• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    NE7RA: Leatherman
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    jednoznacne co do kvality Leatherman
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    NE7RA: Leatherman protože Leatherman
    CROSS
    CROSS --- ---
    NE7RA: obecně vzato bych šel do Leathermanu, kvůli servisu, výměně dílů a pod. (nevim, jak to má pořešený Gerber teda)
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    zvazuju multitool a nemuzu si vybrat. Gerber MP 600 nebo Leatherman Rebar.

    mel bych zvazovat i jine podobne?
    303_NER
    303_NER --- ---
    Moc to řešíte. Je v tom jedna CR2032, šroubovákem to otevřu, vyměním, zavřu., funguje to. Hodinky jsou stále vodotěsné. Balení náhradních CR2032 mám doma, nosím i v batohu. Jakmile vidím že slábne podsvícení, beru šroubovák a baterii. Na rok mimo civilizaci nejezdím, takže mě to netrápí. Jen jsem se chtěl podělit o skvělé hodinky.
    SPM
    SPM --- ---
    INF1466: zas na druhou stranu u vodotěsných hodinek, pokud je chceš mít vodotěsné dále, by se měla nějak pravidelně dělat zkouška; eventuelně to nechat přetěsnit... Takže z tohohle pohledu je už jedno, když to tam jednou za x let odneseš, jestli ti k tomu navíc vymění baterku nebo ne.
    INSEQUI
    INSEQUI --- ---
    ANARCHY: zkus Fast v Říčanech u Prahy, jednou jsem tam sehnal od techniků řemen sice použitej ale funkční a vydržel dalších pět let.
    ANARCHY
    ANARCHY --- ---
    taky mam solarni casio protrek, akorat se mi podarilo pretrhnout/prelomit reminek a je docela opruz ho sehnat, delali toho mraky ruznych typu a musi se na zakazku objednavat novy snad z Anglie
    INF1466
    INF1466 --- ---
    303_NER: ja mam radsi neco, kde se nemusi resit baterka, takze solar, konkretne v mem pripade casio protrek.. ted mam druhy analogovy, driv jsem mel digitalni a je to proste pohoda, nemuset baterku resit nikdy...
    303_NER
    303_NER --- ---
    Suunto Core All Black. Jednou za rok baterie, jedna výměna pásku za látkový OEM z Ebay, ten plastový po dvou letech praskl. Mám je cca 9 let. Jednou za měsíc vydrhnu kartáčkem když se koupu. Jiný hodinky bych nechtěl.
    SPM
    SPM --- ---
    VACA: jako řikám, nebral bych to svojí zkušenost jako úplnou referenci... já s nima dělal úplně všechno, včetně střílení, ježdění na kole, skákání do vody... Kalibr odešel na to, že se mu rozbil chronograf (tuším, že nešel pustit, nepamatuju si už přesně). Odešel v době, kdy jsem s nima byl v kanclu, tedy nebylo to po žádném extrému, nárazu, apod... Takže nedokážu úplně objektivně posoudit, jestli odešly na to, že se jim nelíbilo to dlouhodobé zacházení nebo jsem měl prostě smůlu na zmetek, který se projevil po několika letech. Hodinář říkal cosi o tom, že se to prostě stává, ale zrovna u těhlech hodinek to nebývá moc časté a vydrží leccos... moje druhá "smůla" byla v tom, že zrovna v tomhle modelu byl ETA kalibr (ETA vyrábí spíš mechanický kalibry, quartzů moc nedělaj, obvykle u těhlech noname švýcarských quartzů bývá spíš Ronda), u kterých docela raketově stoupla cena, takže ta oprava byla něco přes čtyřku... Nevím, jednoznačný závěr bych z toho nevyvozoval, ale fakticky jsem sbírku rozšířil o ty levné g shocky, které nyní tahám na to náročnější používání... minimálně jejich výhoda je v tom, že stály pod 3k, takže ikdyž je rozšvihám nejhorším způsobem, tak víc než tohle to stát nebude :-)

    Jinak abych to zase třeba úplně nehanil, tak na těch traserech mám safírové sklo. Zrovna včera se mi v kanceláři povedlo dost nevybíravým způsobem s nima na ruce jebnout o futro dveří. Šlo to přímo na ně, rána strašná. Na hodinkách ani škrábanec.
    VACA
    VACA --- ---
    NAGASAWA: Hm, hm. Tak to nejaou moc dobry reference na nato mil-spec hodinky...
    A to sem myslel ze splnujou i specifikace pro piloty, kde prave by mely odolavat vysokejm teplotam pri pozaru v kokpitu. Proto to kompozitni telo, aby tolik nevedlo teplo. Zaroven ale prudkou zmenu teploty az do mrazu, pri katapultazi. Ale i prudkej pokles tlaku, proto to "plastovy" sklicko, ktery by melo bejt pruzny, a ne-explodovat tak pilotovi do ksichtu, pri ztrate pretlakovani kabiny.

    O nejakejch otresech pri strelbach nemluve..

    Jsem zklamany :(
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    VACA: nejsou. moje trasery se odporoucely po tretim roce provozu. nezvladly kombinaci vedra, ledovy vody a otresu. mel jsem je rad, ale priste beru taky g-shock
    VACA
    VACA --- ---
    SPM: Tyjo, to jsi me trochu prekvapil pac jsem svyho casu videl nejakou recenzi kde to tipek zamrazil do bloku ledu na 12hodin, pak to z toho vysekaval kladivem, varil na plotne apod.
    Mel jsem za to ze jsou to tarka nesmrtelny hodinky. Ale evidentne kazdej stroj se muze pokazit...
    SPM
    SPM --- ---
    VACA: trasery by byly hodně přes limit... já kdysi koupil za 5,5k v tý výprodejoví akci supersport chrono a to byla ještě extrémně dobrá cena... nicméně jsem teď k nim nedávno stejně ještě pořídil g shocky, protože jsem i ty trasery rozbil a bylo mi jich líto... teda rozbil, odešel jim quartz kalibr, nedokážu říct, jestli dostal ublíženo mým zacházením nebo jsem měl prostě smůlu, ale tak či tak mě oprava stála víc, než ty g shocky :-)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MONOEGO: Já bych bral buď

    Seiko 5 Military Automatic Nylon Strap SNK803K2 Men's Watch
    http://www.creationwatches.com/...iko-5-military-automatic-nylon-strap-snk803k2-mens-watch-1896.html


    nebo

    Seiko 5 Sports Automatic SNZG07 SNZG07K1 SNZG07K Military Nylon Strap Men's Watch
    http://www.creationwatches.com/...-snzg07-snzg07k1-snzg07k-military-nylon-strap-mens-watch-3043.html


    Ty prvé jsou blíže tvému finančnímu limitu. Pro ty druhé, dražší jsem měl vždycky slabost, ale nikdy jsem se nedokopal si je koupit.
    VACA
    VACA --- ---
    MONOEGO: A jeste jedny military hodinky, v coyote barve, a za 64$ (plus posta teda za 5$, no, ale trea by se daly sehnat jinde levneji)
    Ale brand mi nic nerika, asi to bude z plastiku..

    Bertucci DX3 Field Watch, 40mm Resin Case, Coyote Nylon Strap, Patrol Khakiâ„¢ Dial - 11021
    https://www.longislandwatch.com/Bertucci_11021_watch_p/11021.htm
    VACA
    VACA --- ---
    MONOEGO: Je to trochu prez limit, ale:

    https://www.ebay.com/itm/272881832486

    https://www.ebay.com/itm/282686233539


    Nebo nejaky Traser, tam by to slo uz vic prez limit, ale zase je to mil-spec, ma to cool tritiovy osviceni a vydrzi to fakt moooc
    Aleto uz jen mimodek, pac vim ze to nasobne prekracuje dotazovanej limit..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam