosti ;)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    381007: Ptam se tady verejne, pokud by nekdo mel jinak tip na pripadnyho vyrobce, i kdyz pocitam ze by to bylo asi neco co bys mohl umet: potrebuju usit na miru tasku na pusku, ktera pujde pripevnit na muj nosic na motorku. Puska je muj sturmgewehr 90 se sklopenou pazbou, plus nejaky vnitrni kapsy na zasobniky, cisteni, brejle, peltory atd. Koupim k tomu protikus k tomu pripevnovacimu bazmeku co mam na motorce (C-bow) kterej by se na tu tasku musel nejakejma nejtama nebo sroubama pripevnit. Material by mel bej spis nejakej dost stabilni - budto nejaka hodne tezka cordura, nebo kuze.
    Kdyztak mi dej vedet jestli bys to umel udelat, a ja mezitim nakreslim plan se strihem jak by to melo vypadat abys to mohl nacenit. Cywe, mohli bysme s tim zaplavit svycarskej trh :)

    Me to fakt sere tu tasku s kverem pokazdy pridelavat nejakejma gumicukama jak debil.
    MCFLY
    MCFLY --- ---
    LACHAUER: Akorát s Farpointem 40 sedím ja a pritelka na letišti v Krabi a procestovali jsme s nim Thajsko od severu k jihu. Pohodlnej a chytre vymyšlenej...
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    tak lékárnička nakoupena, nakonec jsem koupil tuto https://lezecke-doplnky.heureka.cz/singing-rock-s/ je nakonec větší než jsem myslel, má tři kapsičky uvnitř plus jako příjemný bonus píšťalku která píská jako sviňa :) další otázka kde nakoupim náplň? máte nějaký oblíbený eshop, nebo je to lepčí nakoupit v lékárně?
    SWIST
    SWIST --- ---
    WOJTYLA: ale no tak.. To nebylo fér.. :D
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SWIST: jojo prosimtě hohl bys mi bodově odpovědět na následující otázku....

    přijel jsi tam, sešli jste se nekde von si stounul před vás řekl" vítám vás..."

    ....a co bylo dál?
    SWIST
    SWIST --- ---
    Tak se právě vracím z toho Šafaříkova kurzu. Nebudu psát nějaký sáhodlouhý report, ale spíš jen bodově a odpovím na případné otázky.
    Nutno dodat že se považuji spíš za začátečníka co se týče první pomoci.

    Když to shrnu celkově tak super.
    Honza samotný je pohodový člověk, nechal mě a pár dalších přespat u něj v bytě, ochotný a má rozumný náhled na svět.
    Kurz byl rozdělen do dvou dnů - sobota byla víc o mluvení a v neděli se dělali hlavně simulace.
    V sobotu se projela teorie něco ukázal a něco jsme si vyzkoušeli, asi největší zážitek byl zavést někomu nosák a nechat si zavést nosák.. Přednáška o antibiotikách pro rybičky byla taky fajn.
    Neděle se jela hlavně stylem nastínění situace, ukázka řešení a pak jsme si to vyzkoušeli. Po obědě se pak řešili amputace a šití - na závěr jsme vyfasovali prasečí nožky a zkoušeli jsme šít i amputovat.
    Nutno podotknout že to nakonec vedl sám - záchranáři co tam byli před týdnem tak prý řekli akorát základ a do ničeho víc se nechtěli pouštět. Proto se Honza rozhodl doručit se nějaké věci a předvést to sám. Tím pádem samozřejmě byli nějaké věci co šly zlepšit, ale jednak ve čtvrtek obvolával lidi a říkal jim jaksi věci mají, popřípadě vracel zálohy. A v sobotu řekl že pokud někdo s kurzem nebude spokojený tak mu vrátí plnou cenu.
    SPM
    SPM --- ---
    LACHAUER: pokud by chtěl vysloveně fotobatoh, tak doma mám katu (tuším pl220 bumblebee) a to taky není vůbec špatný. Ale je to teda už hodně zaměřený na foťáky, byť teda ten vnitřek je z přepážek na sucháče, takže se to dá přeskládat a udělat si velký prostor na něco jiného. Pravda, že co se týče držení foremnosti, tak ta kata je super - má to údajně nějakej kovovej kříž, aby to nešlo zmáčknout a nutno říct, že to asi funguje - narval jsem do toho kdysi v Benátkách v době karnevalu nějakou sádrovou škrabošku a šel se prorvat na poslední trajekt na pevninu toho dne. Přežila :-)
    SWIST
    SWIST --- ---
    WOJTYLA: Co jsem se koukal tak MR by byl tak za 8-9k do toho se mi asi úplně nechce, ale kouknu ještě pořádně na jejich nabídku. Zatím jsem jen na mobilu..

    LAUNCHER : přímo fotobatoh asi nechci, respektive mám radši když je to univerzální a můžu brašnu s foťákem z batohu vytáhnout a nést samostatně.. Popřípadě batoh využití jinak.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    SWIST: Jestli v něm nosíš zrcadlovku a nějaký skla, a nemáš hluboko do kapsy, je taky možnost kouknout se na nějaký fotobatohy od Lowepro. Já měl starší typ řady Trekker (už se nevyrábí) a miloval jsem ho - nevypadal úplně jako fotobatoh, spodní polstrovaná komora na fototechniku, horní na cokoli jinýho, síťka na lahev, úchyt na stativ. A vydržel všechno. Už není v nabídce, ale třeba řada Pro Tactic má i molle vazbu. http://www.lowepro.cz/Batohy/pro-tactic-aw-80
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SWIST: Já bych šel vždycky zas a znovu do Tatonky. A že mají kurva široký výběr: http://www.tatonka.com/en/Backpacks
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam