• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    Co sebou nosíte každý den? Tašky, batohy, kabelky a jejich obsah, Tacticool geeks, a US paka ...
    Rady ohledně batohů, tašek. Ukažte fotky toho, co s sebou taháte každý den...
    TABORACEK --- Vyhnete se vsemu na cem je jen trochu jmeno toho dementa beara gryllse
    ZDRAVOTNICKÝ KURZ ZDrSEM - TERMÍN KVĚTEN
    Přihlášení:
    KEMAL
    WOJTYLA
    ADITU
    HOLY_SEAL
    DIMS

    ODKAZY: http://www.maxpedition.com/ | https://www.511tactical.com/ | http://www.blackhawk.com/ | http://www.specopstech.com/ | http://www.crumpler.eu/ | http://www.jptt.cz/ | http://www.spartanstactical.cz/ | http://edcforums.com
    (Přidávejte další.)

    SPŘÍZNĚNÉ KLUBY: [ NOŽE - ] | [ Vybal to! aneb obsahy vasich kabelek ]
    rozbalit záhlaví
    AMANT
    AMANT --- ---
    NAGASAWA: proboha to ne:) mel jsem se vic rozepsat, chci neco urban, co mi nahradi bomber, co nosim v zime, hlavne mi jde o kapsy, dobrej config by byl dve kapsy u pasu, dve naprsni, dve vnejsi prsni:), nebo tak neco, ale na bundesku a podobny army kousky uz jsem moc odkvetlej:)
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    AMANT: pokud outdoor shit, tak Tilak Raptor
    AMANT
    AMANT --- ---
    hledam edc jarni a letni bundu, co mate vy plz?:)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    Ta moje LM extra sada je taky v pohode. Puvodni skeletool bity jsou lehce ojety, hlavne ten krizak, ale na druhou stranu zazil hodne a v podstate jinej sroubovak nepouzivam. Na vyhozeni jeste ani nejsou. Sadu jsem kupoval v Alze.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    SWIST: Zajimavy, nic takovyho jsem nepozoroval.
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    VACA: Trochu si za to výrobci můžou tim, že přesunuli výrobu do číny...
    CROSS
    CROSS --- ---
    VACA: brousit značkový bity asi ne, to spíš koupit Leatherman bit adaptér. (Používám s nějakejma bitama značky Hitachi ;-] z Hornbachu.) Akorát ten adaptér už je trošku voser s nošením, jeden už jsem ztratil. (Teď koukám do tašky a možná už dva...)
    VACA
    VACA --- ---
    SWIST; BAAL: to jo, to je teda velký zklamání... :/

    takže jsem měl zatim štěstí.. BTW a zkoušeli jste to reklamovat?

    Ještě mě napadlo v takovym případě koupit klasický bity nějaký férový kvalitní, a sbrousit je do placata aby šly nosit zasazený v LM, používat i bez redukce a skladovat v tom plochym pouzdře jejich. Jenomže si řikám jestli by se broušením na brusce nepopustily a nevzniklo z nich bláto zase.. Ručně bych celou sadu dělat fakt nechtěl.


    SIRIUS: jako to by bylo hodně mrzutý, vyjádřit se k tomu raději netroufám.
    Snad jen, že tohle jsou důsledky toho DX alibaba apod. nákupního šílenství a nadšení z "replik" a-la "vždyť to beztak dělaj na jednom pásu apod" Nevěřim tomu.
    Je to děsivý, třea příklad magpul, tvl voni to fejkujou se všim všudy s logama, obalovym materiálem.. Člověk aby používal lupu a kriminalistický postupy aby si náhodou nekoupil fejk, ještě k tomu za cenu originálu. Jsou tim zaplevelený obchody už i u nás.
    Snažim se tomu vyhybat zuby nehty tohle podporovat nehodlám. Produkty, a od koho je koupim si už pár let vybýrám fakt citlivě. Rád podpořim původního výrobce co ten design vymyslel zaplatil a udělal. Rád mu zaplatim a podpořim ho ve vývoji dalších věcí. Zrovna tak nemam problém zaplatit o něco větší marži distributorovi, když je seriézní a je u něj jistota.
    Stejně jako u mojeho řemesla je mi nepříjemný když do toho někdo fušuje, dělá za cenu za kerou to jinak dělat nejde protože to má jako melouch a ničí tak celej trh s tou prací. Páč dneska už spoustě lidem na kvalitě, nebo snaze o kvalitu nesejde. Tamhle pepík to udělá za půl, beztak to často objednávaj ňáký sekretářky produkční co u toho pak ani nejsou.
    Je to prostě smutek, to jak se lidi ztotožňujou se zrychlenym spotřebitelstvím, radši koupěj 10čínskejch cetek než jednu pořádnou věc. Se pak nejde divit že seriozní výrobci jdou do kopru tomuhle nejde konkurovat.

    FAKT SORRY ZA OT vobčas už sem toho plnej.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    VACA: ja bych se celkem vsadil ze slusny procento tech bitu co se prodavaji jsou fakes, protoze mam sadu co jsem koupil s nozem a ta je perfektni a pak sem si koupil druhou do auta a je to priserny blato, jako az takovy ze bych rekl ze pulka uz je znicena a to sem s tim delal parkrat
    BAAL
    BAAL --- ---
    VACA: Já mám koupené separe a třeba hvezdičky šli do řiti snad při prvním použítí, nijak extra zatuhlého šroubku, docela zklamání vzledem k té ceně
    SWIST
    SWIST --- ---
    VACA: Hele já mám tu sadu co byla už u nože. Možná ty kupované separátně jsou na tom lépe (i když tomu se mi nechce věřit). Já třeba udělal vrtuli z plochého když jsem utahoval blbou elektrikářskou čokoládu... A to nyla ještě prakticky nová, nic zarezlého, nebo zapraseného.. Tak možná to byla spatná série - mám ho kupovaný relativně nově - cca 4 roky.
    VACA
    VACA --- ---
    BAAL; SWIST: tyjo nezpochybnuju to, ale jsem trochu prekvapenej.
    Ja totiz se k tomu vobcas chovam prasacky a zatim se mi to nepovedlo zprznit. To sem si jeste rikal jak maj celkem dobrou geometrii toho zakladniho krizaku pac jde pouzit na celkem velkou skalu sroubu...
    Me se podarilo ulomit jen ten mikro bit plochej. Ale to svoji blbosti proste sem tim povoloval zakalenej sroub co mel jen uzkou sterbinu ze do nej nesel dostat klasickej plochej, ale byl nepomerne vetsi nez ten mikro-bit...
    Ale prave ze se mi to nezohlo do vrtule ale pri vetsi sile proste prasklo, tak sem si v tu chvili rikal ze to zas takovy blato vymekly neni.

    Ale asi teda je, kdyz rikate. Nebo ze by meli ruzny serie? to se mi nechce zdat. Vzdyt za tu sadu bitu chtej asi litr...
    BAAL
    BAAL --- ---
    Jinak k tomu Gamutu prodávají i tento insert

    Gamut Insert Teaser
    https://www.youtube.com/watch?v=j20Ioz_Ys_0
    S4MUEL
    S4MUEL --- ---
    SPM: taky je tam teď už nějakou dobu nemůžu najít - a kšeft, kde jsem je pořizoval původně zmizel z nabídky
    SWIST
    SWIST --- ---
    BAAL: Mám podobné zkušenosti. Bity na plochý šroubovák mám do vrtule a křížový relativně drží, ale i tak je ožvejkaný.
    Já mám v plánu dokoupit nějaký set nějakých lepších, klasickým bitů a redukci.. Ale v ten okamžik si myslím že to bude super nástroj.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Diky za tipy. Objednal jsem Picquic Dash, budu to chvilku nosit spolecne s uhlovym klicem na bity a uvidim co se osvedci vic.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Za sebe teda, nevím zda jsem moc náročný uživatel nebo co, ale Leatherman bity doporučit nemůžu. Ty bity mají kvalitu jak nářadí v akci v lidlu, je to bláto a zničíš je kdykoli po nich něco chceš.

    Nevím zda jsem dostal vadné bity nebo jsou prostě sméčkově udělané, imho je to teda velká ostuda.
    BLOUBEKNT
    BLOUBEKNT --- ---
    ADMIX: já bych ještě doporučil mrknout na DirectAction Ghost. Já ho běžně nosím bez tý kapsy vpředu, takže je takovej sympaticky štíhlej.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    SAMGARR: Tak to je přesně důvod, proč mám taky oddělené bity s nástavcem a kleště - abych to moh zároveň držet a sroubovat. Osobně se mi osvědčilo tahat prostě tohle a sadu bitů taky od narexu.

    http://www.narexprofi.cz/x44077/narex-806100-uhlovy-klic-oboustranny-s-mag.-drzaky-nastavcu-1%2F4
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    VACA: Chapu tve argumenty, ale prave situace ktera me donutila o necem takovem premyslet vyzadovala pridrzeni plechove manzety klestema a zaroven sroubovani ;) Na victorinox kouknu...
    VACA
    VACA --- ---
    SAMGARR: Ja jsem mel driv taky tuhle filosofii, ale pak jsem zustal uz jen u LM. Ja jsem zatim jeste nemel situaci kdy bych potreboval klestlit a sroubovat zaroven. :)
    Kdyz potrebuju vic stridat nastroje, neni zadnou prekazkou mit vyklopenej driver na bity a pritom pouzivat kleste.
    Ty LM bity fungujou prijeme. (aby ne za ty prachy:)

    Osobne to mam tak ze cim min veci, tim min starosti a vetsi poradek v edc vybave:)

    Ale pokud trvas na oddelenejch nastrojich. Victorinox dela super malickou racnu na bity. Jen neni teda vubec levna..
    V takovym pripade bych doporucil k tomu Leatherman Crunch.
    Ma mene nastroju, ale ty zamikaci kleste jsou perfektni, povolis tim veci co s zadnym jinym multitoolem..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam