381007: Super, tak ted uz mam pocit ze snad neni co bych o nitich nevedel. Diky za rozsireni obzoru :)
Jako to samozrejme dava logiku ze nit by nemela bejt pevnejsi nez matro. Knoflik vytrzenej s kusem kosile je na prd..
Ale ja to myslel spis tak. Ze kdyz by se mi napr u batohu ( trea ten x-special jak jsme tu pred casem hromadne objednavali je na to adept) napr vyrvalo rameno ze zadniho dilu, nebo se rozjel sev podel zadni casti a vznikla tam tak nesnesitelna dora, ktera by se navic pak uz snadno a rychle zvetsovala (moje zkusenosti), tak ze bych proste vzal tu tlustou jehlu a leathermanem bych ji na hulvata prorval skrz ten rameni popruh a prilatoval k batohu, nebo hrube a na brutala zalatoval rozjetej bok od zad. Pak (po dosazeni cile) bych ten batoh pravdepodobne stejne rovnou vyhodil. Ale tahle "hruba sila" nití by mi umoznila ze donesu svoje veci do cile.
Ja uz to mam trochu vyzkouseny co je tohle za opruz kdyz se neco rozpadne venku..
Tohle mi klasicka nit s jehlou na siti neumozni, ale s tou calounickou si to proste umim dost dobre predstavit..
Priznam se ze me osobne ani moc nejde o prisivani knofliku. Spis tyhle extremni situace, bo bez knofliku zpravidla v pohode dojdu kamkoliv, ale rozparanej batoh v lese je zpravidla dost velkej problem...