• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    STALK
    STALK --- ---
    BAAL: Každej to má trochu jinak :) musíš si to vyskoušet sám. Pracuju venku v přírodě celou zimu. - základ jsou dobrý boty, dobrý fusky, (a dost místa v botách) když si je nacpeš nadoraz ponožkama budou ti mrznout. :) podvlíkačky jsem vyskoušel merino, umělý moiry a pod. a letos chodim (sám překvapen) nejradší v obyčejnejch tlustších bavlnějejch spodkách z lídlu :) - rolák, triko, lehkej "svetr" - všechno bavlna - na to fleecku s límcem, a obyčenou "šusťákovku" navrch (goretex bych stejně zničil :) když sou jó mrazy přidam ještě vestu nebo rolák navíc. - supr věc když fouká je nákrčník- jak se komfortnějš oblíct (přežít) je s kolegama věčný téma, a jestli se na něčem určitě shodnem tak to je že nejlepší je se hejbat :) pak jdou vrstvy rychle dolu i když je pod nulou. - toť postřeh řemeslníka.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    BAAL: Záleží hodně na aktivitě. Jiný oblečení si beru když se hodně hybu a jiný když stojím a nic moc nedělám.
    První vrstva je jasná, druhou dávám mikinu z powerstretche / fleecu a na to buď softshellku nebo goráčovku když čekám mokro. Když je fakt kosa tak oboje, případně zateplovací vrstvu (lehká péřovka).
    Nevim co si představit pod střeleckýma zavodama, ale jestli to znamená, že stojíš a střílíš, tak bez pořádný izolační vrstvy zmrzneš.

    Mrkni třeba na zateplovačky od Patagonie http://www.patagonia.com/product/mens-micro-puff-hoody/84030.html
    Imho nejlepší kombinace izolace a minimálního objemu.
    KADLIK
    KADLIK --- ---
    PIVECEK: hlavně tužší podrážku a jsou víc kožený než zephyr
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    KADLIK: Ajo, ted koukam, ze jsou o 300g tezsi. No skocim je vyzkouset a uvidime :)
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    BAAL: Co používám na lyže je funkční triko (přivezl mi otec před léty ze švýcarska - podívám se co to je za značku ale prostě super, už několikátou sezonu) a na tom lyžařskou bundu weedze (Slide, nevím přesně kolikátku ale na webu /decathlon/ maj ted 900 za 4799 - což je hrozně moc - podívám se která to přesně je) a naprostá spokojenost, ať na ledovci v mínusovejch teplotách a sněhový vichřici tak pod sjezdovkama v +25 stupních - na to co popisuješ IMHO ideál.
    KADLIK
    KADLIK --- ---
    BAAL: tyjo nevím co do zimy aby to bylo teplé a dalo se to zasoukat do gatí. Já osobně merino triko na to fleecku a když je větší zima nebo fouká tak přes to neprofuk vrstvu a je to konkrétně icebreaker triko fleece buď milvago od clawgear nebo patriot helikon a přes to když fouká tak anorak fjalraven
    KADLIK
    KADLIK --- ---
    PIVECEK: asi bych klidně mohl jen tohle bude spíš papuče outdoorového ražení když jsem při koupi svých současných zkoušel ten těžší model tak na běžný chození to není ono
    BAAL
    BAAL --- ---
    Jsem rád za vaše dobré rady k predchozímu dotazu, trochu bych ho rozvinul dál, kdyby se tu našel někdo kdo by mi v tom udělal trochu jasno.

    Zkoušel jsem načíst "správný" způsob oblečení v zimě, nejsem outdorař, takže o tom vím prd.

    Došel jsem tedy k tomu, že by měli být zhruba 3 vrstvy.

    1/ Merino podvlíkačky a nátělník, či jiné kosmické materiály což jsme tu diskutovali předtím.

    A co dál?

    2/ Různé outdoor články nabízejí softshell bundu

    3/ Nepromokavá bunda s membránou , goráč za astronomické peníze

    Jinde se k tomu staví tak, že:

    2/ Fleeska

    3/ Softshellka a stačí


    Nejsem a nebudu žadný horal, neplánuji vystoupat osmitisícovku, jde mi více méně o celodenní střelecké závody/střelnice většinu víkendu v roce včetně zimních, jarních a podzímních. Kupříkladu tento:-) S tím tedy, že třeba Parka od Alpha Indrustry je fakt super teplá, ale na toto se moc nehodí, jelikož se nedá zrovna strčit za pásek u kalhot. Takže by se mi hodilo nějaké trochu víc lightweight rešení.

    Tipy/ názory/ zkušenosti?

    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    KADLIK: Zkousel jste nekdo do decathlonu nabehnout v zephyrech a porovnat to vedle sebe? :) Za tu cenu bych mozna zalozni papuce koupil.
    KADLIK
    KADLIK --- ---
    To mi připomíná
    OBUV Z6-S GORE-TEX - Decathlon
    https://www.decathlon.cz/obuv-z6-s-gore-tex-id_8395685.html

    To je těžší model zephyru EDC to asi úplně nebude spíš nějaký ten vyjlet mimo cesty za myslím si příjemnou cenu
    KADLIK
    KADLIK --- ---
    STEVE: mě osobně to připadá jako když prabos vyrábí něco jako lowa zephyr a co sem koukal vyjde to i s cenou dost obdobně
    STEVE
    STEVE --- ---
    Koukal jsem na nový Prabosy a nevypadají úplně zle....netestoval jste někdo?
    Prabos Plus a.s. a Vybaven.cz představují modelovou řadu obuvi "Zelená zóna"! | | Vybaven.cz
    https://www.vybaven.cz/...prabos-plus-a-s-a-vybaven-cz-predstavuji-modelovou-radu-obuvi-zelena-zona/
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    JOPU: "v Hudy mi řekli, že moc chodim" :)) povedené
    JOPU
    JOPU --- ---
    AUDIAC: Zrovna jsem teď po třech letech podvlíkačky IB vyhodil a spodky mi nikdy nevydrželi déle než půl roku, v Hudy mi řekli, že moc chodim a nepoužívám přes to kalhoty z dnešních látek, které je neprodřou. Takže za mě je merino od Icebreakeru super nejpohodlnější a nejkomfortnější v terénu i po několika dnech, ale je to dost choulostivý, tedy vše co jsem měl na nohách. Co mám IB triko necelý 4roky to je pořád pecka i teď na vandru do těchto mrazů. Takže na spodky a podvlíkačky doporučuju já pořídit merino v kombinaci s nějakou syntetikou pro větší mechanickou odolnost.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    BLOWUP: no já i ten malej vodbavuju jednak v nem vozim veci co do letadla nesměj a druhak mi neuletí letadlo :-D ale manipulace je samozřejmě u 4 kolečka mnohem lepší... tedy na hladkym povrchu... :-)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    WOJTYLA: ja bych bez ctyr kolecek uz teda nekoupil nic, ta manipulace je nebe a dudy. Hlavne u palubniho zavazadla je to s tim poskozenim tak trochu jedno, s tim manipulujes sam. Ale i u velkyho kufru se mi s tim jeste nikdy nic nestalo.
    ELDERIK
    ELDERIK --- ---
    JINX: Kamarád má tohle a nemůže si to vynachválit. Hlavně ty kolečka. Ale cena je vyšší.

    G-RO: Revolutionary Carry-on Luggage | Indiegogo
    https://www.indiegogo.com/projects/g-ro-revolutionary-carry-on-luggage-travel-bag#/
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    JINX: Rozhodne nedoporucuju kufr se ctyrma koleckama venku. To ti proste driv nebo pozdejc umlatej ty kundy co to kladaj.
    Ten muj malej Samosn ma takovy kolecka jak kdyby byly z koleckovejch brusli a jsou hodne schovany. Musi se to sice tahat a kdyz na tom je este taska a je to plny tak to neco vazi ale zatim sem s tim zlital celej balkan stylem 5 dni 4 prelety dva roky kazdej mesic a kufr stale drzi. (Uces taky :-)))
    KURE
    KURE --- ---
    JINX
    JINX --- ---
    WOJTYLA: nad Samsonite uvazuju taky akorat jsem slysel ze u nekterych verzi upadavaj kolecka :( kazdopadne ptam se proto, protoze na ten Crumpl jsem nasel par recenzi na Amazonu a vsichni jej hodnoti na muj vkus az moc kladne. Tak me zajima jestli ma i nejaka negativa
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam