Tilak stojí hodně, ale za ty prachy člověk něco fakt dostane. Mám od nich raptora a je to nejlepší bunda, co jsem kdy měl. Všechny ostatní, co jsem kdy zkusil, se tomu ani neblíží. Každá drobnost je strašně vymakaná, ovladatelná jakkoli a slouží účelu. Hlavně je to nezateplená bunda, takže s raptorem mám vyřešený zimní lyžování klidně ve vánici, letní slejvák na lodi, běhání všechny roční období kromě léta atd. Geniální jsou prodloužený rukávy, takže neomezená pohyblivost. Kapuce je obrovská a všema směrama regulovatelná, takže když je vánice, vlezete se do ní i s helmou a v létě pak zase nevypadáte, že máte na hlavě balón.
A samozřejmě třívrstvej GTX není zadara. Já byl i v Šumperku přímo v továrně a měl možnost docela dlouho mluvit přímo s Kamlerem. Na věcech na českej trh moc velkou marži nemaj, ty materiály jsou prostě šíleně drahý. Vydělávaj spíš na exportu, protože hodně vozej třeba do Japonska, kde bunda, která u nás stojí 11 tis, vyjde na 25tis. Nebo do Švýcarska pro tamní policajty, což si vyžádalo úplně specifickej produkt nositelnej pod neprůstřelnou vestou atd. A to si taky nechaj pěkně zaplatit.