• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    Co sebou nosíte každý den? Tašky, batohy, kabelky a jejich obsah, Tacticool geeks, a US paka ...
    Rady ohledně batohů, tašek. Ukažte fotky toho, co s sebou taháte každý den...
    TABORACEK --- Vyhnete se vsemu na cem je jen trochu jmeno toho dementa beara gryllse
    ZDRAVOTNICKÝ KURZ ZDrSEM - TERMÍN KVĚTEN
    Přihlášení:
    KEMAL
    WOJTYLA
    ADITU
    HOLY_SEAL
    DIMS

    ODKAZY: http://www.maxpedition.com/ | https://www.511tactical.com/ | http://www.blackhawk.com/ | http://www.specopstech.com/ | http://www.crumpler.eu/ | http://www.jptt.cz/ | http://www.spartanstactical.cz/ | http://edcforums.com
    (Přidávejte další.)

    SPŘÍZNĚNÉ KLUBY: [ NOŽE - ] | [ Vybal to! aneb obsahy vasich kabelek ]
    rozbalit záhlaví
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    VOJTAM: Já bych to asi nedoběhl, ale jiným to jde. Jen si na to musíš dost pomalu a dost dlouho zvykat. A taky jde o to, jakou máš techniku běhu (hlavně ne přes patu). Ale to jsme v blbým klubu:). Nicméně v barefootech občas běhá trail tahle holka, co dala jesenickou stovku (tu teda dala v jinejch botách, ale 60km ultramaraton v nich dala). http://www.baravavrova.com
    VOJTAM
    VOJTAM --- ---
    JOSEF_K: To jsem se chtěl zeptat, ale myslel jsem, že je to blbost. Takže se v tom dá běhat třeba 1/2 trail maraton ??
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    INF1466: Já jsem si ty fivefingersy pořídil právě na běhání trailu, protože před tím jsem měl takový měkčí boty a strašně mi rozhodily pár svalů na noze. A teď mě napadlo vzít pětiprsťáky i na čundr a super. Akorát jak píšu, chce to členitej povrch. Jinak neběhám extra moc, tak do deseti km. Ale znám lidi, co v nich v klidu běhaj 20-30km trasy, a jsou s tím happy.
    INF1466
    INF1466 --- ---
    JOSEF_K: ELDOUGO: ja letosni sezonu rozjel poprvy misto trekovek trailovky (altra lone peak) a nic lepsiho jsem zatim na nohou nemel.. hlavni vyhoda je absolutne zadny otlaceniny na jakymkoliv povrchu a siroka spicka, coz ma z tech behacich bot maloktera.. ale chce to teda o cislo dve vetsi velikost aby clovek z kopce nenarazel prstama do boty.. a je to docela draha sranda, sice vyjdou na dvojku ale vydrzej jen tak 500 kilaku.. a na nejaky lezeni to ulpne neni, na ferattu beru klasicky pohory mtn trainer od salewy
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    ELDOUGO: Jasně, je to úplně na pohodu. Blbý jsou rovný povrchy, protože se omlátěj chodidla. Ale jak je to nerovný povrch, ideálně úplně nezpevněný, tak je to super. Samozřejmě nemáš fixovanej kotník, ale obecně je stabilita lepší, protože prostě víš, na čem stojíš. A podrážka je zároveň dost pevná na to, abys ji nepropíchl ostrým šutrem.
    ELDOUGO
    ELDOUGO --- ---
    JOSEF_K: Jeseníky,les a šutry v tomhle ? .....
    a do Tater v crocsech
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    U těch bot je to zajímavý. Já mám za sebou teď pro změnu Jeseníky. Délky, co cca popisujete, s bajvoko 20kg báglem, s velkou zrcadlovkou a vším bordelem na spaní venku. Mno, a nejlepší boty na brutální kamenitý stoupáky korytama s převýšením třeba 700m na třech kilometrech jsem shledal tyhle: https://www.prstove-boty.cz/559-mens-trek-ascent-black.html

    Jsem to tak zkusil, jestli to půjde. Na silnici a cokoli rovnýho je to blbý. Bez zátěže to ujdete v pohodě, ale s tím báglem to dobrý nebylo a chodidla prostě bolely. Ale les, šutry... cokoli členitýho paráda. Až zase někam půjdu, tak na silnice a cesty přiberu ještě normální keen sandály. Jinak asi nemám co řešit.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    KURE: pro zeny https://www.beliere.cz/. Jinak http://www.tomaslinger.cz/
    Treba... Prosch umi bejt v podobnych relacich, ale na prodejne vidim stehy delany strojem.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    WOJTYLA: začal jsem ty černý nosit místo polobotek, to pohodlí je prostě znát :o
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    LUCKYBSD: Mam ta sebou ted 30km po lrkonosich a Lowy Zephyr mi zachranily kotniky jinak bych to nedal. Zehnal jsem jim celou cestu.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    87HIGHFLYER: Batoh je super jako příruční zavazadlo. Má ale dvě malé mouchy. Mash pocket neudrží flašku s pitím a kapsa na notebook je v přední části.
    87HIGHFLYER
    87HIGHFLYER --- ---
    Někdo tip na univerzální batoh, který jde vzít jako příručák? Uvažuju nad tímhle, ale třeba někdo objevil něco jinačího:). Cena tak do trojky, ideálně aby měl kapsu na bederním pásu.
    KURE
    KURE --- ---
    TOMASINO: jestli znas jekoho kdo usije takovou tasku , dej mi pls kontakt
    TOMASINO
    TOMASINO --- ---
    Nemate nekdo kontakt na kozeny sortiment? Designem a promyslenosti se mi zatim nejvic libi proschbags, ale cenove jsou na urovni rucni prace, ktera to neni.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    Tak vysoke tatry za mnou a lepsi boty nez Lowa Z6 (https://www.decathlon.cz/obuv-z6-s-gore-tex-id_8395685.html#v2345800) sem si na to asi vzit nemohl. 12-19km tury cely tyden, vesmes porad po sutrech a sem tam cesta vedla korytem potoka a vzdy sucho, klid a bezpeci. Podrazka odolna a neklouze ani na mokrych sutrech (v porovnani s turistickyma botama ostatnich od lowa, salomon, merrell, atd. sem nezaznamenal zadny rozdil v klouzani a diky pevny podrazce se s nima da lip chodit po ostrejch sutrech), rekl bych ze vyssi vaha a pevnost boty rozhodne vyhoda oproti zephyrum a az je omeju od prachu budou vypadat zase jako novy. Premyslim si koupit druhy do foroty, pac se nemuseli rozslapavat vubec a zvladnu v nich cely den chodit bez puchyru a sou nenapadny bez nejakejch kokotskejch ruzovejch/cervenejch ci oranzovejch rychlejch pruhu. Vzhledem k tomu, ze decathlon na chodove je ma za 2600 Kc a ostatni barvy jinde zacinaj na 4000 Kc, neni moc o cem premyslet pokud hledate botu na podobny zamereni.
    AZIM
    AZIM --- ---
    LUCKYBSD: z pátého patra na beton vydrží plná vody, akorát se ten plast trošku odře
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    GALENIUS: já vzal i nereziovou nalgenku - v tom i uvaříš a v letě to chladí... je trochu těžší samo
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    GALENIUS: nalgene vydrzi nesmysl, toho bych se nebal, ostatne koukni na yt na recenze. Ja jen vzal nakonec hlinikovou radeji, protoze kov je kov a tvarove byla pro me lepsi
    STENNY
    STENNY --- ---
    Koupil jsem si opaskovou kapsu COP MB1 http://www.police-shop.cz/kapsa-cop-mb1 . Integrovaná "pláštěnka" spoléhá na to, že obsah sumky jde zmáčknout - pokud dovnitř dáte třeba knihu (nebo je sumka prostě plná), deštivzdorný potah na sumku vůbec nedostanete, protože je příliš malý. Navíc je celá sumka z měkkého materiálu a na pásku plandá. Nedoporučuju. Akorát nevím, jestli šel COP s kvalitou celkově dolů, nebo se jim tohle nepovedlo; mám od nich brašnu přes rameno, kupovanou před lety, a je v pohodě.
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    Nemá už někdo jednu z Magpul Daka wallet? jestli se do toho vejdou český techničáky a podobný neskladný doklady
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam