• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    WOJTYLAE.D.C., tašky, batohy, urban tacticool , urban survival, urban gear, jak přežít v džungli velkoměsta i výlet k babičce
    L4JKA
    L4JKA --- ---
    L4JKA: Našel jsem na nej 20% slevu, tak jsem ho objednal a první dojem super. Pohodlně se vejde vše, co potřebuji denně nosit.
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    SWIST: Já si na cesty pořídil Baofeng uv5r, na Ali pár za cca litra. Zatím naprostá spokojenost, dosah pro mě dostačující (používáme hlavně když jedeme ve více autech). Naprogramoval jsem si je na pmr pásmo, abychom mohli komunikovat i s ostatníma posádkama co maj pmr
    381007
    381007 --- ---
    SWIST: v rámci celé skupiny (cca 30) lidí jsme používali Puxing777 a někteří Puxing888 v pásmu UHF (VHF jsem neměl možnost vyzkoušet). Nikdo s tím neměl problémy.

Čisté spojení napřímo až na 10km, dálkové spojení přes signálové převaděče po celé ČR. (základní anténa "pendrek" UHF).

Mě akorát jednou odešel jeden akumulátor. Místo něj jsem koupil adaptér na 6xAAA baterie.

Používali jsme externí mikrofony, headsety, krkafony... V té skupině už nějakou dobu nejsem, stanici jsem vracel (erár). Ale za celou dobu provozu (cca 3roky) jsem nezaznamenal problémy a můžu doporučit.
    SWIST
    SWIST --- ---
    Pardon za repost, zdá se, že příslušné vlákno je relativně mrtvé.. Určitě tu bude určitě pár lidí se ve vysílačkách vyzná. [ SWIST @ vysílačky / radiostanice ]
    HELIOS3123
    HELIOS3123 --- ---
    L4JKA: [ DRAGON @ Fotky toho co jsme si dnes koupili či objednali ]
    má jiný model, ale možná řekne co a jak
    L4JKA
    L4JKA --- ---
    Nemáte zkušenost z batohama Thule? Konkrétně mě zaujal Enroute 20l.
    Thule EnRoute Backpack 20L | Thule | Česká republika
    https://www.thule.com/cs-cz/cz/backpacks/laptop-backpacks/thule-enroute-backpack-20l-_-3203591
    DACELO
    DACELO --- ---
    KURE: Nechtělo se mi tahat celou pixlu/sklenici tabáku, když jdu s dětma na pár dní do lesa, tak jsem si pořídil plastový 50ml kelímek s víčkem a zatím naprostá spokojenost. Těch 50ml je ideál na nějakých 5-6 dýmek (určitě by šel napakovat i víc), široké hrdlo, hmotnost nula-nula nic a prakticky nerozbitný. Bonus navíc - když si vezmu jednu dýmku, sundám náústek, tak se mi všechno vejde do pouzdra (pár čističů, skládací stojánek, CPT, dýmkové zippo a pár balsových filtrů), komplet 265 gramů :).
    BATOO
    BATOO --- ---
    PRAASHEK: Objednano, diky moc za tip, neco takovyho jsem presne hledal. Snad se do toho Glocisko 36 vejde :).
    VYGIDOR
    VYGIDOR --- ---
    PRAASHEK: maju ju aj na stranke vyrobcu: https://eu.directactiongear.com/en/small-messenger-bag.html#35 cena je podobna.
    Imho vypredavaju tuto generaciu so starym logom.
    PRAASHEK
    PRAASHEK --- ---
    docela čumim na tu cenu. mám tu větší verzi btw a je to držák.
    Taška (brašna) taktická přes rameno DIRECT ACTION SMALL MESSENGER BAG HELIKON Ranger Green - ARMY-SURPLUS
    https://www.army-surplus.cz/...a-pres-rameno-direct-action-small-messenger-bag-helikon-ranger-green/
    DACELO
    DACELO --- ---
    KURE: Vozím sebou tohle pouzdro s tuhým korpusem na 2 dýmky a zatím spokojenost. Vejde se všechno krom tabáku, který stejně tahám vedle v plechu, nebo sklenici (tobolky nekupuju).
    DACELO
    DACELO --- ---
    ZAPPO: K tomuhle účelu na výlety používám obal na motolékárničku, vnitřek podle toho co potřebuju.

S4MUEL
    S4MUEL --- ---
    ZAPPO: spíš pro doplnění (a taky proto, že kluci dnes rozjeli nový stránky) - Tactical Pro začali dělat krom svýho velkýho IFAKu i malou lékárničku na opasek

Malá lékárnička TRAUMA KIT – TacticalPro
    https://tacticalpro.cz/collections/zdravotnicke-vybaveni/products/mala-lekarnicka-trauma-kit
    KURE
    KURE --- ---
    Máte někdo vyzkoušený futral na dýmku? Tedy přesněji řečeno 2 dýmky, tabák a nářadí?
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    AUDIAC: když corduru tak to bych šel radši do savotty
    AUDIAC
    AUDIAC --- ---
    ZAPPO: Já mám Tatonku, dříve malou, teď tu větší a za me super. Kapsičky a pruženky beru jako plus, protože vždycky vím kam sáhnout.

Jinak k životnosti báglů, jsem teď delší dobu na cestách a co potkávám backpackery co jsou třeba na cestě kolem světa nebo aspoň Asie, tak většina tahá právě Ospreye a panuje všeobecná spokojenost.
    Každopádně Fjallraven dělá bágly z G-1000, což je prakticky nezničitelný a celkově jsou docela vychytaný.
    LACHAUER
    LACHAUER --- ---
    ZAPPO:
    RAGNAROK: Souhlas, taky jsem vystřídal různý sofistikovaný Deuter lékárničky s milionem kapsiček, a nakonec nosim přesně takový typ, co píše RAGNAROK (akorát já to koupil někde v supermarketu za zlomek ceny. Nebo se dá koupit za pár korun na ebayi, v libovolný velikosti.). Lehký, relativně nepromokavý, je vidět dovnitř.
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    KURE: jojo, tohle je ta nejmenší. Já mám tu prostřední na kpz a tu největší jako lékárnu, tu jsem tenkrát ve Francii koupil ve slevě za 6€, měkký to je ale to mě nijak neomezuje
    KURE
    KURE --- ---
    GILDARIUS: https://www.decathlon.cz/organizer-x-access-zeleny-s--id_8368233.html l
    tohle? prišlo mě to trochu měkký, ale za ty prachy..
    GILDARIUS
    GILDARIUS --- ---
    KURE:
    Nebo decathlon, ceny od 170kc, očka na mollevazbu included mám z toho takovou kpz pro 21 století a super. Dělají zelenou nebo tu jejich maskovací
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam