• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    S4MUEL
    S4MUEL --- ---
    VACA: pokud příliš netlačíš na pilu, tak to drží zavřený, i když to nezamkneš. pak to funguje jako klasickej náustek u flašky. ale jednou jsem hodně naplnil vak, pak se o něj někde opřel a rázem jsem měl na rameni vodopád (neměl jsem uzamčenej ventil).

uzamčení jenom zubama nebo hubou je náročnější, odemčení jde asi snáz.

rozumím obavě o čistý ruce, ale většinou si v zamykání pomáhám prstama. na druhou stranu stačí jedna ruka celkem bez problémů.
    VACA
    VACA --- ---
    S4MUEL: Ja jsem to v ruce jeste nemel, tak je dobry vedet na co se zamerit. Nesnasim ztraceni vystroje..

Nicmene bych se zeptal, ten storm jak jsem pochytil se zavrenej uzamika jakoby pootocenim. Da se to ovladat jednou rukou?
    Resp. drzi to zavreny i kdyz to neotocis? Rikal jsem si jestli to funguje jako sportovni flasky kdy si to jen vytahnes zubama a pijes tak f pohode. Ale jestli je to na obourucni obsluhu tak uz mi to neprijde prakticky. Celkove jestli se musi s naustkem manipulovat rukama, ne vzdycky ma je ma clovek higienicky cisty:)

ZAPPO
    ZAPPO --- ---
    381007: Vypada pekne. Dokonce je vtipny, ze ma blizky rozmery batohu, ktery bych chtel - akorat je moc jednoduchej a lesackej, ja ted hledam bagl do prace/do mesta/do letadla.
    381007
    381007 --- ---
    Něco ze zahrádky
    Handcrafting backpack - Making of PINUS
    http://www.youtube.com/watch?v=piCTYAfgf2U
    S4MUEL
    S4MUEL --- ---
    VACA: mám zkušenost jen se storm ventylem, obecně spokojenost, ale pokud manipuluješ s nějakejma popruhama/dalším vybavením, co tak různě nahazuješ, šoupeš a sundáváš, tak se ti může stát, že se ti poslední díl ventilu odpojí a není. už jsem ho takhle nejednou hledal.

na druhou stranu to asi řeší nějakým kouskem provázku ho přichytit ke zbytku hadice...
    VACA
    VACA --- ---
    DRIZDIK: Tohle je jasna volba! O dost vic muziky, pri uz nevelkym rozdilu v cene..

Akorat me trochu stvou ze to neumej v cerny.. :( Zda se ani primo na strankach vyrobce..

A ted koukam ze tenhle set je presne to ono, co jsem tady s vama diskutoval nekdy v roce 2015. (Jak jsem ted zjistil na zaklade hledani “source” v diskuzi)

Ja jsem tenkrat nakonec poridil nejakej pytel, sice noname ale s tim vrchnim otviranim.. A od ty doby jsem proste zapomel ze tohle bylo source..

Kdyz to vezmu kolem a kolem, tak pytel vlastne pouzivam jen vyjmecne. Jsem linej se o to starat, takze pouzivam nalgenky ktery sou proste pohodlnejsi na udrzbu. Pripadne v terenu zakoupeny PET..

Tenhle kit je super ze muzu naroubovat na oboji..

Dekuju vam moc!

Ps: kdo mate zkusennosti, co by jste hodnotili jako praktictejsi, ten helix, nebo storm ventyl?
    VACA
    VACA --- ---
    KURE: Super diky moc! To je presne ono.

Ja to furt hledal jako camelbak, nenapadlo me ze je to source.
    VACA
    VACA --- ---
    Prosimvas pekne. Nemuzu to najit (mozna uz se to nedela) camelbak mel takovou sadu, hadice a nekolik tipu uzaveru ze se to dalo nasroubovat i na klasickou petku.

Tusite nekdo?
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    LACHAUER: což o to, nevadilo ;) ale tam jsem koupil ten popruh co mám a zhruba po roce nošení je roztřepenj jako kdyby si s ním pohrál pitbul. Takže jsem si říkal, že bych koupil originál, nebo alespoň něco více kvalitního. A to se trošku obávám, že asi úplně neklapne a nebo to bude o štěstí. Ale díky za tip.

AZIM: jako taky řešení, ale popravdě spíš toužím po kvalitním strojím provedení, než po originále co díky svojí nešikovnosti budu proklínat po pár dnech :-D
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    GIF_242: jestli ti nevadí kupovat od Číňanů, tak na ebayi se toho válí mraky, kvalita průměrná (jednou mi ta karabina praskla, ale tahal jsem fakt těžkej bágl). Hledej "padded shoulder strap", např.
    Adjustable Padded Luggage Bag Shoulder Strap Replacement Tool Laptop Computer | eBay
    https://www.ebay.com/...age-Bag-Shoulder-Strap-Replacement-Tool-Laptop-Computer-/382696783704?_ul=CZ
    AZIM
    AZIM --- ---
    GIF_242: možná to je mimo ale co zkusit kutil Florenc a dyi? vyjde tě to na 300, bude to originál a tvůj !!
    STENNY
    STENNY --- ---
    GIF_242: Popruhy přímo na jejich brašny přes rameno takový ten posuvný polstr mají. A pohodlný :)
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    STENNY: sice to nemá polstrování, ale to by možná šlo nasadit z toho co mám. A cenově je to super. Ještě budu pátrat dál, ale díky za tip! Budu tedy koukat i na popruhy na zbraně ;)

https://www.falcoholsters.com/cs/dvojbodovy-popruh-5303
    STENNY
    STENNY --- ---
    GIF_242: IMO by ti Falco Holsters prodali popruh ke svým brašnám pro skryté nošení, což by mohlo vyhovovat.
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    ARMADILLO: to mě taky napadlo, ale cca 1700 se mi za to dávat nechce. Ale pravdou je že ho mám na foťáku a nosí se to ultra příjemně.
    ARMADILLO
    ARMADILLO --- ---
    GIF_242: Peak Design?
    GIF_242
    GIF_242 --- ---
    Dnes jsem byl ve FotoŠkoda a chtěl jsem si koupit náhradní popruh k fotobrašně. Nicméně mi pán sdělil, že se to neprodává. Koukal jsem na stránky výrobce a asi má pravdu, což mi přijde docela zvláštní. jako chápu, že se těch popruhů asi neprodá hodně, ale sem tam se snad najde nějaký blbec jako já, kterej potřebuje nový :-D.

Tak se ptám, nemá někdo nějaký odkaz, kde by byl alespoň 3cm nebo širší řemen, cca 1,5m dlouhý, ideálně s ramenním polstrováním a ukončený na obou koncích karabinou?
    Něco jsem našel v armyshopech, ale to bylo bez polstrování :/
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    Prosím vás, dají se někde v Praze vyzkoušet kalhoty 5.11? Poslední jsem kupoval v Holešovicích, ale pokud vím, tak tahle prodejna skončila.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam